Москва – Санкт-Петербург 8 дни

Цени
От€557
8 дни/ 7 нощи
Период : 01.08.17 -29.09.17
София
София
Екскурзионната програма включва

8 дни / 7 нощи
Всеки петък, в период 04.08.2017 – 15.09.2017
Eкскурзионната програма започва в Москва и завършва в Санкт-Петербург.
Програмата включва:
Автобусна обзорна екскурзия по Москва, пешеходна екскурзия в Александровския парк и Червения площад, Московския Кремъл, Третяковската галерия, музеят под открито небе Кусково, обзорна екскурзия по Санкт-Петербург, Петропавловската крепост (Петропавловски събор, затвора Трубецки бастион), Петерхоф (ансамбъла фонтани и каскади на Долния парк), Ермитажа, Дворцовия площад, Царско село (Екатеринински дворец, кехлибарената стая), билети за нощен влак Москва – Санкт-Петербург (4-местно купе втора класа).

Пакетната цена включва

 • 2 нощувки в хотел Космос в Москва
 • билет за нощен влак Москва – Санкт-Петербург в купе 2-ра класа
 • 4 нощувки в избрания хотел в Санкт-Петербург
 • 7 закуски на шведска маса
 • трансфери летище „Шереметьево“ – хотел Космос – Ленинградска гара
 • трансфери Московска гара – хотел в Санк-Петербург - летище „Пулково”
 • Екскурзии по програмата: Автобусна обзорна екскурзия по Москва, пешеходна екскурзия в Александровския парк и Червения площад, Московския Кремъл, Третяковската галерия, музеят под открито небе Кусково, обзорна екскурзия по Санкт-Петербург, Петропавловската крепост (Петропавловски събор, затвора Трубецки бастион), Петерхоф (ансамбъла фонтани и каскади на Долния парк), Ермитажа, Дворцовия площад, Царско село (Екатеринински дворец, кехлибарената стая), Руски музей
 • В цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език, входни билети за музеите
 • транспорт по програмата
 • съдействие при полагане на руска входна виза
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години застраховката се доплаща)

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Москва / Санкт Петербург – София, цена от 350 евро
 • Допълнителни екскурзии по желание (Допълнителните екскурзии могат да се заплатят и потвърдят предварително в България при записване по екскурзионната програма. В този случай местата са гарантирани. При заявка и заплащане на екскурзиите при пристигане в Санкт-Петербург, местата по програмите могат да бъдат запълнени и да Ви бъде отказано участие в допълнителните екскурзии.Точна цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно курс рубла / евро. )
 • Разходи за полагане на виза за Русия
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип „Рабочая“.
 • Разходи от личен характер.
Програма

1 ден Петък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево в Москва. Посрещане с табелка „Името на клиента“ след паспортен контрол и взимане на багажа в залата на пристигащи. Трансфер до хотел Космос 3 звезди, настаняване и безплатна регистрация в хотела. Получаване на материали по екскурзионната програма на рецепция.
Свободно време, нощувка.

2 ден Събота

Закуска шведска маса.
10:00ч – отпътуване на групата с автобус за екскурзионната програма.
Обзорна екскурзия по града под наслов „Многолика Москва“. Това е уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в цялата й красота, многообразие, градски пейзажи, да узнаете множество исторически факти и завинаги да се влюбите в този град.
Автобусът ще мине по известните крайбрежни булеварди и улици в историческата част на града – „Бульварное“ и „Садовое кольцо“, Кутузовски проспект, ще видите „Большой“ театър и Манеж, известните сталинови „высотки“, Триумфалната арка, позлатения купол на храм Христа Спасителя, лебедовото езеро до стената на Новодевичи манастир, “Воробьевы горы“, сградата на Московския държавен университет МГУ, стадион Лужники, съвременни небостъргачи на Москва-сити и много други забележителности. В края на екскурзията ще минете по известните павета на Червения площад, ще видите пъстроцветните куполи на събора Василий Блажени, ГУМ и историческия музей, каменния мавзолей на В.И.Ленин, некропола до стените на Кремъл, където се намират тленните останки на държавни дейци от съветския период, ще се насладите на великолепна панорамна гледка към древния Кремъл и ще се полюбувате на известните камбани на Спаската кула.
Посещение на Московския Кремъл (самостоятелно разглеждане). Входният билет ще Ви даде възможност да видите архитектурен ансамбъл от Средновековието – Съборния площад, църквите, камбанарията на Иван Велики, забележителните произведения на руското леярско изкуство – Цар-пушка и Цар-камбана, както и уникалния интериор на Успенския, Архангелския и Благовещенски събори.
Екскурзия в Третяковската галерия. Държавната Третяковска галерия /художествен музей/ е основана през 1856г. от търговеца Павел Третяковски, който притежавал една от най-големите в света колекция от шедьоври на руското изобразително изкуство. В галерията ще видите оригиналите на картини на И.Е. Репин, И.И. Шишкин, В.М. Васнецов, И.И. Левитан, М.А. Врубел и В.А. Серов. На Вашето внимание ще бъдат представени руска живопис, графика, скулптура, произведения на декоративно-занаятчийското изкуство от XI до началото на XX век.
Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

3 денНеделя

Закуска шведска маса. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа на гардероб в хотела.
10:00ч – отпътуване с автобус за екскурзионна програма.
Екскурзия „Перлата на Европа – музея под открито небе Кусково – един от най-красивите дворцово-паркови ансамбли на Русия! Кусково е имение на графовете Шереметеви на изток от съвременна Москва, съхранено практически без промяна от втората половина на XVIII век. На територията на ансамбъла са разположени дворец, църква, павилионите холандски и италиански, павилионите Ермитаж и Грот. Ще имате прекрасната възможност да се потопите в разкоша и изяществото от края на 18-ти век, да се насладите на произведения на руското и западноевропейското изобразително изкуство и да си представите, че сте в центъра на пищни приеми! По настоящем музея под открито небе Кусково е един от най-големите в света, притежаващ колекция от керамика и стъкло от различни страни от античността до днешни дни. Неповторимата архитектура и изискана украса, съхранени до сега, няма да оставят никой равнодушен.
Връщане в хотела с автобус.
22:00ч Отпътуване с автобус от хотела за Ленинградската гара.
00:00ч Отпътуване с влак на групата до Санкт-Петербург.

4 ден Понеделник

08:30ч Пристигане на влака в Санкт-Петербург на Московската гара. Посрещане на групата от представител на руската фирма-партньор.
Закуска в кафетерия в града.
Трансфер до избрания хотел в Санкт-Петербург. Регистрация на рецепция (заплаща се еднократна такса регистрация в размер на 150-200 рубли). Настаняване (възможно е настаняването да се осъществи след края на екскурзията).
Получаване на ексурзионната програма. По желание – заплащане на допълнителни екскурзии.
13:00ч Отпътуване от хотела с автобус за екскурзионната програма.
Обзорната екскурзия из Санкт-Петербург – чудесна възможност за няколко часа да се запознаете с основните забележителности на града: ще посетите Стрелката на Васильевски остров, ще се полюбувате на панорамната гледка към крайбрежните улици на река Нева, парадните площади – Исаакиевски, Сенатски, дворцов, ще видите известния “Медный всадник“, Адмиралтейството, Зимния дворец и други съкровища на Северната столица. И може би тогава градът завинаги ще покори Вашето сърце.
Екскурзия в Петропавловската крепост „Там все още е жив духа на Петровския век…“ с посещение на Петропавловския събор и затворите на Трубецкия бастион. Ще се докоснете до истинските символи на петербургската история – епоха на велики промени и волеви решения на Петър Велики.
Връщане в хотела. Свободно време, нощувка.

5 ден Вторник

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Отпътуване на групата за екскурзионната програма с автобус.
Екскурзия в Петерхоф „О, Петровски фонтани!“, наименование, изпълнено със свежия полъх на морския вятър, със звънтящи с кристален звук водни струи. Почти 150-те фонтана на Долния парк непрекъснато изстрелват в небето тонове вода, работейки без помощта на нито една помпа. А красивите дворци са съхранили паметта за бляскави балове и царски приеми. Струва Ви се, че още една минута и по сенчестите алеи ще се появят придворни дами и кавалери…
Връщане в Санкт-Петербург с автобус. Край на екскурзията до станция на метро. Свободно време. Нощувка.

6 ден Сряда

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Отпътуване на групата за екскурзионната програма с автобус.
Екскурзия „По петербургско предание трябва да Ви се изпълни желание“ – най-вълшебното! Очаква Ви среща с „чудодейните“ места на града. И ако правилно изпълните всички условия, за които ще Ви разкаже екскурзовода: да докоснете, да прошепнете, да оставите монетка, то петербургските „вълшебници“ задължително ще изпълнят Вашите желания.
Екскурзия „Той бил роден по императорски да стане столица…“ – точно това очаквате при срещата си с града на река Нева: най-известните и възхитителни шедьоври в една екскурзия! Ще се разходите по дворцовия площад и ще минете през залите на Ермитажа, несметните съкровища на който очакват Вашето внимание и възхищение! Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

7 ден Четвъртък

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Отпътуване на групата за екскурзионната програма с автобус.
Екскурзия „Градът на музите – Царско Село“. Не се съмнявайте, че този ден задълго ще остане в паметта Ви! Ще минете през тържествените зали и апартаменти, ще узнаете тайнствената, почти детективска история на знаменитата Кехлибарена стая на Екатерининския дворец, а разхождайки се по алеите на парка е възможно да срещнете прелестните местни жители – питомни катерички. Препоръчваме Ви да носите със себе си малко ядки.
Връщане в Санкт-Петербург с автобус. Край на екскурзията до метростанция. Свободно време. Нощувка.

8 денПетък

Закуска шведска маса в хотел или сух пакет при ранен полет. Освобождаване на стаята до 12ч.
Посрещане на рецепцията на избрания хотел с табелка „името на клиента“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

*Времето за отпътуване по екскурзионните програми може да бъде променено за по-ранен или по-късен час.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

Пакетна цена на човек в евро.

Настаняване Период  Легло в двойна стая Допълнително легло Единична стая
Cosmos 3* Standart в Москва  07.07 – 31.08 670 662 952
Moskva 4* Standart в СПетербург  01.09 – 29.09 658 650 925
         
Cosmos 3* Standart в Москва  07.07 – 17.08 588 580 789
Ohtinskaya 3* Economy в СПетербург  18.08 – 29.09 564 557 741
         
Cosmos 3* Standart в Москва  07.07 – 17.08 599 591 812
Ohtinskaya 3*  Standart  в СПетербург  18.08 – 29.09 571 564 755
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.