info@aerotourmm.com

Валидността на PCR тест за пътуващи в Русия от 8 декември 2021г.

Роспотребнадзор издаде указ за изменение на санитарните и епидемиологичните правила за предотвратяване на коронавирус. От 8 декември 2021г. те ще намалят срока на валидност на отрицателния резултат от PCR теста на цялата територия на Руската федерация – както за руснаци, така и за чуждестранни граждани, влизащи в страната, съгласно Резолюция на Роспотребнадзор № 33 от 4 декември 2021г. „За изменение на санитарните и епидемиологичните правила„ Предотвратяване на нова коронавирусна инфекция (COVID-19)“, одобрена с резолюция № 15 на главния санитарен лекар на Русия от 22 май 2020 г.


С този документ санитарният отдел официално намалява, считано от 8 декември (резолюцията влиза в сила в деня след официалното й публикуване – посочено в текста), валидността на отрицателния резултат от PCR теста от 72 на 48 часа от момента на Теста.

Тази промяна е важна както за влизането на чужденци в Руската федерация, така и за туристите, които планират пътуване до Русия.
По-рано, в редица региони на Руската федерация, за да влязат или да имат достъп до някои обществени места, институции и други обекти, да се настанят в хотели или да използват кафенета и ресторанти, те можеха да изискват сертификат или QR код за отрицателен резултат от PCR тест . Тяхната валидност в цяла Русия беше определена на 72 часа от момента на полагане на теста.


Сега, считано от 8 декември, такива сертификати ще са валидни само 48 часа (от момента на полагане на теста).
По същия начин от 8 декември същият тестов период (48 часа от момента на вземане на пробата) ще се изисква от всички чужденци, за да влязат в Русия (например, за да се качат на самолет).
Припомнете си, че руските граждани не трябва да правят тестове, преди да заминат за Русия (те или ги вземат вече в Русия, или, ако човек е ваксиниран или е бил болен, тестът не е необходим).
Редакция на „Вестник АТОР“

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Данни за получени държавни помощи
11/02/2022
Многократни частни визи за близки роднини на руски граждани
08/09/2021
Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави
04/04/2021

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност