Москва – Санкт-Петербург Зима 2018

Цени
От€622
8 дни/ 7 нощи
Период : 09.02.18 -27.04.18
София
София
Екскурзионната програма включва

Eкскурзионната програма започва в Москва и завършва в Санкт-Петербург.  

1 вариант хотели за настаняване: Cosmos 3* в Москва + Grand Hotel Oktyabrskaya 4* в Санкт-Петербург
Начални дати: 23.02.2018, 09.03.2018, 30.03.2018, 13.04.2018, 20.04.2018

2 вариант за настаняване: Cosmos 3* в Москва + Moskva 3* в Санкт-Петербург
Начални дати:  23.03.2018, 20.04.2018 

Програмата включва: 
Автобусна обзорна екскурзия по Москва, пешеходна екскурзия в Александровския парк и Червения площад, Московския Кремъл, Замоскворечието и Третяковската галерия, Руския Музей, Събора „Спас на Крови“, една от съкровищниците на Ермитажа, бал, Юсуповския дворец, музея на А.С. Пушкин на Мойка 12, Петерхоф (Големия дворец), билети за нощен влак Москва – Санкт-Петербург (4-местно купе втора класа). 

Екскурзии по избор срещу допълнително заплащане: 
Петровската акватория, океанариума, шоу-театър „Тайните на Санкт-Петербург“.

Пакетната цена включва

 • 2 нощувки в хотел Cosmos 3* в Москва
 • 6 закуски на шведска маса
 • екскурзии по програмата, в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности.
 • трансфери летище „Шереметиево“ – хотел Cosmos 3* – Ленинградската гара
 • трансфери Московската гара – хотел в Санк-Петербург - летище „Пулково”
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя)
 • извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Москва / Санкт Петербург – София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро)
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 120,00 лв
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип "Рабочая".
Програма

1 ден Петък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметиево в Москва. Посрещане с табелка „Името на клиента“ след паспортен контрол и взимане на багажа в залата на пристигащите. Трансфер до хотел Космос 3 звезди, настаняване и безплатна регистрация в хотела. Получаване на материали по екскурзионната програма на рецепцията.
Свободно време, нощувка.

2 ден Събота

Закуска шведска маса.
От 09:00 до 10:00 ч. – среща с представител на туристическата фирма-партньор във фоайето на хотела. Получаване на подробна информация и материали по екскурзионната програма. По избор – записване и заплащане на избраните допълнителните екскурзии.
10:00 ч. – отпътуване на групата с автобус.
Обзорна екскурзия по града под наслов „Многоликата Москва“. Това е уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в цялата й красота, многообразие, градски пейзажи, да узнаете множество исторически факти и завинаги да се влюбите в този град.
Автобусът ще мине по известните крайбрежни булеварди и улици в историческата част на града – „Бульварное“ и „Садовое кольцо“, Кутузовски проспект, ще видите „Большой“ театър и Манежа, известните „Сталинские высотки“, Триумфалната арка, Катедралния съборен храм Христа Спасителя, лебедовото езеро до стената на Новодевичия манастир, “Воробьевы горы“, сградата на Московския държавен университет МГУ „М. Ломоносов“, стадиона Лужники, съвременните небостъргачи на Москва-сити и много други забележителности. В края на екскурзията ще минете по известните павета на Червения площад, ще видите пъстроцветните куполи на събора Василий Блажени.
Посещение на Московския Кремъл (самостоятелно разглеждане). Входния билет ще Ви даде възможност да видите архитектурния ансамбъл от Средновековието – Съборния площад, църквите, камбанарията на Иван Велики, забележителните произведения на руското леярско изкуство – Цар-пушка и Цар-камбана, както и уникалния интериор на Успенския, Архангелския и Благовещенски събори.

3 денНеделя

Закуска шведска маса. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа на гардероб в хотела.
10:00 ч. – отпътуване с автобус.
Екскурзия по „Замоскворечие“. Замоскворечието е исторически район на старинна Москва – истински музей под открито небе, един от малкото райони в Москва, където е съхранен духът на стария град. Ще узнаете как и по каква причина в Замоскворечието се е появила Третяковската галерия, ще чуете много интересни факти от историята на Замоскворечието и разбира се, ще се полюбувате на домовете на търговците, прекрасните храмове, които от древността украсяват този район.
Екскурзия в Третяковската галерия. Държавната Третяковска галерия (художествен Музей) е основана през 1856г. от търговеца Павел Третяковски, който притежавал една от най-големите колекции на руско изобразително изкуство. В галерията ще видите оригиналите на картини на И.Е. Репин, И.И. Шишкин, В.М. Васнецов, И.И. Левитан, М.А. Врубел, В.А. Серов…. На Вашето внимание ще бъдат представени руска живопис, графика, скулптура, произведения на декоративно-занаятчийското изкуство от XI до началото на XX век.
Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.
Връщане в хотела с автобус.
22:00 ч. Отпътуване с автобус от хотела до Ленинградската гара (Октябрьская).
00:00 ч. Отпътуване с влак на групата до Санкт-Петербург.

4 ден Понеделник

08:30 ч. Пристигане в Санкт-Петербург на Московската гара. Посрещане на групата от представител на руската фирма-партньор в залата пред бюста на Петър I.
Закуска в кафе в града.
Трансфер до избрания хотел в Санкт-Петербург. Регистрация на рецепция (заплаща се еднократна такса регистрация в размер на 150-200 рубли). Настаняване (възможно е настаняването да се осъществи след края на екскурзията).
Получаване на ексурзионната програма. По желание – заплащане на допълнителни екскурзии.
12:30 ч. Отпътуване от хотела с автобус.
Екскурзия „Под скиптъра на Романови“ с посещение на Руския музей и храма Възкресение Христово („Спас на Крови“). В продължение на 300-годишното си управление тази царска династия на Русия се развивала и изменила до неузнаваемост. На членовете на семейство Романови се наложило да преживеят много: борба за власт и покушения, заговори и кръвопролитни войни…
Удивителен факт: по време на Втората световна война, в един от куполите на „Спас на Крови“ попаднал вражески снаряд. Той останал да лежи в купола почти двадесет години и бил открит съвсем случайно.
Връщане в хотела. Свободно време, нощувка.

5 ден Вторник

Закуска шведска маса в хотела.
09:00 ч – Отпътуване на групата с автобус.
Екскурзия „Златното наследство на императорската династия“ с посещение на една от експозициите в галерията със скъпоценности на Ермитажа (Златна или диамантена. Основна част от съкровищата в галериите се състои от богати колекции на руската императорска фамилия. Удивителен факт: Първоначално съкровищницата е била предназначена за картини на френската и руската художествени школи. След това последвало височайшо разпореждане платната да се преместят в новата сграда на Ермитажа. В тази галерия поставили художествени изделия и редки ценности, принадлежали на имераторския дом, които до този момент били съхранявани в Кунсткамера, в стария Ермитаж, Зимния дворец и част – в Московската Оръжейна палата.
Пред Вас ще се открият безценни шедьоври на майстори от различни епохи.
Интерактивната програма „Сред шумния бал…“ Програмата ще Ви подари възможност да се пренесете от прагматичния XXI век в блестящия Санкт-Петербург от XIX век. Ще се облечете в разкошни рокли и елегантни мундири. Ще се потопите в атмосферата на изискан бал.
Свободно време в центъра на града.
Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.
* В редки случаи (например в дните на училищните ваканции) е възможна замяната на тази екскурзия с „Дворците на Петербург и техните владетели“ с посещение на Меншиковския дворец. Големият брой, красотата и великолепният външен облик на петербургските дворци поразява всяко въображение. Дворецът на Васильевския остров, който издигнал за себе си първият генерал-губернатор на града Александър Меншиков, е първата каменна сграда в града, която превъзхождала по разкош и размах дори покоите на императора. В прекрасните зали на двореца императорът приемал чуждестранни посланници и устройвал приеми.

6 ден Сряда

Закуска шведска маса в хотела.
12:30 ч. – Отпътуване на групата с автобус.
Екскурзия „Магията на старинните квартали“ с посещение на Юсуповския дворец и музея на А.С. Пушкин на „ Мойка 12“. Както в истинска приказка, Санкт-Петербург ще Ви заплени с редиците прекрасни фасади на сградите, ще минете през прекрасните зали на княжеския дворец.
Удивителен факт: Разхождайки се от своя дом до двореца на Юсупови А.С. Пушкин не минавал през нито един мост, тъй като сградите са разположени само от едната страна на река Мойка. Тази разходка отнемала на поета около 25 минути.
Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.
* В редки случаи (например в дните на училищните ваканции) е възможна замяната на екскурзията с посещение на музея под открито небе на Г.Р. Державин – един от най-новите музеи в Санкт-Петербург. Ще посетите градски дом от XVIII век, където съвсем точно са пресъздадени старинни интериори и се съхраняват уникални ръкописи на поета. Ще узнаете много любопитни факти от личния му живот и ще откриете тайната врата към работния му кабинет

7 ден Четвъртък

Закуска шведска маса в хотела.
09:00 ч. – Отпътуване на групата с автобус.
Екскурзия в Петерхоф “Приморския рай на Петър Велики“с посещение на Големия дворец. „Удивителен“, „бляскав“, „очарователен“ – всичко това може да се каже за ненадминатия по своето великолепие Петерхоф. Неговите паркове, дворцови зали и позлатени статуи ще Ви покорят от пръв поглед!
Удивителен факт: всичките фонтани на Петерхоф са защитени от студа през зимата със специални дървени конструкции. Само Самсон не се влияе от руската зима – украсява парка и зиме и лете.
Връщане в Санкт-Петербург с автобус. Край на екскурзията до метростанция. Свободно време. Нощувка.
* До 15.10.2017 в програмата на екскурзията е включено посещение само на Долния парк на Петерхоф, от 16.10.2017 – само екскурзия в Големия Петерховски дворец

8 денПетък

Закуска шведска маса в хотел или сух пакет при ранен полет.
Освобождаване на стаята до 12 ч.
Посрещане на рецепцията на избрания хотел с табелка „името на клиента“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.
*Времето за отпътуване по екскурзионните програми може да бъде променено за по-ранен или по-късен час.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро
Москва + Санкт-Петербург  Период   Легло в двойна стая  Допълнително легло  Единична стая 
Cosmos 3*  + Moskva 4* 09.02.18-27.04.18 634 622 834
         
         
Cosmos 3* + GH Oktyabrskaya 4* 09.02.18-27.04.18 658 645 840

 

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещениятка на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати.
 • Екскурзионното обслужване е на руски език.