Гранд тур Китай

Цени
От€1,535
13 дни, 12 нощувки
Период : 21.01.2018 - 08.04.2018
София
София
Екскурзионната програма включва

Маршрут: Пекин – Лоян – манастир Шаолин – Сиан – Шанхай – Суджоу – Ханджоу
Продължителност – 13 дни/ 12 нощи, неделя – петък

Гарантирани дати на отпътуване:
Януари 2018 – 21.01.2018,28.01.2018;
Февруари 2018 – 04.02.2018, 25.02.2018;
Март 2018 – 04.03.2018, 11.03.2018, 18.03.2018, 25.03.2018;
Април 2018 – 01.04.2018, 08.04.2018;

Пакетната цена включва

 • 9 нощувки в хотели, съгласно програмата (стандартна стая)
 • 1 нощувка във влак Пекин - Лоян, нощен влак, четириместно купе
 • 1 нощувка във влак Сиан - Суджоу, нощен влак, четириместно купе
 • Билет за дневен скоростен влак Лоян – Сиан (седящо място)
 • Екскурзоводско обслужване на руски език по време на екскурзии
 • Хранене, посочено в програмата (11 закуски, 10 обяда, 1 вечеря)
 • Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години застраховката се доплаща)
 • Визова поддръжка/ покана за оформяне на еднократна виза. Аеротур ММ извършва цялата процедура по полагане на входни китайски визи безплатно за туристи, пътуващи по пакетна програма

Пакетната цена не включва

 • Самолетни билети София – Пекин – Шанхай – София (цени от 560 евро с включени летищни такси)
 • Консулска такса за туристическа входна виза за Китай - 80 щ. д.
 • Допълнителни екскурзии по желание
 • Разходи от личен характер
 • По желание възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 2% и 3,75% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на пътуването. Застраховката се сключва в деня на внасяне на авансовото плащане и подписване на договор
Програма

1 ден

Отпътуване за Китай.
Полет с авиокомпания по избор от Терминал 2 на летище София. Пристигане в Международното летище в Пекин на следващия ден.

2 ден

Посрещане на Международното летище в Пекин от рускоговорящ екскурзовод. Трансфер до хотел 5*. Настаняване в стандартна стая.
Екскурзионна програма с включен обяд в китайски ресторант: Посещение на Храма на Небето (Тиен Тан) – единственият храм с кръгла форма в столицата, датиращ от времето на династия Мин, чийто стени отразяват звука; посещение на Ламайския храм Юнхъгун – най-известният будистки манастир в Пекин.
Посещение на център за тибетска медицина.
Връщане в хотела.
Вечерта – срещу допълнително заплащане посещение на китайски цирк или Пекинската опера.

3 ден

Закуска в хотела.
Екскурзия до Великата китайска стена, в района Бадалин (намиращ се на 60 км от Пекин) – символ на Китай, едно от най-великите съоръжения в света.
Обяд в китайски ресторант (китайска кухня).
Екскурзионна програма:
Олимпийския комплекс – стадион “Гнездото” и “Водния куб” (външно разглеждане на обектите)
Посещение на Летния императорски дворец (парк Ихъ юен) – шедьовър на ландшафтното изкуство в Китай. Естественият пейзаж на хълмове и открити водни площи се комбинира с дворци, павилиони, храмове и мостове, които създават хармоничен ансамбъл от най-висока естетическа стойност.
Връщане в хотела. Свободно време.
Вечерта – възможност срещу доплащане за допълнителни екскурзии/ атракции.

4 ден

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
Екскурзионна програма: Посещение на Площад Тиенанмън – „Вратата към небесното спокойствие“, най-големият площад в света, намиращ се в сърцето на града; Забранения град Гугун – най-обширният дворцов комплекс, в който са управлявали 24 императора от династиите Мин и Цин; парк Бейхай.
Обяд в китайски ресторант с традиционната „Патица по пекински“ .
Пешеходна разходка по знаменитата антикварна улица Люличан. Трансфер до жп гара. Отпътуване с нощен влак (4-местно купе) до гр. Лоян. Нощувка във влака.

5 ден

Пристигане в Лоян. Посрещане на жп гара от рускоговорящ екскурзовод. Закуска в китайски ресторант (шведска маса). Екскурзионна програма – посещение на манастира Шаолин и горската пагода Талин. Демонстрация на майстори на Ушу. Вегетариански обяд в манастира Шаолин. Външно разглеждане на храма на Белия кон Баймаси (срещу допълнително заплащане и времева възможност на групата, възможност за разглежадне на храма отвътре). Трансфер до хотел в Лоян. Настаняване. Свободно време

6 ден

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Посещение на будисткия храмов комплекс Лунмен (Вратата на дракона). Обяд в китайски ресторант (китайска кухня). Трансфер до жп гара. Отпътуване с високоскоростен влак до гр. Сиан. Пристигане в Сиан, посрещане от рускоговорящ екскурзовод. Трансфер до хотела, настаняване. Свободно време.Срещу допълнително заплащане – възможност за екскурзия „Вечерен Сиан“ – светлинно шоу с фонтани, външно разглеждане на камбанарията и барабанната кула.

7 ден

Закуска в хотела. Екскурионна програма – посещение на неолитното селище Банпо, датиращо от 6500 г.
Обяд в китайски ресторант. Екскуризия до мавзолея на император Цин и Теракотената армия, известна като „Осмото чудо на света“. Вечеря – „Банкет с пелмени“. Срещу допълнително заплащане – възможност за посещение на музикално-танцувално шоу от времето на династия Тан.

8 ден

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите.
Екскурзионна програма: посещение на Малката пагода на дивата гъска и музея на Сиан, представящ множество експонати от историята на града и династиите в китайската история. Разходка по улицата на културата, където можете да закупите различни сувенири, керамика и др. Обяд в китайски ресторант. Екскурзионна програма – посещение на Голямата пагода на дивата гъска (най-голямата и най-стара пагода в Китай). Трансфер до жп гара за нощния влак Сиан – Шанхай (4-местно купе). Нощувка във влака.

9 ден

Пристигане в Шанхай, посрещане на жп гара. Закуска в китайски ресторант. Екскурзия до Градината на Радостта – един от най-красивите паркови комплекси в Китай, разположен в старата част на Шанхай. Посещение на храма на Нефритения Буда – централния будистки храм в града, където ще останете удивени от големината на статуята на Буда 1,9 м. изработена от бял нефрит. Обяд в китайски ресторант. Посещение на телевизионната кула „Перлата на Ориента“ (наблюдателната платформа с прозрачен етаж), която е най-висока не само в Китай, но и в цяла Азия, трета по височина телевизионна кула в света. Посещение на музея на историята на Шанхай. Разходка по пешеходната улица Нанкинлу. Трансфер до хотела. Настаняване.

10 ден

Закуска в хотела. Екскурзия до Суджоу.
Разходка из знамените класически градини на Китай, изградени според Фън Шуй – градината на Скромния чиновник и градината на рибаря. Обяд в китайски ресторант. Посещение на музея на коприната и фабрика за коприна. Връщане в Шанхай.

11 ден

Закуска в хотела. Екскурзия до Ханджоу, впечатляващ с красиви пейзажи от околните планини, езера и паркове. През годините градът е привличал творци от различни епохи да изобразят невероятната природа и архитектура в своите творби. Разходка до езерото Сиху. Обяд в китайски ресторант. Посещение на Пагодата на Шестте хармонии и музея на китайския чай.
Връщане в Шанхай.

12 ден

Закуска в хотела. Свободно време за самостоятелна разходка и шопинг в Шанхай. Срещу допълнително заплащане – възможност за посещение на Шанхайския океанариум, вечерна разходка с лодка по р. Хуанпу и други екскурзии в града.
Свободно време.

13 ден

Отпътуване за България
Закуска в хотела (в зависимост от часа на отпътуване). Трансфер до Международно летище Пудонг в Шанхай за полета до България, пристигащ на терминал 2 на летище София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро
Хотел Легло в двойна стая Единична стая  Допълнително легло
Категория 5* 1535 1959 1535
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.