Азербайджански Дубай: какво очаква пътникът, който пристига в Баку и околностите му.

За кратко време азербайджанската столица се превърна в туристически център за целия свят. Постоянно развиващият се град привлича все повече и повече туристи всяка година и достига нивото на големите европейски градове, където идват пътници от цял ​​свят. Невероятна архитектура, разпознаваем цвят, традиционна кухня и технологии - това е всичко за Баку - град, който няма да остави никого безразличен. Гостоприемните азербайджанци определено ще кажат на гостите на столицата кои места е най-добре да посетят и какво да видят.

Баку е ултрамодерен метрополис с невероятна история
Столицата на Азербайджан с право се смята за една от най-модерните и технологични столици в Европа. Много места за поклонение, всяко от които има своя завладяваща история, са обрасли с идеални пътища, паркове, живописен многокилометров насип и небостъргачи, поразителни с височината си. Всички тези на пръв поглед несъвместими елементи се вписват идеално в цялостната картина на града.

Градът, който никога не спи
Баку се стреми да се превърне в туристически център, затова блести с ярки цветове по всяко време на деня и годината. Посетителите на столицата могат безопасно да отидат на разходка из Баку през нощта, което може да даде дори повече впечатления от дневната му версия.

Градът постоянно е домакин на много световноизвестни фестивали и събития, включително Евровизия, Формула 1 и фестивала Heat. Постоянно активният Баку няма да позволи дори на най-изискания турист да скучае, който иска да стане участник във всякакви интересни събития по време на пътуването.

Бакинска кухня и сладкиши
За ценителите на гастрономическия компонент на всяко пътуване, пътуването до Азербайджан няма да бъде разочарование. Традиционната кухня, чието изобилие от ястия е невероятно, ще нахрани както вегетарианец, така и месоядец. Почти цялата храна е местно производство: птици, агнешко, говеждо, зеленчуци и плодове се отглеждат в страната, а местните готвачи умело превръщат съставките във вкусни ястия. За десерт пътешественикът ще открие прочутата бакинска баклава с подправки, масло и ядки.

Лахидж е родното място на азербайджанския колорит
Селището, чиято възраст надхвърля една и половина хиляди години, се превърна във второто място след Баку, където всеки азербайджанец препоръчва да посетите. Подобно на малките европейски градове, Lahij предава на гостите истинската атмосфера на планинския живот. Придвижвайки се по криволичещия серпентина - единственият път към селото, пътникът наблюдава незабравимата красота на ждрелото, водопадите и спиращите дъха планини.

Селото остави своя отпечатък в историята като град на четиридесетте занаята, защото тук бяха съсредоточени много майстори от различни индустрии: от създаването на оръжия и кожени изделия до килими и бижута.

За пътуване в страната българските граждани, трябва да имат визи за Азербайджан, електрони, туристически.

Азербайджан винаги се радва на гости! Столицата на страната се развива толкова бързо, че турист, посетил там миналата година, ще намери нещо ново и интересно за себе си следващата година. Баку е град на контрастите, който всеки трябва да посети.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross