Москва – Санкт-Петербург Зима 2017/2018

Цени
От€622
Цени
От€622

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

02 943 49 00
02 943 53 31

info@aerotourmm.com

Полезни статии

Нов вид виза за Русия за чужденци
13/09/2017
Спортни визи за Русия
06/09/2017
Печат при преминаване на границата
30/08/2017
8 дни/ 7 нощи
Период : 13.10.17 -27.04.18
София
София
Екскурзионната програма включва

Eкскурзионната програма започва в Москва и завършва в Санкт-Петербург.  

1 вариант хотели за настаняване: Cosmos 3* в Москва + Grand Hotel Oktyabrskaya 4* в Санкт-Петербург
Начални дати: 06.10.2017, 13. 10.2017, 03.11.2017, 24.11.2017, 08.12.2017, 22.12.2017, 19.01.2018, 09.02.2018, 23.02.2018, 09.03.2018, 30.03.2018, 13.04.2018, 20.04.2018

2 вариант за настаняване: Cosmos 3* в Москва + Moskva 3* в Санкт-Петербург
Начални дати: 13.10.2017, 27.10.2017, 24.11.2017, 08.12.2017, 22.12.2017, 19.01.2018, 23.03.2018, 20.04.2018 

Програмата включва: 
Автобусна обзорна екскурзия по Москва, пешеходна екскурзия в Александровския парк и Червения площад, Московския Кремъл, Замоскворечие и Третяковската галерия, Руски Музей, Спас на Крови, една от съкровищниците на Ермитажа, бал, Юсуповски дворец, музеят на А.С. Пушкин на Мокна 12, Петерхоф (Големия дворец), билети за нощен влак Москва – Санкт-Петербург (4-местно купе втора класа). 

Екскурзии по избор срещу допълнително заплащане: 
Автобусна екскурзия за вдигането на мостовете над река Нева (до 28.10.2017), вечерен Санкт-Петербург от 29.10.2017, Петровска акватория, океанариум, шоу-театър „Тайните на Санкт-Петербург“.

Пакетната цена включва

 • 2 нощувки в хотел Космос в Москва
 • билет за нощен влак Москва – Санкт-Петербург в купе 2-ра класа
 • 4 нощувки в избрания хотел в Санкт-Петербург
 • 7 закуски на шведска маса
 • трансфери летище „Шереметьево“ – хотел Космос – Ленинградска гара
 • трансфери Московска гара – хотел в Санк-Петербург - летище „Пулково”
 • Екскурзии по програмата: Автобусна обзорна екскурзия по Москва, пешеходна екскурзия в Александровския парк и Червения площад, Московския Кремъл, Замоскворечие и Третяковската галерия, Руски Музей, Спас на Крови, една от съкровищниците на Ермитажа, бал, Юсуповски дворец, музеят на А.С. Пушкин на Мокна 12, Петерхоф (Големия дворец), билети за нощен влак Москва – Санкт-Петербург (4-местно купе втора класа).
 • В цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език, входни билети за музеите
 • транспорт по програмата
 • съдействие при полагане на руска входна виза
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години застраховката се доплаща)
 • хотел Cosmos 3* - стаи тип Standart, хотел Moskva 3* - стаи тип Standart 1st category, хотел Grand Hotel Oktyabrskaya 4* - стаи тип Comfort

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Москва / Санкт Петербург – София, цена от 350 евро
 • Допълнителни екскурзии по желание (Допълнителните екскурзии могат да се заплатят и потвърдят предварително в България при записване по екскурзионната програма. В този случай местата са гарантирани. При заявка и заплащане на екскурзиите при пристигане в Санкт-Петербург, местата по програмите могат да бъдат запълнени и да Ви бъде отказано участие в допълнителните екскурзии.Точна цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно курс рубла / евро. )
 • Разходи за полагане на виза за Русия
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип „Рабочая“.
 • Разходи от личен характер.
Програма

1 ден Петък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево в Москва. Посрещане с табелка „Името на клиента“ след паспортен контрол и взимане на багажа в залата на пристигащи. Трансфер до хотел Космос 3 звезди, настаняване и безплатна регистрация в хотела. Получаване на материали по екскурзионната програма на рецепция.
Свободно време, нощувка.

2 ден Събота

Закуска шведска маса.
От 09:00 до 10:00ч – среща с представител на туристическата фирма-партньор във фоайето на хотела. Получаване на подробна информация и материали по екскурзионната програма. По избор – записване и заплащане на избраните допълнителните екскурзии.
10:00ч – отпътуване на групата с автобус за екскурзионната програма.
Обзорна екскурзия по града под наслов „Многолика Москва“. Това е уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в цялата й красота, многообразие, градски пейзажи, да узнаете множество исторически факти и завинаги да се влюбите в този град.
Автобусът ще мине по известните крайбрежни булеварди и улици в историческата част на града – „Бульварное“ и „Садовое кольцо“, Кутузовски проспект, ще видите „Большой“ театър и Манеж, известните сталинови „высотки“, Триумфалната арка, позлатения купол на храм Христа Спасителя, лебедовото езеро до стената на Новодевичи манастир, “Воробьевы горы“, сградата на Московския държавен университет МГУ, стадион Лужники, съвременни небостъргачи на Москва-сити и много други забележителности. В края на екскурзията ще минете по известните павета на Червения площад, ще видите пъстроцветните куполи на събора Василий Блажени.
Посещение на Московския Кремъл (самостоятелно разглеждане). Входният билет ще Ви даде възможност да видите архитектурен ансамбъл от Средновековието – Съборния площад, църквите, камбанарията на Иван Велики, забележителните произведения на руското леярско изкуство – Цар-пушка и Цар-камбана, както и уникалния интериор на Успенския, Архангелския и Благовещенски събори.

3 денНеделя

Закуска шведска маса. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа на гардероб в хотела.
10:00ч – отпътуване с автобус за екскурзионна програма.
Екскурзия по „Замоскворечие“. Замоскворечието е исторически район на старинна Москва – истински музей под открито небе, един от малкото райони в Москва, където е съхранен духът на стария град. Ще узнаете как и по каква причина в Замоскворечието се е появила Третяковската галерия, ще чуете много интересни факти от историята на Замоскворечието и разбира се, ще се полюбувате на домовете на търговците, прекрасните храмове, които от древността украсяват този район.
Екскурзия в Третяковската галерия. Държавната Третяковска галерия (художествен Музей) е основана през 1856г. от търговеца Павел Третяковски, който притежавал една от най-големите в света колекция от шедьоври на руското изобразително изкуство. В галерията ще видите оригиналите на картини на И.Е. Репин, И.И. Шишкин, В.М. Васнецов, И.И. Левитан, М.А. Врубел и В.А. Серов. На Вашето внимание ще бъдат представени руска живопис, графика, скулптура, произведения на декоративно-занаятчийското изкуство от XI до началото на XX век.
Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

Връщане в хотела с автобус.
22:00ч Отпътуване с автобус от хотела за Ленинградската гара (Октябрьская).
00:00ч Отпътуване с влак на групата до Санкт-Петербург.

4 ден Понеделник

08:30ч Пристигане на влака в Санкт-Петербург на Московската гара. Посрещане на групата от представител на руската фирма-партньор в залата на Московскатга гара пред Бюста на Петр I.
Закуска в кафетерия в града.
Трансфер до избрания хотел в Санкт-Петербург. Регистрация на рецепция (заплаща се еднократна такса регистрация в размер на 150-200 рубли). Настаняване (възможно е настаняването да се осъществи след края на екскурзията).
Получаване на ексурзионната програма. По желание – заплащане на допълнителни екскурзии.
12:30ч Отпътуване от хотела с автобус за екскурзионната програма.
Екскурзия „Под скиптъра на Романови“ с посещение на Руския музей и храма Възкресение Христово („Спас на Крови“). В продължение на 300-годишното си управление тази царска династия на Русия се развивала и изменила до неузнаваемост, на членовете на семейство Романови се наложило да преживеят много: борба за власт и покушения, заговори и кръвопролитни войни…
Удивителен факт: по време на войните в един от куполите на „Спас на Крови“ попаднал вражески снаряд. Той останал да лежи в купола почти двадесет години и бил открит съвсем случайно.
Връщане в хотела. Свободно време, нощувка.

5 ден Вторник

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Отпътуване на групата за екскурзионната програма с автобус.
Екскурзия „Златното наследство на императорската династия“ с посещение на една от експозициите в галерията със скъпоценности на Ермитажа (Златна или диамантена), основна част от съкровищата в галериите се състои от богатата колекция на руската императорска фамилия. Пред Вас ще се открият безценни шедьоври на майстори от различни епохи.
Интерактивната програма „Сред шумния бал…“ Програмата ще Ви подари възможност да се пренесете от прагматичния XXI век в блестящия Санкт-Петербург от XIX век. Ще се облечете в разкошни рокли и елегантни мундири. Ще се потопите в атмосферата на изискан бал.
Удивителен факт: Първоначално съкровищницата е била предназначена за картини на френската и руска художествени школи. След това последвало височайшо разпореждане платната да се преместят в новата сграда на Ермитажа, в тази галерия поставили художествени изделия и редки ценности, принадлежали на имераторския дом. До този момент били съхранявани в Кунсткамера, в стария Ермитаж, Зимния дворец и част – в Московската Оръжейна палата.
Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

* В редки случаи (например в дните на училищните ваканции) е възможна замяната на екскурзията с „Дворците на Петербург и техните владетели“ с посещение на Меншиковския дворец. Големият брой, красота и великолепен външен облик на петербургските дворци поразява всяко въображение. Дворецът на Васильевски остров, който издигнал за себе си първият ценерал-губернатор на града Александр Меншиков, е първата каменна сграда в града, която превъзхождала по разкош и размах дори покоите на императора. В шикозните покои на двореца императора приемал чуждестранни посланници и устройвал приеми.

6 ден Сряда

Закуска шведска маса в хотела.
12:30ч – Отпътуване на групата за екскурзионната програма с автобус.
Екскурзия „Магията на старинните квартали“ с посещение на Юсуповския дворец и музея на А.С. Пушкин на „Набережная река Мойка, 12“. Както в истинска приказка, Санкт-Петербург ще Ви заплени с редиците прекрасни фасади на сградите, ще минете през прекрасните зали на княжеския дворец.
Удивителен факт: Разхождайки се от своя дом до двореца на Юсупови А.С. Пушкин не минавал през нито един мост, тъй като сградите са разположени само от едната страна на река Мойка. Тази разходка отнемала на поета около 25 минути.
Свободно време в центъра на града. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

* В редки случаи (например в дните на училищните ваканции) е възможна замяната на екскурзията с посещение на музея под открито небе на Г.Р. Державин – един от най-новите музеи в Санкт-Петербург. Ще посетите градски дом от XVIII век, където съвсем точно са пресъздадени старинни интериори и се съхраняват уникални ръкописи на поета. Ще узнаете много любопитни факти от личния му живот и ще откриете тайната врата към работния му кабинет.

7 ден Четвъртък

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Отпътуване на групата за екскурзионната програма с автобус.
Екскурзия в Петерхоф “Приморския рай на Петр Велики“с посещение на Големия дворец. „Удивителен“, „бляскав“, „очарователен“ – всичко това може да се каже за ненадминаия по своето великолепие Петерхоф. Неговите паркове, дворцови зали и позлатени статуи ще Ви покорят от пръв поглед!
Удивителен факт: всичките фонтани на Петерхоф са защитени от студа през зимата със специални дървени конструкции. Само Самсон не се влияе от руската зима – украсява парка и зиме и лете.
Връщане в Санкт-Петербург с автобус. Край на екскурзията до метростанция. Свободно време. Нощувка.

* До 15.10.2017 в програмата на екскурзията е включено посещение само на Долния парк на Петерхоф, от 16.10.2017 – само екскурзия в Големия Петерховски дворец

8 денПетък

Закуска шведска маса в хотел или сух пакет при ранен полет. Освобождаване на стаята до 12ч.
Посрещане на рецепцията на избрания хотел с табелка „името на клиента“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

*Времето за отпътуване по екскурзионните програми може да бъде променено за по-ранен или по-късен час.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро
Москва + Санкт-Петербург  Период   Легло в двойна стая  Допълнително легло  Единична стая 
Cosmos 3*  + Moskva 4* 13.10.17-20.10.17 634 622 834
  24.11.17-27.04.17      
  27.10.17-03.11.17 650 638 845
Cosmos 3* + GH Oktyabrskaya 4* 06.10.17-27.04.17 658 645 840

 

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.