Пролет в големия град

Цени
От€341
7 дни/ 6 нощи
Период : 06.03.2018 - 12.03.2018
София
София
Екскурзионната програма включва

 7 дни / 6 нощи  ( вторник – понеделник) 

В програмата на тура са включени:
Разглеждане на Юсуповския дворец, Петерхоф ( Големия дворец и Църковния корпус), Мраморния дворец, личните покои на великия княз Константин Константинович Романов и Ермитажа. 

Срещу допълнително заплащане може да се включите в следните екскурзии:
Вечерният Санкт-Петербург, посещение на Океанариума, шоу-театър „Тайните на Петербург“, Петровската Акватория, Царско Село и Павловск. 

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • екскурзии по програмата, в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности.
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване. извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя)

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Санкт-Петербург – София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро)
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 120,00 лв
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип "Рабочая".
Програма

1 денвторник

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Пулково. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до хотела. Регистрация на рецепцията на хотела, получаване на материали по програмата и уточняване на екскурзионната програма. Настаняване.
20:30 ч. – среща с екскурзовода във фоайето на хотела.

2 денсреда

От 9.00 часа до началото на екскурзионната програма, среща с представител на туристическата фирма в хола на хотела. Уточняване на екскуриионните програми. Закупуване на допълнителни екскурзий.
12.30. Тръгване от хотела с автобус.
Екскурзия «Романтика и тайни на петербургските дворци» с посещение на Юсуповския дворец. Ще се пренесете в блестящото минало на знатните дворянски семейства, изпълнено тайни и легенди. Ще разгледате княжеския дворец, който впечатлява с изящество и богатство. Ще чуете удивителен расказ за съдбите на двете прекрасни Зинаиди и ще научите с какво този дворец е известен в историята. Какво е то? Нека това бъде за Вас изненада!
Удивителен факт: Акустиката в Турския кабинет на Юсуповския дворц е такава, че дори да кажете тихо нещо, стоейки до стените, то Вас отлично ще ви чуят всички присъстващи в помещението.
Връщане в хотела с автобус.

3 денчетвъртък

Закуска.
10.00. Тръгване от хотела с автобус.
Екскурзия в Петерхоф «Приморският парадайз на Петър Велики» и посещение на Големия Петерхофски дворец, Църковния корпус или Особения склад. Да се окаже тук е била мечта на всяка жена! Руският «Версай», безспорно е надминал своя френски първообраз – по разкош на озавеждането, оригиналност на инженерната мисъл, блясъка на позлатата и богатството на дворцовите зали. Поетичният и безкрайно разнообразен Петерхоф отговаря на изискания вкус и настроението на душата. Почувствайте неговото магическо обаяние!
Удивителен факт: В памет на основателя на Петерхоф – Петър Велики – в Монплезирската градина, всяка пролет цъфтят стотици холандски лалета.
Връщане в хотела с автобус.

4 денпетък

Закуска.
10.00. Тръгване от хотела с автобус.
Екскурзия «Удивителните открития зад стените на Мраморния дворец» и посещение на Мраморния дворец и съхранилите се по чудо лични покои на великия княз Константин Константинович с тайните стаи, старинни вещи и секретни коридори.
Великият княз допускал в своите покои, само най-близките си роднини и приятели.
Удивителен факт: На рояла, който се намира в личните покои на великия княз К.К. Романов, някога е свирил своите произведения П.И. Чайковски.
Свободно време в центъра на града.

5 денсъбота

Закуска.
Свободен ден.

В този ден Вие може да се разходите в града самостоятелно. Но ние Ви препоръчваме да се отправите на романтична екскурзия в Царско Село и Павловск, определяни като «Приют на любовта и източник на вдъхновение». Така ще можете да разгледате и Екатерининския и Павловския дворци (цена – 2800 руб.). Двете любими резиденции на руските императори приветливо ще разтворят пред Вас своите врати, канейки Ви да се срещнете с изискани шедьоври на изкуството и архитектурата.

6 ден неделя

Закуска.
Освобождаване на стаите.
09.00. Отпътуване към Московската гара и оставяне на багажа в гардероб.
Екскурзия «Любов и корона» с посещение на Ермитажа. Там ще се запознаете с някои секрети от личния живот на царствените особи и ще разгледате разкошния Зимен дворец – парадната резиденция на Руските императори.
Удивителен факт: Следвайки указа на Николай I, всички дами – от императриците и принцесите до простите дами е трябвало да носят «униформа» – руска придворна рокля. Моделът е бил строго регламентиран, а по цвета на роклята е можело да бъде определена длъжността, която жената заема в императорския двор.
Свободно време в центъра на града.
Край на програмата в 15.00 часа.

7 денпонеделник

Закуска шведска маса в хотела и ли сух пакет за закуска при ранен полет. Освобождаване на стаите до 12ч. Посрещане на рецепция с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

Период на пътуване 06.03.2018 – 12.03.2018: 

Настаняване 

Легло в двойна стая

Допълнително легло

Единична стая

Moscow 4* Standart

341

335

478

Best Western Plus Central Hotel  4* Standart

386

379

500

Grand Hotel Oktyabrskaya 4* Comfort

377

371

459

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещенията на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.