Визи за Русия / Регистрация

Уведомление о прибытии иностранного гражданина или лица без гражданства в место пребывания
Бланка за Уведомяване, принтира се на един лист от двете страни !

От 25 март 2011 г. действа Федерален закон № 42-ФЗ приет на 20 март 2011г.

„За внасяне на изменения във Федералния закон „За миграционен отчет на чужди граждани и лица без гражданство в Руската Федерация“ и отделните законодателни актове на Руската Федерация”, според които регистрация на виза означава следното:

 • Чужд гражданин може да бъде регистриран за миграционен отчет на адрес, на който живее, след лично заявление на собственика на жилището, или на адреса на приемащата организация.
 • В течение на 7 дни след пристигане в мястото на пребиваване в Русия, чуждият гражданин е длъжен да се регистрира за миграционен отчет, като изпрати попълнена бланка „Уведомяване за пристигане на чужд гражданин в мястото на пребиваване” в местния орган на ФМС и получи на ръка откъснатата част от документа за Уведомяване.
 • Регистрацията на Вашата виза (т.е. изпращане на документа за Уведомяване) след 7 дни от деня на пристигане в Русия се наказва с глоба, която се плаща в полицията.
 • Преди отпътуване в друго място на пребиваване или напускане на РФ чуждият гражданин не е дължен да се отписва от миграционен отчет в местния орган на ФМС, а е длъжен да предаде откъснатата част от бланката за Уведомяване на граничните власти или други лица при поискване.
 • Регистрация на визата се повтаря всеки път при влизане в РФ след напускане на РФ или смяна на мястото на пребиваване в РФ.
 • Липсата на регистрация няма да Ви позволи да извършвате определени правови действия и може да бъде причина за глоба и задържане в полицията.
 • В различните региони на Русия изискванията за регистрация в отделенията на ФМС могат да се отличават.
 • Ако Вие се настанявате в хотел, то администрацията ще извърши регистрацията на Вашата виза за периода на Вашето пребиваване.
 • Ако Вие отсядате не в хотел, то регистрацията на визата може да направи собственикът на жилището или зарегистрираният наемател, при който Вие сте се отседнали. За това е необходимо да попълни бланката за Уведомяване (виж горе) и да я предаде в местното отделение на ФМС или изпрати през отделение на пощите на Русия. При това собственикът или наемателят трябва да представи:
  –  своя паспорт (или други документи, подтвърждаващи неговото право на притежаване / живеене в жилището);
  –  копия от Вашия паспорт, виза и миграционна карта
  при изпращане на документ за Уведомяването по пощата да заплати 280 рубли.
  Списък на пощите в гр. Москва е възможно да получите в офиса на Аеротур ММ.

Аеротур ММ оказва услуги по регистриране за миграционен отчет в г. Москва и г. Санкт Петербург, за това е нужно в течение на 7 дни след пристигане в РФ да изпратите на електронен адрес: office@aerotourmm.com

 • ксерокопие на паспорта
 • ксерокопие на визата;
 • ксерококопие на миграционната карта;
 • адрес на който живеете в Москва;
 • номер на телефон за контакт.

Цената на услугата е около 2500 рубли

Процедурата по регистрация в УФМС Русия г. Москва изисква 1–2 работни дни, след което Вие ще получите на ръка откъснатата част от бланката „Уведомяване за пристигане на чуждия гражданин” изпратена по куриер.

Ако Вие напускате РФ,  то обезателно вземете със себе си откъснатата част от бланката за Уведомяване, която трябва да представите на границата.

Процедурата по регистрация (т.е. регистрация за миграционен отчет) се повтаря всеки път след напускане и влизане в РФ.

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

02 943 49 00
02 943 53 31

info@aerotourmm.com

Полезни статии

Тверская улица, Москва 
13/10/2017
Защо туристическа виза може да се получи по-бързо отколкото частна?
13/10/2017
Нов вид виза за Русия за чужденци
13/09/2017