Санкт-Петербург ден след ден

Цени
От€235
продължителността е по желание
Период : 01.08.17 -01.10.17
София
София
Екскурзионната програма включва

Ден след ден – това е екскурзия за екскурзиите, за най-известните и популярни музеи в Санкт-Петербург и великолепни извънградски резиденции. Програмата се повтаря ежеседмично. Можете да се включите в произволно избран от Вас ден, като продължителността е от 4 до 9 дни.
Програмата е предназначена за тези туристи, които заради късното си пристигане или ранното си заминаване, не успяват да се включат в екскурзионните програми в първия и последния ден от своето пребиваване в Санкт-Петербург. Този вариант ще харесат и туристите, които в деня на пристигане ще поискат да си починат от пътуването и да се включат от другия ден в екскурзионната програма. В деня на отпътуването си, те самостоятелно могат да посетят онези места на града, които са им харесали най-много, за да запазят в паметта си удивителните срещи с прекрасните забележителности, които ден след ден щедро дарява Санкт-Петербург на всеки свой гост. Пожелаваме Ви всеки ден на бреговете на река Нева за Вас да се превърне в празник!
Начало на екскурзионната програма – 10:30ч (възможна е промяна в часа на отпътуване на по-ранен или по-късен).
Среща с представител на фирмата-партньор в Санкт-Петербург всеки ден на рецепцията на хотела от 09:00 до 10:30ч. Предоставяне на материали по програмата преди първия екскурзионен ден. Край на програмата до Московската гара не по-късно от 17:00ч.

Пакетната цена включва

 • нощувки в избрания хотел, цената на допълнителна нощувка към програмата без екскурзионно обслужване се потвърждава допълнително.
 • закуски на шведска маса
 • Трансфери летище „Пулково” – хотел – летище „Пулково”
 • екскурзии по програмата, в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език, входни билети за музеитев
 • транспорт по програмата
 • съдействие при полагане на руска входна виза
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години застраховката се доплаща)

Пакетната цена не включва

 • Самолетни билети София – Санкт Петербург – София от 280 евро
 • Допълнителни екскурзии по желание (Допълнителните екскурзии могат да се заплатят и потвърдят предварително в България при записване по екскурзионната програма. В този случай местата са гарантирани. При заявка и заплащане на екскурзиите при пристигане в Санкт-Петербург, местата по програмите могат да бъдат запълнени и да Ви бъде отказано участие в допълнителните екскурзии.Точна цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно курс рубла / евро).
 • Разходи за полагане на виза за Русия
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип „Рабочая“.
 • Разходи от личен характер.
Програма

Първи ден на програмата /без екскурзионно обслужване/

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Пулково. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Санкт-Петербург. Регистрация на реценция и настаняване. Свободно време. Нощувка.

Понеделник

Закуска на шведска маса
10:30ч – Отпътуване с автобус за екскурзионната програма.
Екскурзия в Петерхоф „Там блестят сребърни фонтани“ с посещение на Долния парк и един от малките дворци.
„Удивителен“, „блестящ“, „очарователен“ – всичко това може да се каже за ненадминатия в своето великолепие Петерхоф. Неговите паркове, искрящи струи на фонтаните, позлатени статуи ще Ви покорят от пръв поглед. Скритите в сянката на вековни дървета малки дворци и павилиони също няма да Ви оставят равнодушни. Удивителен факт: Първата в Русия картинна галерия се е появила в петерхофския дворец Моплезир. Обширната колекция на Петр I включвала творби на европейски художници от XVII – XVIII век.
Край на програмата до Московската гара не по-късно от 17:00ч. Свободно време, нощувка.

Вторник

Закуска шведска маса в хотела.
09:00ч – Отпътуване на групата за екскурзионната програма с автобус.
Екскурзия в Петерхоф „О, Петровски фонтани!“, наименование, изпълнено със свежия полъх на морския вятър, със звънтящи с кристален звук водни струи. Почти 150-те фонтана на Долния парк непрекъснато изстрелват в небето тонове вода, работейки без помощта на нито една помпа. А красивите дворци са съхранили паметта за бляскави балове и царски приеми. Струва Ви се, че още една минута и по сенчестите алеи ще се появят придворни дами и кавалери…
Връщане в Санкт-Петербург с автобус. Край на екскурзията до станция на метро. Свободно време. Нощувка.

Сряда

Закуска на шведска маса
10:30ч – Отпътуване с автобус за екскурзионната програма.
Екскурзия „Градът – мечта на Петр I” с посещение на Кунсткамера и Меншиковския дворец. По време на екскурзията ще се докоснете до историята за зараждането на Санкт-Петербург – история за велики сражения и победи, невероятни идеи и тяхната реализация. Градът, построен по волята на цар-реформатор, ще порази въображението дори на най-опитните туристи. Личността на самия цар до сега е обект на пламенни спорове. Но едно е безспорно – духът на Петр I и до сега присъства в града, това и ще усетите по време на екскурзията. Удивителен факт: В началото на своето съществуване Василевски остров много повече приличал на „Северна Венеция“ от наши дни: през XVIII век по много от неговите „линии“ имало водни канали, подобни на тези в Амстердам, които с годините станали плитки и се наложило да бъдат засипани.
Край на програмата до Московската гара не по-късно от 17:00ч. Свободно време, нощувка.

Четвъртък

Закуска на шведска маса
10:30ч – Отпътуване с автобус за екскурзионната програма.
Екскурзия „Обичам те, Петрово творение…“ с посещение на Петропавловската крепост и крайсера „Аврора“. Историческите забележителности на Санкт-Петербург съхраняват множество загадъчни сюжети от триста годишната история на града. Най-значителните събития в Русия са намерили отражение в този или друг ъгъл на Санкт-Петербург. По време на екскурзията ще си спомните за неспокойния XX век, „железния“ XIX и галантния XVIII век. Пред Вас ще се открият площади и проспекти, събори и дворци. Ще видите величествения Невски проспект, Дворцовия и Сенатски площади, знаменития “Медный Всадник”, Адмиралтейството, ще отидете до Стрелката на Василевски остров, ще се разходите из територията на Петропавловската крепост – сърцето на Санкт–Петербург. Удивителен факт: Петропавловския събор е изобразен на заден план на лицевата страна на банкнотата от 50 рубли.
Край на програмата до Московската гара не по-късно от 17:00ч. Свободно време, нощувка.

Петък

Закуска на шведска маса
10:30ч – Отпътуване с автобус за екскурзионната програма.
Екскурзия в Царско село „Перлата на галантния век“ с посещение на Екатерининския дворец и парк. Всеки, който посещава Санкт-Петербург, с нетърпение очаква срещата с Царско село! Това е едно от онези места, в които все още живее разкошния XVIII век. В сенчестите алеи на парка или царствените покои в двореца можете да се почувствате като придворна дама на императрицата или галантен кавалер. Ще влезете в знаменитата в цял свят Кехлибарена стая, в която от хиляди късове слънчев кехлибар са създадени прекрасни картини. Удивителен факт: през юли 1755 год. 76 силни гвардейци се придвижвали в труден поход от Петербург до Царско село. Войниците пренасяли на ръка кехлибарената украса на кабинета. 22 мили процесията преодоляла за шест дни. Бившия кехлибарен кабинет сега се е превърнал в кехлибарената стая на Екатерининския дворец.
Край на програмата до Московската гара не по-късно от 17:00ч. Свободно време, нощувка.

Събота

Закуска на шведска маса
10:30ч – Отпътуване с автобус за екскурзионната програма.
Екскурзия „Любов и корона“ с посещение на Ермитажа. Любовни истории, загадъчни интриги, дуели, дворцови преврати, мистични съвпадения – всеки от членовете на царуващата династия Романови оставил своя следа в историята на Русия и Санкт-Петербург. По време на екскурзията ще узнаете къде са живели, как са прекарвали времето си, с какво са се развличали. Посещението на Държавния Ермитаж ще Ви разкрие някои тайни от личния живот на царските особи и ще Ви запознае с разкошния Зимен дворец – парадната зимна резиденция на руския императорски двор.
Удивителен факт: В павилионната зала на Ермитажа са пресъздадени цели четири копия на известния „плачещ“ фонтан на сълзите в Бахчисарайския дворец в Крим.
Край на програмата до Московската гара не по-късно от 17:00ч. Свободно време, нощувка.

Неделя

Закуска на шведска маса
10:30ч – Отпътуване с автобус за екскурзионната програма.
Екскурзия „Под скиптъра на Дома Романови“ с посещение на храма Възкресение Христово („Спас-на-Крови“) и летния парк. Санкт-Петербург! От всички краища на света идват туристи, за да се насладят на великолепните архитектурни ансамбли, сенчести паркове, гранитни крайбрежни улици и многобройни мостове въпреки, че историята на града е изпълнена с трагични събития, свързани със съдбите на императорското семейство.
Край на програмата до Московската гара не по-късно от 17:00ч. Свободно време, нощувка.

Последен ден на програмата /без екскурзионно обслужване/

Закуска на шведска маса или сух пакет при ранен полет от летище Пулково. Освобождаване на стаите. Посрещане на рецепция с табелка “Името на клиента” и трансфер до летище Пулково за полет по избор до София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

Пакетна цена на човек в евро.

Хотели Период  Легло в двойна стая Допълнително легло Единична стая
    4 дни/3 нощи    
Россия 3* 13.07 – 12.08 235 322
(Economy) 13.08 – 01.10 233 318
Россия 3* 13.07 – 12.08 240 237 333
(Standart) 13.08 – 01.10 239 235 329
Россия 3* 13.07 – 12.08 260 373
(Business) 13.08 – 01.10 258 368
Октябрьская 4* 01.09 – 01.10 272 268 391
(Standart) 09.07 – 31.08  282 278 410
Бест Вестерн Плюс Центр отель 4* 01.09 – 01.10 278 274 406
(Standart)  09.07 – 31.08  287 283 424
Хотели Период  Легло в двойна стая Допълнително легло Единична стая
    5 дни/4 нощи    
Россия 3* 13.07 – 12.08 299 402
(Economy) 13.08 – 01.10 295 394
Россия 3* 13.07 – 12.08 307 303 417
(Standart) 13.08 – 01.10 303 300 410
Россия 3* 13.07 – 12.08 333 470
(Business) 13.08 – 01.10 328 459
Октябрьская 4* 01.09 – 01.10 350 346 496
(Standart) 09.07 – 31.08  361 357 519
Бест Вестерн Плюс Центр отель 4* 01.09 – 01.10 357 353 514
(Standart)  09.07 – 31.08  368 365 537
Хотели Период  Легло в двойна стая Допълнително легло Единична стая
    6 дни/5 нощи    
Россия 3* 13.07 – 12.08 356 474
(Economy) 13.08 – 01.10 350 463
Россия 3* 13.07 – 12.08 366 361 494
(Standart) 13.08 – 01.10 360 355 482
Россия 3* 13.07 – 12.08 398 561
(Business) 13.08 – 01.10 390 544
Октябрьская 4* 01.09 – 01.10 419 414 592
(Standart) 09.07 – 31.08  433 428 621
Бест Вестерн Плюс Центр отель 4* 01.09 – 01.10 428 423 615
(Standart)  09.07 – 31.08  442 437 644
Хотели Период  Легло в двойна стая Допълнително легло Единична стая
    7 дни/6 нощи    
Россия 3* 13.07 – 12.08 420 554
(Economy) 13.08 – 01.10 412 539
Россия 3* 13.07 – 12.08 432 424 577
(Standart) 13.08 – 01.10 424 416 562
Россия 3* 13.07 – 12.08 471 658
(Business) 13.08 – 01.10 460 635
Октябрьская 4* 01.09 – 01.10 495 488 695
(Standart) 09.07 – 31.08  512 505 730
Бест Вестерн Плюс Центр отель 4* 01.09 – 01.10 506 499 722
(Standart)  09.07 – 31.08  523 515 757
Хотели Период  Легло в двойна стая Допълнително легло Единична стая
    8 дни/7 нощи    
Россия 3* 13.07 – 12.08 480 630
(Economy) 13.08 – 01.10 470 610
Россия 3* 13.07 – 12.08 493 485 657
(Standart) 13.08 – 01.10 484 476 638
Россия 3* 13.08 – 01.10 525 721
(Business) 01.09 – 01.10 567 559 793
Октябрьская 4* 09.07 – 31.08  587 578 834
(Standart) 01.09 – 01.10 580 572 826
Бест Вестерн Плюс Центр отель 4* 09.07 – 31.08  600 591 866
(Standart)  01.09 – 01.10 580 572 826
Хотели Период  Легло в двойна стая Допълнително легло Единична стая
    9 дни/8 нощи    
Россия 3* 13.07 – 12.08 542 708
(Economy) 13.08 – 01.10 529 683
Россия 3* 13.07 – 12.08 557 545 738
(Standart) 13.08 – 01.10 546 534 715
Россия 3* 13.07 – 12.08 608 844
(Business) 13.08 – 01.10 592 810
Октябрьская 4* 01.09 – 01.10 641 629 894
(Standart) 09.07 – 31.08  664 652 941
Бест Вестерн Плюс Центр отель 4* 01.09 – 01.10 656 644 931
(Standart)  09.07 – 31.08  678 666 977
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.