Визи за Виетнам

Агенцията работи по дестинация Виетнам и предлага визови услуги, самолетни билети, екскурзии групови и индивидуални, почивки, хотелски резервации и медицински застраховки.

Електронната виза за Виетнам е виза, въведена от виетнамския имиграционен отдел през 2017 г. Визовата политика за Виетнам позволява на пътниците, които се нуждаят от виза, да получат такава онлайн, без да се налага да посещават посолство на Виетнам в страната.
Оформяне на визи по електронен път вече е достъпно за граждани на над 80 държави, които желаят да останат във Виетнам за не повече от 30 дни. Пътуващите трябва да получат туристическа виза за Виетнам преди пътуването, дори и за кратки престои.
Електронната виза за Виетнам е валидна общо 30 дни от датата на влизане.

Необходими документи за получаване на електронна туристическа виза за Виетнам:
-Формуляр – молба за издаване на входно-изходна виза за Виетнам. Попълва се със син химикал на английски език. Визова анкета за Виетнам (Изтегли).
-Една снимка с размери 4 х 6 см (лицето на снимката трябва да бъде снимано в анфас, без тъмни очила, без шапка).
-Оригинален международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след планираната дата на пътуване.
-Копие от личната карта.
-Медицинска застраховка с КОВИД-19 покритие и минимум 10 000 щ.д. покритие.

Не се изисква виза за преминаващи транзитно през Виетнам, при условие че останат в транзитната зона на летището и не остават повече от 24 часа. В случай, ако планирате да напуснете летище по всяко време, трябва да кандидатствате за електронна виза онлайн преди заминаването.

Всички дестинации във Виетнам са отворени за пътуване, не се изисква карантина и всички разпоредби за тестване на SARS-CoV-2 са прекратени. Тъй като информацията може да се промени бързо, съветваме ви да следите най-новите актуализации за пътуване във Виетнам и/или да се свържете с местното посолство.
Визата се заплаща в щатски долари. Срокът за оформяне на виза в консулския отдел на Виетнам е една работна седмица по стандартна процедура. Консулски отдел приема документи всеки вторник и четвъртък без националните празници.

За повече информация относно документи, срокове и начин на кандидатстване за виетнамска виза можете да се свържете с нас на тел. 0878566182 или на имейл info@aerotourmm.com

1. Ограничителни мерки за влизане в страната спрямо български граждани

Считано от 15.03.2022 г. се възстановява издаването на всички видове визи, съгласно Закона за влизането, излизането, транзита и пребиваването на чужденци във Виетнам. За повече информация за реда и процедурите за кандидатстване, гражданите следва да се обърнат към посолството на Виетнам в София.
Възстановява се възможността за кандидатстване за електронни визи за пътуване с цел туризъм за максимален период на престой във Виетнам до 30 дни.
Считано от 15.05.2022 г. временно отпада изискването за предоставяне при влизане в страната на удостоверение за отрицателен резултат на изследване на SARS-CoV-2 вирус. Временно отпада и изискването за попълване на здравна декларация при влизане.
Остават изисквания за контрол на Covid-19 след влизане на територията на Виетнам:
– При проява на признаци на заразяване с Covid-19 на граничните контролно-пропускателни пунктове гражданите трябва незабавно да информират здравната служба на ГКПП за предприемане на необходимите мерки съгласно действащите разпоредби.
– В 10-дневен срок от влизането във Виетнам гражданите са длъжни да извършат самостоятелно наблюдение на здравното си състояние и при проява на признаци на заразяване с Covid-19 незабавно да информират най-близката здравна служба за своевременно получаване на указания и контрол.
Лицата, които влизат във Виетнам следва да заплатят всички разходи за евентуално лечение от Covid-19 и/или карантина.
Задължително е деклариране на здравословното състояние и контакти с други лица по указания.
Следва да се отчита, че при необходимост е възможно налагането изисквания за влизане на територията на Виетнам с кратко предизвестие. Гражданите се съветват преди пътуване да се информират за актуалните мерки, прилагани от виетнамските власти.

2. В случай на задължителна карантина за български граждани

Не е налична възможност за освобождаване на задължителна карантина или самоизолация, при въвеждане или изискване на такива от страна на местните власти.

3. Транзитно преминаване /PRC тест/антигенен тест/свободно /до колко часа/ транзитни коридори 

Възможностите за транзит през Виетнам са ограничени.

4. Въведени ограничения/ забрани за вносителите/ износителите на стоки и услуги

Не е налична информация за ограничителни мерки за внос или износ на други продукти или услуги.

5. Граничен режим/отворени/затворени граници/летище/

Осъществяват се редовни пътнически полети от и до Виетнам.

6. Вътрешни мерки /полицейски час/забранен вътрешен транспорт 

На национално равнище няма наложен полицейски час. Вътрешният транспорт функционира нормално, при спазване на стандартни превантивни мерки: всички местни и чуждестранни граждани във Виетнам следва да носят маска по време на полети и на обществените места, в т.ч. супермаркети, летища, жп гари, автобусни спирки, обществен транспорт и др.
При установяване на случаи на местно предаване могат да бъдат наложени незабавно/с кратко предизвестие ограничителни мерки на равнище провинция или населено място, в т.ч. прекратяване на транспортните връзки с други провинции/населени места, спиране на обществения транспорт, преустановяване на образователни дейности, затваряне на заведения за хранене и др.
В тази връзка е необходимо пребиваващите във Виетнам български граждани да се информират редовно за епидемиологичната обстановка в населеното място на пребиваване.
Въведени са стриктни наказателни мерки против лица, които съзнателно укриват наличие на симптоми на коронавируса, в т.ч. при попълнени неверни данни в задължителната медицинска декларация при влизане в страната. В зависимост от причинените щети, провинените могат да бъдат глобени с до 200 млн. донга (около 7,600 евро) и/или да получат наказание „лишаване от свобода“ до 12 години.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross