Визи за Индия

За влизане на територията на Индия, българските граждани се нуждаят от входна виза. В зависимост от целта на пътуването има различни типове визи – транзитни, туристически, бизнес или с друга цел (работна, конференция, изследователска и др.).

Необходимите документи за издаване на входни визи за български граждани са:

  • международен паспорт с минимална валидност 6 месеца след датата на пътуване и поне две празни страници за поставяне на визата;
  • две актуални снимки паспортен формат;
  • придружаващи документи (в зависимост от типа на визата);
  • надлежно попълнен формуляр.

Могат да бъдат издадени следните типове визи, като се изискват и следните допълнителни документи (към горепосочените):

  • транзит – потвърден самолетен;
  • туризъм – двупосочен самолетен билет;
  • бизнес – покана от индийска компания и поръчително / гаранционно писмо от местна компания;
  • студентски – оригинално писмо, удостоверяващо приемането в училището/ колежа/ университета в Индия; удостоверение за финансовото състояние;
  • работна – оригинален договор за работа, подписан от индийския работодател и работника;
  • дипломатическо / официално посещение – вербална нота от Министерство на Външните работи на Република България;
  • конференция – покана от организаторите на конференцията.

Предлагаме съдействие за оформяне на туристическа двукратна електронна виза за Индия.
Изпращаме Ви информация за необходимите документи и данни за попълване на електронна визова анкета.

Е-визи за Индия:
Необходими документи за получаване на електронна виза за Индия:

     – Сканиран международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след крайната дата на пътуване, формат pdf;
– Сканирана цветна актуална снимка размер 3,5 х 4,5 см, формат jpg;
– Резервация на самолетен билет;
– Резервация на хотел.


Данни за попълване на визова анкета:

  1. Настоящ домашен адрес по лична карта, настолен, мобилен телефон, електронна поща
  2. Постоянен адрес, ако е различен от настоящия
  3. Семейно положение
  4. Трите имена на баща, майка, съпруг, за всеки от тях – националност, предишна националност, ако е променена, място на раждане
  5. Предишни посещения на Индия, посещения на Пакистан, при посещения на Индия – колко пъти, период на визата, дата на издаване, номер на визата
  6. Други държави, посещавани през последните 10 години
  7. Образование
  8. Професия, месторабота – фирма, адрес, телефон
  9. Предишна месторабота, ако има такава
  10. Членували ли сте във военни организации
  11. Адрес и наименование на хотела, телефон
  12. Лице за контакт в случай на спешност, което остава в България с адрес и телефон.

Визата е валидна в рамките на 60 дни от деня на влизане на територията на Индия и е двукратна. За е-виза могат да се подават документи не по-рано от 34 дни преди началната дата на пътуване.
Такса на Аеротур ММ за е-виза – 85 щ.д.
Визата се получава в рамките на 72 часа по електронна поща и трябва да се разпечата. На съответното летище в Индия преди паспортен контрол туристите се насочват по табела „E-visa” към 6 поредни гишета. Трябва да се предостави международен паспорт и разпечатана виза, взимат се пръстови отпечатъци.

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

02 943 49 00
02 943 53 31

info@aerotourmm.com

Полезни статии

Рай на земята
11/12/2017
„Красные ворота“ в Москва
06/12/2017
Ограничение 90 от 180 в руските визи
29/11/2017