Работна виза за Русия

Целта на издаване на тип ”РАБОТНА” входно-изходна виза въз основа на оригинална покана от „ФМС” (Федерална Миграционна Служба) е осъществяване на трудова дейност на територията на Руската Федерация.

Поканата за работна виза може да бъде оформена за еднократно (до 90 дни) или многократно посещение на Руската Федерация и трябва да бъде предоставена в оригинал.

  • За еднократната работна виза се предоставя полица на медицинска застраховка с покритие не по-малко от 30 000 евро за периода на визата. За многократна работна виза с валидност от 1 до 3 години се предоставя медицинска застраховка с покритие от 30 000 евро за периода на първото посещение на Руската Федерация, съпроводена с удостоверяващ пътуването документ като самолетен / влаков билет, залена карта за лек автомобил.
  • Задължително за оформянето на многократна работна виза с валидност над 90 дни се предоставя актуален (направен до 3 месеца преди подаване на документи за виза) тест за СПИН (AIDS). Съпровождащи лица (роднини по пряка линия – съпруга, деца под 18 навършени години), за които е оформена покана от типа „сопровождающий член семьи” кън поканата за работна виза, не е необходимо да предоставят тест за спин. Валидността на международния паспорт трябва да бъде не по-малко от 1,5 години от момента, в който влиза в сила визата, както и не по-малко от 6 месеца след крайната дата на многократната покана. Консулската такса за еднократна, съответно за многократна работна виза се отличава от таксата за останалите типове визи. За повече информация се обърнете към сайта на Консулски отдел на Посолството на Руската Федерация.
  • Срокът на еднократната работна входно-изходна виза може да бъде удължен на територията на Руската Федерация съобразно сключения договор, без за целта да е необходимо връщане на територията на Република България. Действащата еднократна виза се анулира и се поставя стикер на нова работна многократна виза.
  • Срокът за полагане на работна виза за граждани на Република България и държави членки на ЕС е съответно 10+1 работни дни по стандартна процедура и 3+1 работни дни по бърза процедура.
  • При необходимост от смяна на международния паспорт с действаща работна виза, като запълнени страници с печати, желание за полуване на виза за посещение на трета държава и липса на свободни страници за полагане стикера на визата, то задължително следва да се уверите, че разполагате с достатъчно време, както и възможност за осъществяване на пренос на визата от стария в новия валиден паспорт. Според законодателството на Руската Федерация, действаща виза в стар паспорт се счита за невалидна и съответно трябва да бъде извършен пренос в новия паспорт срещу съответната такса и оформено заявление по образец. Многократна работна виза, положена на територията на Руската Федерация може да бъде пренесена само и единствено като входно-изходна еднократна виза.

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

02 943 49 00
02 943 53 31

info@aerotourmm.com

Полезни статии

Тверская улица, Москва 
13/10/2017
Защо туристическа виза може да се получи по-бързо отколкото частна?
13/10/2017
Нов вид виза за Русия за чужденци
13/09/2017