Виза за Русия – цени, документи, срок

Предлагаме пълен  пакет визови услуги за издаването  на еднократни или двукратни туристически и делови еднократни, двукратни и многократни визи за Русия.

В централния офис на фирмата в Руски Културно-Информационен Център / София, ул. Шипка 34,  документите се примемат всеки делничен ден от 9.00 до 18.00.

Фирмата оказва съдействие за оформяне на всички останали типове визи с предоставени покани от клиентите. Обръщаме Вашето внимание на факта, че многократни туристически визи не съществуват.

Оформянето на входно-изходна виза за Руската Федерация става „по документи“, т.е. не се провежда интервю с дипломат, подаването на пакета документи и взимането на паспортите може да бъде направено от друго лице,  при което се изисква по-възможност  нотариално заверено пълномощно / декларация.  В пълномощното изрично трябва да е упоменато, че упълномощеното лице ще подаде документите от Ваше име и ще вземе паспортът / паспортите, когато са готови.

Предлагаме  и услуга за изпращане на готовите паспорти по куриер,  срещу допълнителна такса съгласно тарифата на желания куриер и за сметка на клиента.

Визите за Русия се издават според  предоставените документи с фиксирани начална и крайна дата на пътуване.  Задължително при предоставяне на документите за оформяне на виза за Русия трябда да укажете период на валидност, съответо да фиксирате дати на пътуване.

За да  можем да Ви предложим самолетни билети и хотелско настаняване на преференциални цени е желателно да не планирате пътуването си в последния момент. Колкото по-рано планирате пътуването си, толкова по-изгодни цени ще Ви бъдат предоставени. Подаване на документи за започване процедура по издаване на виза може да се направи не по-рано от два месеца преди датата на пътуване.

Списък на необходими документи:
За издаването на виза се изисква определен набор от документи.  Сътрудниците  на фирмата ще Ви окажат пълно съдействие за осигуряване на необходимите документи.

Задграничен паспот:
Трябва да има валидност поне 6 месеца след планираната дата за напускане на Руската Федерация / крайна дата на визата

Копие на паспорта:
Подгответе предварително копие на първата страница от паспорта и го приложете към документите

Снимка:
Направете си актуална цветна снимка паспортен формат – с размери 3,5 х 4,5 см, като лицето Ви трябва да заема не по-малко от 50% от снимката.

Застраховка:
За целия период на пътуването трябва да имате валидна застраховка за пътуване в чужбина, с минимално покритие от 30 000 евро.  Медицинска застраховка може да се направи в офиса на центъра или при всеки застрахователен брокер. При подаването на документите в централния офис оставете копие на полицата, за да бъде проложен към пакета документи, а оригиналът  трябва да бъде с Вас по време на цялото пътуване. Може да възникнат ситуации, при които застраховката да бъде поискана и от граничните власти на Руска Федерация.

Ваучер:
Предлагаме  като готов пакет на всички необходими документи, включително и потвърждение за настаняване – Confirmation of acceptance/ Visa support.   Пакетът документи, предлаган от фирмата, е с гарантирано валиден лиценз и активен МВТ номер във Федералната Агенция по туризъм на Руска Федерация.  По желание на клиента се предлага и услугата регистрация на визи.

Визова анкета:
Предлагаме безплатни услуги при попълване на електронния формуляр на анкетната карта, необходима при подаване на документите и носи пълна отговорност за личните данни на клиента.

Самолетен билет:
За изготвяне на готовия пакет документи, с изключение на документи за транзитна виза, не е необходимо да прилагате резервации на самолетни билети или вече издадени такива. При пътуване в Руската Федерация по краткосрочни визи се издават задължително двупосочни самолетни билети, изключение правят тези лица които оформят многократни визи или еднократни входни работни / учебни визи, за тях е възможно издаване на еднопосочен билет.

В офисите на Аеротур ММ е възможно да се резервират и закупуват самолетни билети всеки ден от седмица (в събота, неделя и празнични дни –  офис Шипка до 14.00 и офис Летище София, Терминал 2 до 17.00), като се предлагат полети на всички редовни линии и чартърни билети.

Фирмата се явява дългогодишен агент на авиокомпании Аерофлот и България Еър с най-висок оборот на продажби на територията на България и предлага на своите клиенти възможно най-добри тарифи и условия.

Най-ефективна подготовка за получаване на руска входна виза – стъпки:  

№ 1. Определете необходимите период и продължителност на вашето пътуване в Русия.

№ 2. Уверете се, че паспорта Ви изтича не по-рано от 6 месеца след  планираната дата на напускане на Русия.

№ 3. Проверете и проучете всички варианти на полети в желаните от Вас дати на пътуване, уточнете при какви условия може да се предостави промоционална цена, съответно срок за закупуване на самолетните билети при резервация, съотношението цена / директен или полет с прекачване. Преценете дали все още е рано да закупувате билети или ще се възползвате от предоставената промоция и ще закупите билет преди оформяне на виза.

№ 4. Изберете самостоятелно хотел или се консултирайте с квалифициран служител на фирмата. При резервация и заплащане на хотел  фирмата Ви предоставя безплатни Visa support и регистрация в Русия. Работиме с над 3600 хотела в Москва, Санкт-Петербург, Крим и други региони на Руската Федерация.

№ 5. Направете си медицинска застраховка в Аеротур ММ,  където ще бъдат спазени всички изисквания с оглед оформянето на виза за Русия или посетете друг  застрахователен брокер според Вашите предпочитания. Ако предоставите Ваша застраховка, в Аеротур ММ ще Ви направят копие, необходимо за пакета документи.

№ 6. Пригответе актуална снимка паспортен формат с размери 3,5 х 4,5 см.

Предупреждаваме Ви, че наличието на издадена виза за Руската Федерация не гарантира допускането Ви на граничен контрол на територията на Руската Федерация, но вероятността това да се случи е минимална.

При форсмажор като отлагане или анулиране на полет и невъзможност да се върнете в България до крайната дата на изтичане на визата, то е необходимо да се явите на летище за планирания полет, за да бъдете премаршрутирани или допуснати в зоната след паспортен контрол, за да не нарушите условията по визата и да Ви бъде наложена глоба за просрочване на престоя в Руската Федерация.

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

02 943 49 00
02 943 53 31

info@aerotourmm.com

Полезни статии

Нов вид виза за Русия за чужденци
13/09/2017
Спортни визи за Русия
06/09/2017
Печат при преминаване на границата
30/08/2017