Сребърният Венец на Москва

Цени
От€346
5 дни/ 4 нощи
Период : 01.11.2017 – 29.04.2018
София
София
Екскурзионната програма включва

5 дни / 4 нощи (четвъртък – понеделник)

В програмата на тура:
Пътуване и разглеждане на Вышний Волочек, Великий Новгород и Валдай

 

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • екскурзии по програмата, в цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности.
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване. извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя)

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Москва – София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване на съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро)
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 120,00 лв
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип "Рабочая".
Програма

1 денчетвъртък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметиево / Домодедово. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до хотел Космос. Регистрация на рецепцията на хотела, получаване на материали по програмата и уточняване на екскурзионната програма. Настаняване.
20:30 ч. – среща с екскурзовода във фоайето на хотела.

2 денпетък

07:30. Събиране на групата на станция на метрото «ВДНХ» (от дясно на хотел „Космос“).
08:00. Тръгване от Москва по „руския тракт“ – пътя за Санкт Петербург – главният път на Русия, по който в миналото са преминавали царстващите особи със своите свити.
13:00. Пристигане във Вышний Волочёк. Обяд.*
14:00. Пешеходна екскурзия по историческия център „Руска Венеция“ и „Града на седемте острова“. Спокойно ще можете да се разходите по извитите мостове и гранитните крайбрежни улици, запазили своя вид от времето на Екатерина II и да се полюбувате на съхранилите се търговски домове с входни арки, а желаещите могат да посетят и Богоявленския събор.
16:00. Отпътуване във Велики Новгород.
19:30. Настаняване в хотел.
20:00. Вечеря**

3 денсъбота

08:00. Закуска.
09:30. Екскурзия по Велики Новгород – първата столица на Древна Рус и разглеждане на „Ярославово Дворище“ и „Древний Торг“ – архитектурен ансамбъл от XII-XVIII век. Посещавайки местния Кремъл, вие ще видите стените,кулите, Софийския събор с неговите икони и стенописи и най-голямото архитектурно съоръжение от XVI век запазено до днес – камбанарията /звонница/ с множество камбани. Интерес представлява паметникът „ Хилядолетието на Русия“ – енциклопедия на руската държава излята в бронз.
13:00. Обяд.*
14:00. Екскурзия в Музея на архитектурата от дърво „Витославлицы“ – великолепен архитектурен и природен резерват, събрал на своята територия запазени дървени църкви: „шатрова“, „весьмерик на четверике“, „крестчатую на подклети с тремя престолами“, „ярусный /корабен/“ и „клетский“ храмове, а също колекция от домове и предмети от селския бит.
Свободно време.
19:00. Вечеря**

4 деннеделя

08:00. Закуска.
09:00. Отпътуване за Валдай. Озорната екскурзия ще Ви запознае с това провинциално градче с едноетажни исторически постройки. На малките и тесни улици са запазени аристократически вили, образци на „класицизма в дърво“ от XVIII век и чифлици на помешчици от началото на XIX век. А в попътната дворцова църква на името на Свято Великомъченица Екатерина е расположен първият в Русия Музей на църковните камбани, чиито звън ще можете лично да чуете. Ако желате, може да закупите като сувенир, валдайски звънец или камбанка.
Ще посетите главната валдайска обител – Иверския Богородицки Святоозерски мъжски манастир. На неговата територия има езеро и вековни борове-гиганти.
Тук камбаните бият на всеки 15 минути. В главния храм на манастира – събора „Иверската Богородица“, ще можете да се уедините със своите мисли и чудотворната икона. „ На небето – рай, на земята – Валдай“. Тези думи, произнесени от патриарх Никон, най-точно определят това вълшебно място. С това нашата екскурзия приключва.
14:00. Обяд.*
15:00. Отпътуване към Москва (пристигане около 22:00 часа).
Настаняване в хотела. Нощувка.

5 денпонеделник

Закуска шведска маса в хотела и ли сух пакет за закуска при ранен полет. Освобождаване на стаите до 12ч. Посрещане на рецепция с табелка „Името на туриста“ и трансфер до летище Шереметиево /Домодедово за полет по избор до София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро

Период на валидност 01.11.2017 – 29.04.2018, пакетна цена на човек в евро:

Настаняване Легло в двойна стая Допълнително легло Единична стая
Хотели категория 3* стандарт,  със закуска + обяд + вечеря 346 338 439
Хотели категория 3* стандарт,  със закуска + обяд + вечеря 372 364 465
Хотели категория 3* стандарт,  със закуска + обяд + вечеря 386 378 479
Хотели категория 4* стандарт,  със закуска + обяд + вечеря 388 378 528
Хотели категория 4* стандарт,  със закуска + обяд + вечеря 408 398 548
Хотели категория 4* стандарт,  със закуска + обяд + вечеря 423 414 563

*При закупуване на тур с хранене BB, обяди и вечери в цената на пакета не са включени. 
**При закупуване на тур с хранене HB вечерите в цената на пакета не са включени. 

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещенията на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.