Великият Хонг Конг

Мегаполисът на Поднебесната империя е великолепен във всяко едно отношение. Едно от най-големите пристанища в света приема ежегодно хиляди кораби. Индустрията е на високо ниво и е своеобразен мост между европейската и азиатската търговия. Хонг Конг е и културен център на китайската нация, пълен с достойни забележителности и гостоприемни жители.

На склона на Виктория, дълъг 800 метра, има уличен ескалатор. Няколко етажа на града са свързани с технически средства. Това очарова - хиляди хора всеки ден отиват на работа на 150 метра височина в небето. Ескалаторът ви позволява да избегнете дълги задръствания и бързо да стигнете до точното място.

На остров Лантоу е основната точка на китайската религия - бронзова статуя на Буда с огромен размер. Във вътрешността на лотуса, на който е Буда, има храм. Преодолейте 200 стъпала - и ще се приближите до божествената статуя. Според легендата две части от пепелта на Буда са запазени в храма.

На небостъргачите на Хонг Конг, туристите могат да видят магичното шоу "Симфонията на светлините". В осем часа всяка вечер се открива невероятен спектакъл от лазери, преплетени в музиката на светлината. Тук можете да се потопите в нирвана след тежък ден и да се отпуснете, наслаждавайки се на прекрасна гледка.

Океанариумът на Хонг Конг се счита за най-големия морски парк на азиатския континент. Три страни на океанариума са заобиколени от морето, което изиграва благоприятна роля за разположението на осем различни тематични зони. Водният парк ще даде незабравими впечатления, а "Детски свят" ще отвори вратите на подводна приказка за цялото семейство. "Градината с диви растения и животни" ще запознае туристите с техните непознати жители, увеселителният парк ще изненада с много екстремални приключения.

Не можете да не отделите време за музеите на в Хонг Конг. Всеки по свой собствен начин е уникален и запознава посетителите си с културата, историята и религията на Китай. Това може да бъде музей, посветен на военни теми или ориенталско изкуство, наука, космос, медицина. Всички музеи напълно разкриват тайни и отговарят на желанията на търсещия нещо необичайно и екстравагантно.

Хонконг впечатлява с мащаба и откритостта си всеки турист. Това е свободен град, който представя на всеки посетител щастливи моменти и уникални спомени. След като сте посетили мегаполиса, ще почувствате едновременно приятна суета в търсене на интересни места и незабравим отдих в източните лъчи на слънцето.

За да летите до Китай от Хонконг, трябва да имате виза за Китай.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross