Визи за Москва ?!?

Когато става дума за пътуване в Русия, ние все по-често срещаме необичайно искане на „виза за Москва”. Нашите менеджери все по-често чуват от чужденци изрази като: „ Искам виза за Москва“ Или „Трябва ми виза за Санкт Петербург“.

Искаме да информираме нашите клиенти, че никакви специални „столични“ или „регионални“ визи не съществуват. Според руското законодателство в Руската Федерация има т. н. «режимни зони». Влизането в тях на чужденци или е ограничено, или се контролира от компетентните органи. Режимни зони са приграничните територии, закритите градове и военните обекти. Най-близката до Москва режимна зона е град Балашиха. Оформянето на покана за чужденец, който да пребивава на адрес в този град, става само със съгласието на ФСБ /ФСС/.

Москва и Санкт-Петербург не са „режимни зони“ и затова редът за пребиваване в тях на чужди граждани е стандартен. Би било странно, ако в столицата, финансовия и културен център или в главния туристически град на Русия е нужно да се влиза със специална покана.Така че на въпроса на нашите клиенти: „Нужна ли е виза за Москва?» - ние отговаряме – „Не, на вас е нужна виза за Русия“.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross