Гранд – тур Санкт – Петербург 7 дни

Цени
От€338
7 дни /6 нощи
Период : 24.07.2018 - 19.08.2018
София
София
Екскурзионната програма включва

7 дни/6 нощи, (вторникпонеделник)

Период 24.07.2018 – 19.08.2018

Екскурзионната програма включва:
Ерарта, Ермитаж, Дворцовия площад, крепостта Орешек, Кронштадт, Петерхоф (ансамбъла с фонтани в долния парк), Кунсткамера.

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • екскурзии по програмата, в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности.
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване
 • извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя)

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Санкт-Петербург – София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро)
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 120,00 лв
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип „Рабочая“.
Програма

1 денВторник

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Пулково. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Санкт-Петербург. Свободно време. Нощувка.

2 денСряда

Закуска шведска маса в хотела.
От 09:00ч до 10:00ч – среща с представител на руската фирма-партньор във фоайето на хотела. Получаване на уточнената по дни екскурзионна програма, по желание – заплащане на допълнителни екскурзии.
Закуска шведска маса в хотела.
10:00ч Отпътуване от хотела с луксозен автобус за екскурзионната програма.
Екскурзия «Между миналото и бъдещето» – славното минало с безсмъртни шедьоври и интересното настояще с мечтите за блестящо бъдеще на северната столица. Ще минете по ЗСД (западния скоростен диаметър) – най-новото трасе точно под водите на река Нева, ще видите огромната Морска гара и новия красив стадион, както и извисяващия се от недрата на Финския залив небостъргач «Лахта-център» – най-високият в Европа! Очаква Ви и музеят «Ерарта» – най-големият музей на съвременното изкуство на Русия. Основната мисия на музея е да събира и излага най-оригиналните и майсторски изпълнени произведения на съвременните художници.
Връщане в хотела с автобус, нощувка.

3 денЧетвъртък

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч Отпътуване от хотела с луксозен автобус за екскурзионната програма.
Екскурзия «Шедьоври на Северната столица» с разходка по дворцовия площад и посещение на Ермитажа – най-големият художествен музей, в който са представени най-добрите произведения на световното изкуство.
Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела, нощувка.

4 денПетък

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч Отпътуване от хотела с луксозен автобус за екскурзионната програма.
Екскурзия «Ключът-град – древният Шлиссельбург» с посещение на крепостта Орешек. В източниците на река Нева на Ореховия остров се издигат мощните стени на древна крепост, наречена от Петр Велики Шлиссельбург, което означава «град-ключ». Корените на страниците на неговата история са в далечния XIV. Шлиссельбургската крепост изпълнявала ролята не само на крепост. Нейните стени понякога се превръщали в мрачни каземати, които разбили съдбите на множество хора, заемащи не последно място в историята на Русия. Студените води на река Нева надеждно защитавали подстъпите към крепостта с тайни и загадки. С помощта на ферибот ще покорите красавицата Нева и ще усмирите суровата Ладога.
Връщане в Санкт-Петербург с автобус.
Край на екскурзия до станция на метро. Самостоятелно връщане в хотела, нощувка.

5 денСъбота

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч Отпътуване от хотела с луксозен автобус за екскурзионната програма.
Екскурзия в Петерхоф «Приморският рай на Петр Велики» с посещение на двореца Монплезир – Вашата приказка наяве! Десетките фонтани на Долния парк – забавни и помпозни, прости и сложни – вече два века и половина радват своите гости. Ще можете да се насладите не само на блестящата им феерия, но и да се впуснете в увпекателно пътешествие до остров Котлин, където в началото на XVIII век бил основан градът-крепост Кронштадт.
Връщане в Санкт-Петербург с автобус.
Край на екскурзия до станция на метро. Самостоятелно връщане в хотела, нощувка.

6 денНеделя

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч Отпътуване от хотела с луксозен автобус за екскурзионната програма.
Екскурзия «Петровски Петербург» с посещение на Кунсткамера. Основателят на Санкт-Петербург Петр I отворил „прозорец в Европа“. През целия си живот царя-реформатор се стремял да превърне Русия в просветено царство. По негова воля бил открит „Кабинет на царете“ или „Кабинет с редки предмети“, наречен по-късно Кунсткамера. Различни трикове и чудеса Ви очакват в първия музей на Русия.
Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела, нощувка.

7 денПонеделник

Закуска шведска маса в хотела и ли сух пакет за закуска при ранен полет. Освобождаване на стаите до 12ч. Посрещане на рецепция с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро
 хотел период  легло в дв. стая доп. легло ед.стая
Kupchinskaya (standart block)  24.07 – 19.08 338 327 462
Azimut Hotel 4* (Smart)  24.07 – 19.08 516 836
Azimut Fontanka 3* (standart)  24.07 – 19.08 386 564
Azimut Fontanka 3* (standart  доп.легло)  24.07 – 19.08 386 375
Azimut Fontanka 3* (superior king size)  24.07 – 19.08 397 587
Azimut Fontanka 3* (superior)  24.07 – 19.08 397 587
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.