Чуден град, древен град Москва

Цени
От€388
7 дни/ 6 нощи
Период : 16.08.2018 - 02.10.2018
София
София
Екскурзионната програма включва

7 дни / 6 нощи (четвъртък – сряда)
Период 16.08.2018 – 02.10.2018

В програмата на тура:
Екскурзия на кораб по Москва река, автобусна обзорна екскурзия по града, пешеходна екскурзия по Червения площад, Московския Кремъл, екскурзия в Мосфилм и имението Кусково.

Пакетната цена включва

 • хотелско настаняване със закуска / обяд / вечеря по избор
 • екскурзии по програмата, като в цената са включени екскурзоводски услуги на руски език и входни билети за посещаваните забележителности,
 • транспорт при пристигане от летище до избранния хотел и обратно при заминаване,
 • извършване на цялата процедура по оформяне на туристически руски визи
 • транспорт по програмата
 • медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години се доплаща съгласно тарифата на застрахователя).

Пакетната цена не включва

 • самолетни билети София – Москва – София
 • допълнителни екскурзии по желание (цена в евро се предоставя при записване за съответната екскурзия съобразно обменния курс рубла / евро),
 • стойността на туристическа руска виза за български граждани, оформена по нормална тарифа, с включена такса визов център – 120,00 лв. Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание е възможно оформянето на всички категории визи, без "Работна".
Програма

1 денЧетвъртък

Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Москва. Регистрация на реценция и настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 денПетък

От 09:00 до 10:00 часа. Среща с представител на туристическата фирма в хола на хотела. Получаване на уточнените екскурзионни програми. Записване за допълнителни екскурзии.
18:00 ч. Тръгване от хотела с автобус.
Екскурзия на речен кораб «Москва в отражение». Маршрутът на кораба за разходки минава през централната част на Москва – от Новоспасския мост до «Воробьевых гор» и обратно. От палубата ще видите Кремъл, Събора Василий Блаженни, Храма Христа Спасителя, паметника на Петър I и много други забележителности. Ще има кратки спирки на пристаните при Големия Устьински мост, Големия Каменен мост (Театъра на Естрадата), Кримския мост, Парка Горки, «Воробьевы горы» и след два часа ще се върнете на пристана у Новоспасския мост. По време на разходката по Москва река на борда на кораба за туристите работи кафе, предлагащо закуски, студени и горещи блюда, безалкохолни и алкохолни напитки.
Връщане в хотела с автобус.

3 денСъбота

Закуска в хотела.
10:00 ч. Тръгване от хотела с автобус.
Обзорна екскурзия по града – «Многоликата Москва» с професионален екскурзовод – това е възможност да се запознаете със столицата на Русия в цялата и красота и разнообразие, да се насладите на градските пейзажи, да научите много интересни факти от историята на този град и може би да се влюбите в него!
Ще преминете по красиви крйбрежни улици и исторически булеварди на Москва: «Бульварное» и «Садовое кольцо», Кутузовски проспект; Большой театър и Манеж, сталинските небостъргачи, Триумфалната арка, позлатените куполи на Храма Христа Спасителя, лебедовото езеро до стените на Новодевичия манастир, «Воробьевы горы», сградата на МГУ, стадиона «Лужники», съвременните небостъргачи на Москва-Сити.
В края на екскурзията ще преминете по знаменития паваж на Червения площад, ще видите многоцветните куполи на Събора Василий Блаженни, ще се насладите на великолепната панорама на древния Кремъл от Софийската крайбрежна улица на Москва-река.
Ще посетите територията на Московския Кремъл (самостоятелно разглеждане). Входният билет дава възможност да видите съборния площад, архитектурния ансамбъл от средновековни църкви: камбанарията Иван Велики, Цар-пушка и Цар-камбана, а също уникалните интериори на Успенския, Архангелския и Благовещенския събори.
Край на екскурзията в центъра на града не по-късно от 15:00 ч.
Самостоятелно връщане в хотела.

4 денНеделя

Закуска в хотела.
10:00 ч. Тръгване от хотела с автобус.
Екскурзия «Една перла на Москва – имението Кусково». Красивият дворцово-парков ансамбъл Кусково е бил имение на графовете Шереметиеви и днес се намира в източната част на съвременна Москва. Той се е запазил практически без изменения от втората половина на XVIII век. На неговата територия се намират дворец, църква, павильоните Холандски дом, Италиянски дом, павильонът Ермитаж и павильонът Грот. Ще може да разгледате разкошни интериори от 18-ти век, да се насладите на произведения на руското и западноевропейското изобразително изкуство. Днес, в имението Кусково се намира една от най-богатиге колекции на керамика и стъкло от различни страни от античността до наши дни.
Край на екскурзията до хотела не по-късно от 15:00 ч.

5 денПонеделник

Закуска в хотела.
11:00 ч. Тръгване от хотела с автобус.
Екскурзия в най-старото киностудио на Русия – «Мосфильм» с посещение на музея на киностудиото. В него ще видите колекции от ретро автомобили, декорации, предмети от интериора, атрибути от снимачния процес. Ще разгледате част от снимачните павильони.
Край на програмата в центъра на града не по-късно от 16:00 ч.
Самостоятелно връщане в хотела.

6 денВторник

Закуска в хотела.
11:00 ч. Тръгване от хотела с обществен транспорт.
Пешеходна екскурзия «Царската резиденция в Коломенское» с външно разглеждане на Църквата Вознесения Господня, Ситния двор, дома на Петър I, Храма Йоан Предтеча. Екскурзия в двореца на Цар Алексей Михайлович и разглеждане на мъжската половина.
Край на програмата у метро «Каширская» не по-късно от 16:00 ч.
Самостоятелно връщане в хотела.

7 денСряда

Закуска на шведска маса или сух пакет при ранен полет от летище Шереметьево.
Освобождаване на стаите. Посрещане на рецепция с табелка “Името на клиента” и трансфер до летище Шереметьево за полет по избор до София.

Снимки
Пакетна цена на човек в евро
хотел Период легло в дв. стая доп. легло ед.стая
Cosmos 3* (standart) 16.08 – 02.10 414 406 587
         
Altay 3* (standart) 16.08 – 02.10 388 380 551
         
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.