Незабравимият Санкт-Петербург

Цени
От€327
6 дни /5 нощи
Период : 26.07.2018 – 19.08.2018
София
София
Екскурзионната програма включва

6 дни/5 нощи (сряда–понеделник)

Период 26.07.2018 – 19.08.2018

Екскурзионната програма включва:
Петропавловската крепост (Петропавловският събор, затворът Трубецки бастион), Ермитажът, Дворцовият площад, Петерхоф (ансамбълът от фонтани в Долния парк, дворецът Монплезир), Юсуповският дворец, Исаакиевският събор.

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • екскурзии по програмата, в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности.
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване
 • извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя)

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Санкт-Петербург – София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро)
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 120,00 лв
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип „Рабочая“.
Програма

1 денСряда

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Пулково. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до хотела. Регистрация на рецепцията на хотела, получаване на материали и уточняване на екскурзионната програма. Настаняване.

2 денЧетвъртък

09:00 ч. Среща с представител на турфирма в хола на хотела. Записване за допълнителни екскурзии.
13:00 ч. Тръгване от хотела с автобус.
Екскурзия „Градът на мечтите на Петър I“ с посещение на Петропавловската крепост (Петропавловския събор и затвора Трубецки бастион).
Екскурзията дава възможност да се запознаете с историята на създаването на Санкт Петербург от Петър Велики. Неговото първо решение е било създаването на Заешкия остров Петропавловската крепост, послужила като начало на изграждането на бъдещата столица на Русия. Вие ще видите мощните фортификационни укрепления, устремения към небесата Петропавловски събор, в който е намерил покой основателят на Санкт-Петербург и ще посетите суровия Трубецки бастион, в който са били държани опасните затворници.
Връщане в хотела с автобус.

3 денПетък

09:00 ч. Тръгване от хотела с автобус.
Екскурзия „Блестящият Санкт-Петербург“ с разходка по Дворцовия площад и посещение на Ермитажа – това е среща с блясъка и разкоша на императорски Санкт-Петербург, прекрасен спомен за времето, когато градът на Нева е бил величествена столица на Русия. Ще видите впечатляващи дворци, крайбрежни улици, облицовани с мрамор и гранит, парадни градски площади, а в музейните зали на Ермитажа ще се полюбувате на безценните шедьоври на световната живопис и скулптура.
Свободно време в центъра на града.

4 денСъбота

09:00 ч. Тръгване от хотела с автобус.
Екскурзия в Петерхоф „Приморската резиденция на руските царе“ с посещение на двореца Монплезир. Очакват Ви искрящите струи на фонтаните в Долния парк, дивни морски пейзажи, очароваща архитектура на един от най-впечатляващите дворцово-паркови ансамбли в Русия. Ще посетите любимия дворец на император Петър Велики – Монплезир, което на руски означава „моето удоволствие“, а разхождайки се по алеите на старинния парк, може да се пренесете във времето на XVIII век и от съвременни туристи да се преобразите в дами и кавалери от придворната свита.
Връщане в Санкт-Петербург с автобус.
Край на екскурзията до станция на метрото.

5 денНеделя

09:00 ч.
Екскурзия „Златното сияние на дворците и храмовете на Северната столица“ с посещение на Юсуповския двореца и Исаакиевския събора. Великолепният Санкт-Петербург, блестящ и сияещ! С какви ли само епитети не е бил удостоен прекрасният град на Нева! Повече от два века градът на Петър е столица на Руската империя, и всичко тук е трябвало да съответства на този висок статус. Вие ще се запознаете с Исаакиевския събор, поразяващ със своите размери и великолепен интериор и ще посетите един от най-богатите и изискани аристократически домове – дворецът на князете Юсупови.
Свободно време в центъра на града.

6 денПонеделник

Закуска на шведска маса в хотела или сух пакет за закуска при ранен полет. Освобождаване на стаите до 12 ч. Посрещане на рецепция с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро
 хотел период  легло в доп. легло ед.стая
     дв. стая    
Kupchinskaya (standart block)  26.07 – 19.08 287 282 394
Azimut Hotel 4* (Smart)  26.07 – 19.08 437 706
Azimut Fontanka 3* (standart)  26.07 – 19.08 327 479
Azimut Fontanka 3* (standart  доп.легло)  26.07 – 19.08 327 321
Azimut Fontanka 3* (superior king size)  26.07 – 19.08 336 498
Azimut Fontanka 3* (superior)  26.07 – 19.08 336 498
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.