Визи за Кралство Тайланд

 

Тайландските власти винаги са изисквали визи за български граждани.
С подобен визов режим са още 65 държави освен България.

Български граждани, пътуващи в Кралство Тайланд, имат възможност да оформят следните видове визи.

 Туристическа Виза

Туристическата виза се издава за посещение в Кралството с цел туризъм. Визата е със срок за влизане в страната  до 3 месеца след издаването. Валидноста й е 60 дни от датата на влизане в Кралство Тайланд.

Транзитна Виза

Видове транзитни визи:

  • при транзитно пътуване през Тайланд към трета държава;
  • за участие в спортни изяви;
  • за екипажи на кораби и самолети.

Транзитната виза е валидна 3 месеца и дава право на не повече от 48 часа престой в страната.  

Non-immigrant visa:

Видове:

  • при официални задължения
  • при бизнес дела и работа
  • при инвестиции координирани с тайландското правителство
  • при инвестиции и бизнес
  • при учебна дейност – стаж, наблюдение, участие в конференция, следване
  • при работа като филмов продуцент, журналист или репортер
  • при представянето на мисионерска или друга религиозна дейност при заинтересованост от страна на правителствения департамент
  • при ръководство на научно изследване или обучение и преподаване в изследователски институт
  • при поемане на задължение за извършване на техническа дейност или работа като експерт или специалист
  • други дейности

Необходими документи за различните видове визи.

Туристическа виза

  • Попълнен формуляр със син химикал на английски език
  • Една актуална цветна снимка паспортен формат.
  • Служебна бележка от месторабота
  • Копие на самолетните или други билети
  • Внесена такса
  • Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Кралството

 Транзитна виза

  • Попълнен формуляр със син химикал на английски език
  • Една актуална цветна снимка паспортен формат.
  • Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Кралството
  • Копие на самолетните или други билети
  • Виза за трета страна в паспорта
  • Документ за участие в спортните изяви
  • Crew list
  • Консулът има право до изисква допълнителен набор от документи.

Non-immigrant visa

В зависимост от типа на визата Консулът определя необходимите документи за кандидатстване.

Стандартната процедура за полагане на виза  е 3-5 дни, бърза процедура – 2 работни дни.

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

02 943 49 00
02 943 53 31

info@aerotourmm.com

Полезни статии

Нов вид виза за Русия за чужденци
13/09/2017
Спортни визи за Русия
06/09/2017
Печат при преминаване на границата
30/08/2017