info@aerotourmm.com

„Большой театр“ в Москва

В миналото най-старият московски театър е известен като Големия императорски театър. След пожара през 1854 г. неговото здание е частично преустроено. Съвсем наскоро сградата е отново беше подложена на пълно обновяване – през лятото на 1998 г. през Москва премина ураганен вятър, който разруши покрива й.

 

Днес сградата е вече ремонтирана. Не пропускайте спектаклите на оперния състав и балетната трупа на театъра – две от най-известните формации за сценични изкуства в света. Самата сграда е също забележителна: нейната монументална колонада е увенчана от четворка бронзови коне, теглеща колесницата на покровителя на музиката бог Аполон.

 

По грандиозност златно пурпурният интериор не отстъпва на екстериора. Ако имате удоволствието да гледате някои от спктаклите на Болшой театър, не напускайте залата преди спускането на завесата в края на представлението. Великолепната материя, декорирана със сърпове и чукове, пада тежко и представлява величествена гледка.

 

Зрителната зала побира 2155 души. Направете резервация колкото е възможно по-рано, тъй като билетите се разпродават бързо. Ако сте готови да поемете риска, можете да закупите билети и пред сградата, точно преди началото на представлението. Понякога цените са доста изгодни.

 

А ето и един интересен факт от историята на театъра през периода на съветската власт – именно тук през 1922 г. Ленин е произнесъл последната си реч.

Отляво на Болшой театър се намира Централният детски театър, на чиято сцена се представят класически постановки за по-младата публика. Тук е и главният билетен център на Болшой театър. Наскоро обновен и украсен с фонтани и дървени пейки площадът е чудесно място за отмора исъзерцаване на великолепната сграда на театъра

 

Официална страница „Афиша Большого театра“

 

В централния офис на фирмата в Руски Културно Информационен Център, София, ул. Шипка 34 е възможно да с епоръчат входните билети в „Большой Театр“, как-то и доставката им на адрес в пределите на гр. Москва.

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Данни за получени държавни помощи
11/02/2022
Многократни частни визи за близки роднини на руски граждани
08/09/2021
Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави
04/04/2021

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност