Московски сюжети (четвъртък-понедeлник)

Цени
От€297
5 дни/ 4 нощи
Период : 15.11.2017 - 29.04.2018
София
София
Екскурзионната програма включва

Екскурзионната програма включва:

Екскурзии по желание срещу допълнително заплащане:

 • разходка по река Москва на борда на парахода Radisson Royal 
 • автобусна екскурзия „Сити Тур“
 • екскурзия в Москвариум

Пакетната цена включва

 • 4 нощувки в хотел "Космос" 3*
 • 4 закуски шведска маса
 • екскурзии по програмата, в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности.
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване
 • извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя)

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Москва – София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро)
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 120,00 лв
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип "Рабочая".
Програма

1 денЧетвъртък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметиево. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Москва. Регистрация на реценцията и настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 денПетък

Закуска на шведска маса
09:00 ч. Среща с представител на фирмата-партньор на рецепцията на хотела от 09:00 до 10:30ч. Предоставяне на материали по програмата, избор и заплащане на допълнителни екскурзии.
Пешеходна екскурзия „Съветския Версай“ с посещение на ВДНХ.
Уникалният архитектурно-парков комплекс ВДНХ обхваща 49 паметници, 45 от които от национално значение. По време на екскурзията ще узнаете историята за създаването на изложбения комплекс, ще видите знаменитите павилиони и фонтани на ВДНХ.
Екскурзия в музея на космонавтиката. В него ще видите свидетелства за първите успехи на отечествената космонавтика: скафандри и изкуствени спътници на Земята, както и космически апарати за изучаване на спътниците и планетите от Слънчевата система.
През 2006 година е проведена мащабна реконструкция на музея. След нея значително е разширена територията на експозицията, което позволява да се демонстрира ракетно-космическа техника в реален мащаб. В музея са изложени интерактивни експонати, които включват тренажори, идентични на разположените в центъра за подготовка на космонавтите. В музея се намира интерактивната кабина „Буран“ с панорамно стереоизображение, познавателни и обучаващи класове, изпълнени под формата на кают-компании. Изградения в миниатюра Център за управление на полетите ще Ви позволи в реално време да наблюдавате Международна космическа станция.
Край на екскурзията на територията на ВДНХ не по-късно от 14:00ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

3 денСъбота

Закуска на шведска маса
09:00 ч. – Отпътуване с автобус.
Обзорната екскурзия по града „Многоликата Москва“ с професионален екскурзовод е една уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в цялата й красота и многообразие, да се насладите на градските пейзажи, да узнаете множество интересни исторически факти и завинаги да се влюбите в този град.
Ще минете по известните крайбрежни булеварди и улици в историческата част на града: „Бульварное кольцо“ и „Садовое кольцо“ , Кутузовски проспект… . Ще видите Большой театър и Манежа, „Сталинские высотки, Триумфалната арка, Катедралния съборен храм Христа Спасителя, лебедовото езеро до стените на Новодевичия манастир, „Воробьевы горы“ и корпусите на Московския държавен университет – МГУ „М. Ломоносов, стадиона „Лужники“, съвременните небостъргачи в Москва – Сити и много други забележителности. В края на обзорната екскурзия ще минете по знаменития паваж на Червения площад, ще видите многоцветните куполи на събора Василий Блажени. Ще се насладите на великолепните панорами на древния Кремъл, откриващи се от крайбрежната Софийска улица на река Москва.
Посещение на територията на Московския Кремъл (самостоятелно разглеждане на забележителностите). Входният билет Ви дава възможност да видите Съборния площад – архитектурен ансамбъл от Средновековието: Успенския, Архангелския и Благовещеския събори, камбанарията на Иван Велики, забележителните произведения на руското леярско изкуство – Цар-пушка и Цар-камбана.
Екскурзия в Третяковската галерия – художествен музей в Москва, основан през 1856 г. от търговеца Павел Третяков и притежаващ най-толямата колекция от руско изобразително изкуство. В музея можете да видите оригиналите на известни от детството Ви картини, ще почувствате величието на руската култура и ще се насладите на великолепни произведения на декоративно-приложното изкуство от XI до началото на XX век, съпроводени от едни от най-добрите екскурзоводи.
Край на екскурзията в центъра на града не по-късно от 17:00ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела с обществен транспорт.

4 денНеделя

Закуска на шведска маса
09:30 ч. – Отпътуване с автобус.
Екскурзия в „Замоскворечье“
„Замоскворечье“-то е исторически район на стара Москва, истински музей под открито небе, един от малкото райони, в които е съхранен духа на стария град. Именно в „Замоскворечье“ се е появила Третяковската галерия, ще узнаете много интересни факти от историята на района и разбира се ще се полюбувате на старинните вили на известни търговци и прекрасни храмове, които от древни времена украсяват „Замоскворечье“-то.

5 денПонеделник

Закуска на шведска маса или сух пакет при ранен полет от летище Шереметиево.
Освобождаване на стаите. Посрещане на рецепцията с табелка “Името на клиента” и трансфер до летище Шереметиево за полет по избор до София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

Период на валидност 15.11.2017 – 29.04.2018, настаняване в хотел „Космос“стандартни стаи.

Пакетна цена на човек в евро:

Настаняване Легло в двойна стая Допълнително легло Единична стая
Cosmos 3* (Standart) 297 292 428
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.