Москва – Санкт – Петербург за 10 дни

Цени
От€665
10 дни/ 9 нощи
Период : 04.05.21018 - 07.09.2018
София
София
Екскурзионната програма включва

10 дни / 9 нощи, (четвъртък-събота)
Период 04.05.2018 – 07.09.2018
Eкскурзионната програма започва в Москва и завършва в Санкт-Петербург.

Програмата включва:
В Москва:
автобусна обзорна екскурзия в града, пешеходна екскурзия в Александровската градина и по Червения площад, Московския Кремъл, Замоскворечието и Третяковската галерия, имението Кусково на граф Шереметиев, билети за влак (четириместно купе) Москва – Санкт-Петербург. 
В Санкт-Петербург:
обзорна екскурзия в Санкт-Петербург, Петропавловската крепост (Петропавловския събор, затвора, бастиона Трубецкой), Петергоф (ансамблълът на фонтаните в Долния парк), Ермитажа, Дворцовия площад, Царское Село (Екатерининския дворец), Руския музей. 

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • екскурзии по програмата, в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности.
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване.
 • извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя)

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Санкт-Петербург – София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро)
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 120,00 лв
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип „Рабочая“.
Програма

1 ден Четвъртък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметиево. Посрещане с табела “Името на клиента” и трансфер до хотела. Регистрация на рецепцията на хотела, получаване на материали по програмата и уточняване на екскурзионната програма. Настаняване.

2 ден Петък

От 9:00 до 10:00 среща с представител на турфирмата в хола на хотела с табела «Тари Тур» ( телефон: 8-929-684-55-54). Записване за допълнителни екскурзии.
11:00. Тръгване от хотела с обществен транспорт.
Екскурзия по Замоскворечието. Замоскворечието е исторически район в стара Москва – истински музей под открито небе, един от малкото райони на Москва, в които се е запазил духа на миналите векове. Интересни факти от историята на Замоскворечието ще допълнят Вашите впечатления разглеждането на този район.
Екскурзия в Третяковската галерия – музеят на руското изобразително изкуство в Москва, основан през 1856 година от търговеца Павел Третяков. Тук е събрана една от най-големите колекции на руско изобразително изкуство в света.
Край на екскурзията в центъра на града в 15:00 часа.
Самостоятелно връщане в хотела.

3 денСъбота

Закуска.
10:00 часа. Тръгване от хотела с автобус.
Обзорна екскурзия по града – „Многоликата Москва“ – това е уникална възможност да се запознаете с районите на Стара и Нова Москва да се насладите на впечатляващи градски пейзажи да научите множество интересни исторически факти и може би да се влюбите в този град!
Ще преминете по знаменити булеварди, крайбрежни улици и малки улички на руската столица. Ще видите някои от символите на този град – Храмът Христа Спасителя, Воробьевы горы, корпусите на МГУ, стадиона «Лужники» и съвременните небостъргачи на Москва-Сити.
В края на екскурзията Вие ще минете по паважа на Червения площад, ще видите многоцветните куполи на Събора Василий Блаженни и ще посетите територията на Московския Кремъл (самостоятелно разглеждане на забележителностите). Входният билет дава възможност да разгледате архитектурния ансамбъл от средновековието – Съборния площад: три църкви, камбанарията Иван Велики и произведенията на руското леярно изкуство — Цар-пушка и Цар-камбана , а също интериорите на Успенския, Архангелския и Благовещенския събор.
Край на екскурзията в центъра на града.

4 ден Неделя

Закуска.
Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в гардероб в хотела.
10:00. Отпътуване с автобус.
Екскурзия „Имението Кусково на граф Шерметиев“ – красив дворцово-парков ансамбъл в Москва. Уникалността на имението е в това, че то е запазено без изменение от втората половина на XVIII век. В нето е събрана и се съхранява една от най-големите колекции на керамика и стъкло от различни части на света, от античността до наши дни.
Връщане в хотела с автобус в 15:00 часа.
22:00. Трансфер до Ленинградската гара.
Качване на влак в посоченото в билета време.
00:00. Тръгване на влака за Санкт-Петербург.

5 ден Понеделник

Закуска във влака.
Пристигане в Санкт Птербург.
08:30. Среща с представител на турфирма «Тари Тур» на Московската гара пред бюста на Петър I.
Трансфер до хотела.
Уточняване на екскурзионните програми. Записване на допълнителни екскурзии.
Настаняване ( може и след екскурзионната програма).
13:00. Отпътуване от хотела с автобус.
Обзорна екскурзия «Я виждам града на Петър I чудесek, величав…» с посещение на Петропавловската крепости. Тази екскурзия е прекрасна възможност да се запознаете с главните забележителности на Санкт Петербург, които три века впечатляват гостите на града със своета архитектура. Величествени площади, строги крайбрежни улици, прави като стрели булеварди, ще представят на Вас Петербург в цялата му красота и обаяние. За това, как е започнала историятана града, ще научите посещавайки Петропавловската крепост. Ще допълнят Вашите впечатления събора свети свети Петър и Павел , който е и гробница на императорската фамилия от Петър I до Александър III и строгия затвор в бастиона Трубецкой.
Връщане в хотела.

6 ден Вторник

Закуска.
09:00. Отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия „Столицата на фонтаните – блестящия Петергоф“, самото име на който, е пронизано със свежо дихание на морски вятър, който звъни в кристалните струи, бликащи във фонтаните. Почти 150 фонтани в Долния парка на Петергоф без умора изхвълят към небето тонове вода, без помоща на нито една помпа. А красивите дворци пазят паметта за блестящи балове и царски приеми. Струва ти се, че още малко и на сенчестите алеи ще се появят в изискани костюми от XVIII век дами и кавалери… .
Връщане в Санкт-Петербург.
Край на екскурзията до станция на метрото.

7 ден Сряда

Закуска.
09:00. Отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия „Градът на музите – Царское Село“. Не съмняваме, че този ден задълго ще остане във Вашата памет! Вие ще преминете през тържествена анфилада от зали и ще научите тайнствената история на знаменитата Кехлибарена стая в Екатерининския двореца, а разхождайки се по алеите на парка, възможно е да срещнете прелестните местни жители – катерички, така че Ви препоръчваме да носите със себеси малко орехи…!
Връщане в хотела.

8 денЧетвъртък

Закуска.
09:00. Отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия „По петербургското предание трябва да се сбъдне вашето желание“ – посещение на Ермитажа . Запознаването с величествената архитектура на Дворцовия площад и бесценните шедьоври на Ермитажа не само ще ви подари прекрасни мигове, но и ще изпълни едно от най-възвишените човешки желания – да видите и почувствате Красотата!
Свободно време в центъра на града.

9 денПетък

Закуска.
09:00. Екскурзия „Дворците на петербургската аристокрация“ с посещение на Руския музей, намиращ се в дворца на великия княз Михаил Павлович. Санкт-Петербург е град на дворците. За тяхното построяване са канени най-талантливите архитекти на XVIII и XIX век. Образец на изискан вкус в дворцовата архитектура е Михайловският дворец. Посещавайки го, Вие ще се насладите не само впечатляващия интериор, но и на колекцията на Руския музей. Във великолепните зали Вие ще видите картини на Айвазовски, Серов, Брюлов, Суриков.
Свободно време в центъра на града.

10 денСъбота

Закуска шведска маса в хотела или сух пакет за закуска при ранен полет. Освобождаване на стаите до 12 ч. Посрещане на рецепция с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

 

 хотел период  легло в дв. стая доп. легло ед.стая
Cosmos 3* (standart)  04.05 – 10.05 719 997
Azimut Hotel 4* (Smart)  11.05 – 31.05 788 1138
   27.07 – 07.09 744 1050
Cosmos 3* (standart  доп. легло)  04.05 – 10.05 669 664
Azimut Fontanka 3* (standart  доп.легло)  11.05 – 31.05 716 712
   27.07 – 07.09 657 653
Cosmos 3* (standart)  04.05 – 10.05 669 892
Azimut Fontanka 3* (standart)  11.05 – 31.05 716 990
   27.07 – 07.09 657 869
Cosmos 3* (standart)  04.05 – 10.05 676 907
Azimut Fontanka 3* (superior king size)  11.05 – 31.05 723 1006
   27.07 – 07.09 665 884
Cosmos 3* (standart)  04.05 – 10.05 676 907
Azimut Fontanka 3* (superior)  11.05 – 31.05 723 1006
   27.07 – 07.09 665 884
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.