Круиз от Санкт-Петербург

Цени
От€307
7 дни/ 6 нощи
Период : 24.03.2018 - 23.12.2018
София
София
Екскурзионната програма включва

По Ваше желание може да се добавят нощувки и екзкурзионна програма в Санкт-Петербург в началото или в края на круиза.

За всички екскурзии, организирани от Аеротур ММ е предвидена среща с мениджърите по екскурзионното обслужване в края на всеки ден от програмата. Туристите трябва да бъдат на сборния пункт за екскурзиите до 15 минути преди пристигането на парахода в пристанището. Необходимата информация за провеждането на екскурзиите туристите ще получат на шестата палуба на парахода на „Shorex Desk”.

Аеротур ММ си запазва правото на промени в екскурзионната програма при изменения в работното време на музеите, метеорологичните условия и броят туристи в групата.

При резервация на екскурзиите в Аеротур ММ получавате следните привилегии: комфортни автобуси, първокласни екскурзоводи, увлекателни екскурзии, както и бързо напускане на кораба.

Гарантирани дати на тръгване:  

Март’18

Април’18

Май’18

Юни’18

Юли’18

24

1, 7, 15, 21, 29

5,  13, 19, 27

2, 10, 16, 24

8, 14, 21, 28

Август’18

Септември’18

Октомври’18

Ноември’18

Декември’18

5, 11, 19, 25

2, 8, 16, 22

 6, 14, 19, 28

3, 11, 17, 25

1, 09, 15, 23

Пакетната цена включва

 • 2 нощувки със закуска в хотел в Санкт-Петербург
 • 4 нощувки на ферибота "Princess Anastasia" по маршрут Санкт-Петербург - Талин - Стокхолм - Хелзинки - Санкт-Петербург в каюти A2, В2, А4, В4 или тип Commodore
 • трансфери летище-хотел-летище в Санкт-Петербург
 • медицинска застраховка с покритие 30000 евро (за лица до 70 години, за туристи над 70 години има доплащане).

Пакетната цена не включва

 • закуски / вечери на круизния кораб "Princess Anastasia"
 • обзорни и тематични екскурзии в Хелзинки, Стокхолм и Талин с включен транспорт
 • входни билети за посещаваните музеи по програмата и екскурзовод с руски език
 • самолетни билети София – Санкт-Петербург – София
 • пристанищни и горивни такси (32 евро на турист)
 • разходи за полагане на двукратна туристическа виза за Русия – 120,00 лв. (стандартна процедура за оформяне 11 работни дни).
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на двукратна туристическа руска виза.
Програма

1 денСофия

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Пулково. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до хотел „Поло Регата“ 3* или подобен на Василевския остров в Санкт-Петербург. Регистрация на рецепцията на хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка.
По Ваше желание е възможно по-ранно пристигане в Санкт-Петербург с добяване на екскурзионно обслужване по Ваше желание.

2 денСанкт-Петербург

Закуска на шведска маса в хотела.
Свободно време. Възможност за самостоятелно посещение на Петропавловската крепост и „домик“ на Петър І, Меншиковския дворец.
Качване на кораба „Princess Anastasia“ в 18:00ч от Морската гара. Отплаване към Хелзинки. Нощувка на кораба.

3 денТалин

7:00ч Пристигане на парахода в Хелзинки.
08:30ч Отплаване на парахода за Талин.
12:30ч Пристигане на кораба в Талин. Екскурзионна програма* или свободно време.
18:30ч Отплаване на парахода за Стокхолм. Развекателна програма. Нощувка.

Екскурзии по избор за допълнително заплащане:

Обзорна автобусна екскурзия в Талин (3 часа)

В програмата на автобусната екскурзия е включено запознаване с историческия център на града и основните забележителности на естонската столица.
Комфортен автобус ще Ви заведе до на-известните туристически обекти в града: пристанището Пирита, парка и двореца Кадриорг, подарен от Петр I на съпругата му Екатерина, Певческо поле – място за провеждане на фестивал за народни песни и танци. Ще минете по крайбрежната улица, от където се открива великолепна гледка към Финския залив, ще видите руините на манастира Св. Биргита и паметника „Русалка“. По време на пешеходната екскурзия из стария Талин ще се запознаете с горния и долния град, ще имате възможност да се качите на наблюдателна площадка, от където да се насладите на панорамна гледка към историческия и съвременен Талин, ще видите сградата на естонския парламент и православната катедрала Александър Невски, ще се разходите по тесните калдъръмени улички на стария Талин, където ще завърши екскурзията с време за самостоятелна обиколка.
След края на екскурзионната програма туристите ще имат около час свободно време. До терминала на пристанището туристите отиват се връщат самостоятелно. По време на екскурзията екскурзоводът ще обясни на туристите как да стигнат до терминала.
Продължителност: 3 часа
Цена: възрастни – 20 евро, деца 7-12 години – 12 евро, (деца 0-6 години – безплатно)
Екскурзията ще се състои при група от 15 туриста.

Пешеходна екскурзия из Талин (2 часа)

Старият град Талин е съвършено уникален обект за Европа, именно в него се е съхранила градската стена от средновековния период, в историята на Талин се отразяват фрагменти от историята на съседните държави, за някои толкова важни, както и създаването на държавния флаг. В програмата на пешеходната екскурзия се включва всичко най-интересно от историята на Средновековието, ще се запознаете с горния и долния град, ще имате възможност да се качите на наблюдателна площадка, от където да се насладите на панорамна гледка към историческия и съвременен Талин, ще видите сградата на естонския парламент и православната катедрала Александър Невски, ще се разходите по тесните калдъръмени улички на стария Талин, където ще завърши екскурзията с време за самостоятелна обиколка.
Продължителност: 2 часа
Цена: възрастни и деца 7-12 години – 10 евро, (деца 0-6 години – безплатно)
Екскурзията ще се състои при група от 10 туриста.

Екскурзия в зоопарка (3 часа)

Това е отлична възможност за цялото семейство да прекара свободното си време на чист въздух. Талинският зоопарк е известен със своите терариуми, както и с малкия си детски зоопарк, в който дори малките гости могат да подържат в ръка животни. Екскурзоводът ще Ви помогне да откриете най-интересните места в зоопарка. След разходката в зоопарка автобусът ще Ви заведе до Стария Град. Тези, които желаят да продъжат своята обиколка, съветваме да посетят най-големия в града търговски център Рокка-ал-Маре, който се намира през една улица от зоопарка.
Цената на екскурзията включва:
– трансфер от терминала, където пристига парахода, до зоопарка и трансфер от зоопарка до Стария град и района Rocca al Mare с екскурзовод
– входни билети за зоопарка
– разходка из зоопарка с професионален екскурзовод (посещение на терариумите във всички дни от седмицата без понеделник, детския зоопарк)
– половинчасова пешеходна разходка с екскурзовод из Стария град, екскурзията завършва на площада на кметството.
Продължителност: 3 часа
Цена: възрастни – 23 евро, деца 5-12 години – 17 евро, (деца 0-4 години – безплатно)
Автобусът не спира за снимки по време на пътуването. Снимки могат да се правят само в зоопарка и по време на пешеходната обиколка.
Екскурзията се провежда само в периода от 01.06.2018 до 31.08.2018.

Обзорна екскурзия и посещение на телевизионната кула (3 часа)

След обзорната екскурзия в Талин ще се отправите към телевизионната кула, която е била построена с цел предаване на олимпийските игри по телевизията.
Телевизионната кула е най-високата сграда в Естония с височина 314 метра. Тържественото откриване на кулата се е състояло на 11 юли 1980 година. За цяла Естония и Северна Европа гледката от талинската телевизионна кула е уникален. На височина от 170 м пред Вас ще се открие незабравима панорамна гледка към Талин. Ще видите забележителния Стар град, Муугаските гори и морската територия на Естония – Балтийско море. Още когато Естония е била зад „желязната завеса“, именно тук за много жители на Естония се намирал прозорецът към свободния свят. Вечер от кулата може да се видят дори светлините на Хелзинки. Посетителите на телевизионната кула могат да ползват мултимедийни екрани. Благодарение на тях можете да увеличите мащаба на местността, както и да видите как е изглеждал Талин в миналото.
Цената на екскурзията включва:
– трансфер от терминала, където пристига парахода, до телевизионната кула и от нея до Стария град, където завършва екскурзията
– кратка обзорна екскурзия с автобус из околностите на Стария град, района Pirita и Олимпийското селце с професионален екскурзовод
– входни билети за телевизионната кула
– посещение на телевизионната кула с професионален екскурзовод
– самостоятелно разглеждане
– половин часова разходка с екскурзовод из Стария град, която завършва на площада на кметството.
След края на екскурзията туристите ще разполагат с около един час свободно време. До терминала туристите стигат самостоятелно. По време на обиколката екскурзоводът ще обясни как да се отиде обратно на терминала.
Продължителност: 3 часа
Цена: възрастни – 25 евро, деца 5-12 години – 17 евро, (деца 0-4 години – безплатно)
При добри метеорологични условия е предвидено едно спиране на автобуса за снимки. На телевизионната кула и по време на пешеходната обиколка също са възможни фотосесии.
Екскурзията ще се състои при група от 10 туриста.
Екскурзията се провежда само в периода 01.05.2018 – 30.09.2018.

Обзорна екскурзия и легендите на Талин ( 3 часа)

Съпроводени от професионален екскурзовод ще минете по тесните улички на стария Талин и ще се потопите в средновековна приказка. Ще посетите Горния град, в който някога са живели рицари и благородници. Тук в миналото са живели Крузенштерн, Беллинсгаузен, Бенкендорф, Врангел и много други. Ексурзоводът ще Ви разкаже легенди за замъка Тоомпеа, някога принадлежал на рицарските ордени. Ще видите величествения православен събор на Александър Невски, в който в миналото водил богослужения Алексий II. Заедно с екскурзовода задължително ще посетите площадката за наблюдение, от която се открива зашеметяваща гледка към кулите и чирпичните покриви на Долния град, който след това ще посетите.
В Долния град – градът на търговци и занаятчии, ще видите кметския площад и ще се спуснете дълбоко в подземията, където ще започне и Вашето 40-минутно пътешествие или може да се каже изпитание през вековната история. Професионални актьори, механични кукли-роботи и фантастични видеопроекции ще Ви съпровождат от стая в стая и „на живо“ ще Ви представят девет от най-ужастните и пронизващи легенди на стария Талин.
В лабиринтите „Легендите на Талин“ Вие ще:
– се качите на кулата на древната църква
– чуете гласа на дявола и песента на русалки
– преживеете нашествието на врагове и чумата
– почувствате ужаса на инквизиции и войни
– узнаете за забравените открития на алхимиците!
След края на екскурзията туристите ще разполагат с около един час свободно време. До терминала туристите стигат самостоятелно. По време на обиколката екскурзоводът ще обясни как да се отиде обратно на терминала.
Внимание! Не препоръчване посещение на деца до 10 години, бременни жени и болни от епилепсия.
Продължителност: 3 часа
Цена: възрастни – 20 евро, деца 10-12 години – 15 евро (ограничение за възраст: от 10 години)
Екскурзията се провежда при група от 7 туриста
Екскурзията се провежда само в периода 01.06.2018 – 31.08.2018

4 денСтокхолм

09:30ч Пристигане на парахода в Стокхолм. Екскурзионна програма или свободно време.
17:30ч Отплаване на парахода за Хелзинки. Развлекателна програма на борда на кораба. Нощувка.

Екскурзии за допълнително заплащане:

Обзорна екскурзия с автобус из Стокхолм и пешеходна разходка по Средновековния стар град (3 часа)

Каним Ви в едно увлекателно пътешествие из най-красивия град на Скандинавия. В програмата на екскурзията са включени: разходка по многобройните острови на Стокхолм, остров Юргорден, където можете да видите уникалния дворец на руската княгиня Мария Павловна, която била омъжена за шведския принц Вилхелм. Автобусът ще мине по най-красивата улица на Стокхолм – крайбрежната Strandvägen – истинско украшение на столицата на Швеция от края на XIX век, ще се запознаете с Кралската градина, парка Kungsträdgården, днес любимо място за летен и зимен отдих на жителите на Стокхолм и туристите в града. На неголемия, но значим остров на рицарите (Riddarholmen) можете да видите гробницата на кралете на Швеция, където е погребан и Карл XII – един от най-известните шведски крале. На острова на рицарите можете да си починете и да се полюбувате на забележителната гледка към крайбрежието на Стокхолм, прекрасен по всяко време на годината. От брега на остров Сешермалм, през който ще мине автобуса и където е предвидено кратко слизане за снимки, се открива великолепна панорамна гледка към Стокхолм. В програмата на екскурзията е предвидено запознаване със съвременната част на Стокхолм, историяна на града и страната в настоящи дни. Ще видите известната сграда на кметството на остров Kungsholmen, където всяка година се организира банкет в чест на най-уникалните хора в света – нобеловите лауреати. Задължително ще Ви разкажат за най-известния жител на Стокхолм – Алфред Нобел. Автобусната екскурзия завършва в самото сърце на града, до Кралския дворец на острова на Стария град. Екскурзията продължава пеша по средновековните улици на Стария град. Ще минете по тесните улички на средновековния Стокхолм, ще разберете как са живели хората през Средновековието. Екскурзоводът ще Ви разкаже за най-интересните моменти от историята на шведско-руските отношения през изминалите столетия. Екскурзията ще завърши в Стария град, където можете да обядвате или самостоятелно да доразгледате града. При сбогуване с екскурзовода, той ще Ви обясни как да се върнете на пристанището или да ползвате градски транспорт, можете да обмените валута и да получите отговори на всички възникнали практически въпроси.
При заплащане на екскурзията в Стокхолм, в цената е включен и обратния трансфер до парахода.
Продължителност: 3 часа
Цена: възрастни – 26 евро, деца 7-12 години – 15 евро
Екскурзията ще се състои при група от 15 туриста.

Пешеходна екскурзия из Средновековния Стокхолм (1 час)

Екскурзията започва от Кралския дворец – сърцето на кралство Швеция. Можете да се запознаете с историята на средновековния Стокхолм и страната, да повървите по средновековните улички на Стария град, да видите най-тясната от тях.
Как са живели хората през Средновековието, бил ли е лек животът в градовете в този период или напротив, какъв е бил рискът от вражески нападения или нашествие на чумни епидемии? По време на тази екскурзия ще узнаете отговорите на тези въпроси. Екскурзоводът ще Ви разкаже за най-интересните моменти от историята на страната, свързани със строителството на Кралския дворец в средата на XVIII век и разбира се историята на шведско-руските отношения през изминалите столетия. Пешеходната екскурзия завършва на една от най-старите улици в Стокхолм – търговската улица (Köpmangatan), първите данни за съществуването й от писмени източници са от началото на 14 век. След края на екскурзията можете да обядвате в един от ресторантите на Стария град или да продължите самостоятелната си обиколка.
В цената влизат два трансфера (от и до пристанището) и екскурзоводско обслужване на руски език.
Трансферът до Кралския дворец е включен в цената на екскурзията.
Продължителност: 1 час
Начало: 10:30ч
Цена: възрастни и деца – 13 евро (деца 0-1 година безплатно)
Екскурзията ще се състои при група от 10 туриста.

Обзорна екскурзия из Стокхолм с посещение на музея ВАСА. (3 часа)

В екскурзионната програма влиза посещение на най-уникалния и най-известен музей на Швеция – музея-кораб Васа.
Корабът е построен в далечната 1626 година като флагман на шведския флот, призван да демонстрира военната мощ и богатство на страната. Бил поръчан от самия крал на Швеция Густав II Адолф. Корабът е открит в средата на миналия век, напълно възстановен и се явява гордостта на страната – истински свидетел на историята на Швеция от началото на XVII век. В програмата на автобусната екскурзия влиза запознаване с многочислените острови на града и пешеходна разходка из Стария град, където е и краят на обиколката. В Стария град можете да обядвате или да продължите самостоятелната си обиколка.
При закупуване на екскурзията в цената е включен и обратен трансфер до парахода.
Продължителност: 3 часа
Цена: възрастни – 38 евро, деца 7-12 години – 20 евро (деца 0-6 години безплатно)
Екскурзията ще се състои при група от 10 туриста.

Обзорна екскурзия из Стокхолм и посещение на Кралския дворец (3 час)

В Кралския дворец на Стокхолм и неговия интериор ще видите отражение на историята на Швеция и Русия. Тук са разположени покоите на техни кралски величества.
Сред многобройните експонати можете да видите великолепни вази, подарени от цар Николай I на краля на Швеция Карл XIV Юхан, донесени от Санкт-Петербург. В двореца се съхраняват две руски малахитови вази, които се използват и в наши дни при аранжирането на цветни композиции за гостите на двореца по време на държавни официални приеми. Кралят на Швеция Густав III, чиито палати можете да посетите, бил великолепен събеседник и в продължение на много години водил оживена кореспонденция с монарсите на Европа, в това число и със своята братовчедка – руската императрица Екатерина Велика. Те са се срещали едва няколко пъти през живота си. Кореспонденцията им била временно преустановена само по време на руско-шведската война през 1788-1790г. и отново възобновена след сключването на мирно споразумение. Не може да се каже, че са били близки приятели, но Екатерина Велика тежко приела вестта за смъртта на своя братовчед, който завършил земния си път от изстрела на Якоб Йохан Анкашрьом. Густав III починал в парадните покои на Кралския дворец след усложнения, предизвикани от изстрел по време на фатален бал с маски.
В програмата на автобусната екскурзия влиза обиколка по многочислените острови на Стокхолм, остров Юргорден, на който можете да видите уникалния дворец на руската княгиня Мария Павлова, която била омъжена за шведския принц Вилхелм. Автобусът ще мине по най-красивата улица на Стокхолм – крайбрежната Strandvägen – истинско украшение на столицата на Швеция от края на XIX век, ще се запознаете с кралската градина, парка Kungsträdgården, понастоящем любимо място за летен и зимен отдих на жителите на Стокхолм и туристите в града. На острова на рицарите можете да си починете и да се насладите на гледката, разкриваща се по вода към Стокхолм, прекрасен по всяко време на годината. Екскурзията ще завърши в Стария град, където ще можете да обядвате или да продължите самостоятелната си обиколка. При сбогуване с екскурзовода, той ще Ви обясни как да се върнете на пристанището или да ползвате градски транспорт, можете да обмените валута и да получите отговори на всички възникнали практически въпроси. През лятото можете да наблюдавате смяната на караула пред Кралския дворец. Смяната се извършва ежедневно през лятото и само в сряда, събота и неделя през зимата.
Обръщаме Ви внимание, че това е действаща резиденция. Дворецът и неговите зали могат да бъдат закрити съобразно нуждите на негово величество Карл XVI Густав.
През летния период смяната на караула се провежда от понеделник до петък в 12:15ч, през зимния период в сряда, през цялата година смяната на караула се провежда в събота в 13:15ч.
При закупуване на екскурзията в цената е включен и обратен трансфер до парахода.
Продължителност: 3 часа
Цена: възрастни – 38 евро, деца 7-12 години – 20 евро (деца 0-6 години безплатно)
Екскурзията ще се състои при група от 15 туриста.

Детска екскурзия в музея Юнибакен (1 час)

Музеят Юнибакен се явява остров на детската литература на Швеция. Астрид Линдгрен е взела дейно участие в създаването на музея при условие, че в него ще намерят място и други шведски детски писатели. Независимо от възрастта, можете да се потопите в света на детството, да минете с влакче през приказките на Астрид Линдгрен, където можете да станете съвсем мънички като бебето Нилс, да срещнете злия дракон Катлу или да полетите на приказен влак през страната Нангиял, да срещнете братята Лъвско сърце – Юнатан и Сухарик, а кой помни Роню? В първата част на програмата влиза автобусна екскурзия из Стокхолм, която завършва с посещение на музея, можете да разгледате многобройните приказни експозиции. В ресторанта на музея се предлага 10% намаление при представяне на екскурзионния билет SPL. При предоставяне на екскурзионния билет в ресторанта / кафетерията на Юнибакен туристите също получават отстъпка 10 %.
При закупуване на екскурзията в цената е включен и обратен трансфер до парахода.
Продължителност: 1 час с екскурзовод и входни билети за музея
Цена: възрастни – 38 евро, деца 2-12 години – 26 евро (деца 0-2 години безплатно)
Музеят е затворен всеки понеделник през март, април и септември.
Екскурзията ще се състои при група от 10 туриста.

Обзорна екскурзия из Стокхолм с посещение на резиденцията на краля на Швеция - двореца Дротнингхолм (3 часа)

Дворецът Дротнингхолм е строен през 1662 година в стил барок по проект на шведския архитект Никодемус Тесин Старши.
Заобикалящият двореца парков ансамбъл съчетава френския барок и английския пейзажен стил на парковото изкуство, който понастоящем се явява уникален и практически единствен в Европа. Шведското кралско семейство постоянно живее в Дротнингхолм от 1981 година. В програмата на екскурзията влиза посещение на двата най-впечатляващи обекта в двореца – парадната спалня на кралицата Хедвиг Елеонора и библиотеката Ловиса Улрики, създадени в стил рококо, както и запознаване с монархическата история на страната. По време на тази екскурзия ще се запознаете с историята на страната и двореца, построен от бабата на Карл XII (Хедвиг Елеонора), за която задължително ще Ви разкаже екскурзовода. Трябва да видите поне веднъж двореца, за да разберете и заобичате историята на тази страна, както и да разберете отношението на нейните граждани към монархията, съществуването на която нито веднъж не е подлагано на съмнение в продължение на столетия. В програмата на автобусната екскурзия влиза запознаване с многобройните острови на града и пешеходна разходка по Стария град, където е и краят на екскурзията. В Стария град можете да обядвате или да продължите самостоятелната си обиколка.. В края на екскурзията е предвиден трансфер до парахода.
Екскурзията се провежда в периода от 02 май до 30 август и е възможна само при група от 20 туриста.
Обръщаме Ви внимание, че това е действаща резиденция. Дворецът и залите му могат да бъдат закрити за нуждите на негово величество кралят на Швеция Карл XVI Густав.
При закупуване на екскурзията в цената е включен и обратен трансфер до парахода.
Продължителност: 3 часа
Цена: възрастни – 38 евро, деца 7-12 години – 20 евро (деца 0-6 години безплатно)
Екскурзията ще се провежда от 01.06. до 31.08.2018 и е възможна само при группа от 15 туриста.

5 ден Хелзинки

11:30ч Пристигане на парахода в Хелзинки. Екскурзионна програма* или свободно време.
19:00ч Отплаване на кораба „Princess Anastasia“ за Санкт-Петербург. Развлекателна програма в Columbus Bar на кораба. Нощувка.
19:00ч Отплаване на кораба „Princess Anastasia“ за Санкт-Петербург. Развлекателна програма в Columbus Bar на кораба. Нощувка.

Екскурзии за допълнително заплащане:

Обзорна екскурзия из Хелзинки (3 часа)

Разширената обзорна екскурзия из Хелзинки ще Ви даде възможност да се запознаете с основните забележителности на столицата на Финландия, финландската природа и начин на живот. Ще видите легендарния паметник на композитора Сибелиус, извесните катедрали и църкви на финландската столица. Ако климатичните условия позволяват, екскурзионната програма с посещение на парка-музей Сеурасаари. Финландската природа поразява с красотата си, а в парка са съхранени старинни дървени постройки, събрани от цяла Финландия. В случай, че времето не позволява да се радватге на разходка под открито небе, посещението на парка-музей се заменя с автобусна екскурзия до имения и вили на остров Кулосаари. По време на екскурзията автобусът ще спира на Сенатския площад и Успенския събор, ще посетите известната църква в скалите.
Маршрут на автобусната част от екскурзията: Западното пристанище – паметника на Сибелиус – парка Сеурасаари (при подходящи климатични условия) – църквата с калите – Успенския събор.
Маршрут на пешеходната част на екскурзията: Успенски събор – пазарният площад – сенатският площад – булевард Еспланада – паметника на Руненберг – площада на тримата ковачи – централната ЖП гара. Общата дължина на маршрута е 2 км.
Продължителност: 3 часа
Цена: възрастни – 24 евро, деца 7-12 години – 12 евро (деца 0-6 години безплатно)
Екскурзията ще се състои при група от 15 туриста.

Пешеходна екскурзия из Хелзинки (1,5-2 часа)

До много от уникалните и интересни места в столицат на финландската столица не може да се стигне с автобус, затова Ви предлагаме да се запознаете с центъра на Хелзинки пеша.
От западното пристанище бавно ще се отправим към пазарния площад Хиеталахти, сградата на Политехническия институт и музея на изкуствата Синебрюгов. Екскурзията продължава в парка на чумата и старата църква на булевардната улица, булевард Еспланада и прекрасно съхранения ансамбъл на казармения площад, паметника на поета Руненбер, дома с химери на Александровска улица. По Александровската улица ще се разходите до централната сграда на университета, сенатският площад, екскурзията ще завърши в самото сърце на столицата – на централния пазарен площад. По време на екскурзията задължително ще спирате за почивка и фотосесии.
Маршрут: Западното пристанище – пазарният площад Хиеталахти – булевардната улица – старата църква – казармения площад – булевард Еспланада – къщата с химерите – сенатският площад – централния пазарен площад.
Продължителност: 1,5 – 2 часа
Цена: възрастни и деца 7-12 години – 10 евро, (деца 0-6 години безплатно)
Екскурзията ще се състои при група от 10 туриста.

6 ден Санкт-Петербург

09:00 Пристигане в Санкт-Петербург. Посрещане с табелка „Името на клиента“ на Морската гара и трансфер до Хотела. Нощувка.

7 ден Санкт-Петербург

Закуска в хотела.
Трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

Настаняване

25.03-31.05
01.10-31.10

01.06-30.06
01.09-30.09

01.07 – 31.08

01.11 – 30.12

Каюта Commodore 2-х местна

407

424

476

389

Каюта с прозорец  4-х местна А4

290

296

313

284

Каюта с прозорец  2-х местна А2

329

339

368

319

Каюта без прозорец  4-х местна В4

277

281

295

272

Каюта без прозорец  2-х местна В2

307

314

336

299

*Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ 

Цени на хранене на борта на круизния кораб: 
Закуска шведска маса – 15 евро на човек, дете 4-12 години – 7,5 евро 
Вечеря шведска маса (вечерята включва консумация на бира и  вино без ограничение) – 34 евро, дете 4-12 години – 17 евро 

Круизен кораб  PRINCESS ANASTASIA 

Каюти тип Commodore  
Палуби: 5, 6
12 кв.м/2 туриста
Стените на каютите са украсени с картини, можете да гледате към телевизора директно от спалнята. В каютата има всичко, което можете да си пожелаете за едно комфортно пътешествие: минибар, телевизор, баня, сешоар и климатик, фотьойли и масичка. В цената на каютата е вклучена закуска “Deluxe” и посещение на сауна в ранните часове на деня (еднократно по време на круиза). За деца, навършили 7 години е необходимо  отделно легло в каютата, както за възрастен. 
Закуската с пенливо вино и мини-бара влизат в цената на каютата. 
Регистрацията се осъществява на отделно гише на check-in. 

Каюти А-клас 
Палуби: 4, 5, 6 
8,5 кв. м/2-4 туриста 
Отлична каюта с прозорец. Каютата разполага с удобен гардероб за съхранение на дрехите, климатик и баня – всичко необходимо, за да можете да си починете и да посрещнете новия ден със свежи сили. 
За деца, навършили 7 години е необходимо  отделно легло в каютата, както за възрастен. 

Каюти В-клас 
Палуби: 4, 5, 6
8,5 кв. м/1-4 туриста / без прозорец 
Великолепно съчетание на цена и качество!  Вътрешни каюти за 1-4 човека с климатик и чудесна баня, шкаф за съхранение на дрехи. След вълнъващия ден е много приятно да си починете на мекото легло.
Великолепное сочетание цены и качества! Внутренняя каюта на 1-4 персоны с кондиционером и чудесной ванной комнатой и шкафом для одежды. После яркого дня так приятно отдохнуть на мягкой кровати.
За деца, навършили 7 години е необходимо  отделно легло в каютата, както за възрастен. 

 • Провеждането на обявените екскурзии в Хелзинки, Стокхолм и Талин се препотвърждава при конкретна резервация.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати.
 • Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещенията на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.