info@aerotourmm.com

Хуманитарни визи

Уважаеми дами и господа,

Хуманитарна виза може да бъде издадена на чуждестранен гражданин, който желае да посети Руската Федерация с цел осъществяване на научна, културна, спортна, обществено-политическа дейност, благотворителна дейност, доставка на хуманитарна помощ, поклонничество или религиозни контакти.

Предлагаме цялостната процедура по кандидатстване за виза – попълване на електронни формуляри, оформяне и подаване на пакета с необходими документи към Руското посолство и получаване на готовите паспорти с положени визи.

Необходими документи за издаване на хуманитарна виза:
Международен паспорт с  минимум 6 месеца валидност след приключване на визата;
1 брой цветна снимка на хартиен носител- с размери 3,5 х 4,5 см;
Покана за хуманитарна виза, това може да бъде оригинална покана от Министерството на Външните работи (МВнР) на Руската Федерация или „ФМС” (Федерална Миграционна Служба), съответно телексно указание от Консулския Департамент на Министерството на Външните работи. Хуманитарна виза може да бъде положена и въз основа на писмено обръщение до Консулски отдел, оформено на официална бланка с указани юридически адрес, телефон и валиден данъчен номер „ИНН” на съответната канеща руска организация, участваща в хуманитарна дейност, заверена с подпис и печат.
Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро.  

Хуманитарната виза може да бъде еднократна, двукратна със срок на валидност до 90 дни, както и многократна за срок до 365 дни.

Срокът за оформяне на хуманитарна виза по оригинална  покана от МВнР или ФМС е 10 + 1 работни дни по стандартна прожедура или 3+1 по бърза процедура.

Срокът за оформяне на хуманитарна виза по писмено обръщение е 10 + 1 работни дни, като при желание за получаване на многократна виза е необходимо към пакета с документи да се приложи копие на входно-изходна виза за Руската Федерация, ползвана в последните 12 месеца.

Престоят по хуманитарна многократна виза не може да надвишава 90 дни на всеки 180 денонощия, т.е за всяко полугодие максималният сумарен престой по всички посенения на територията на Руската Федерация е не повече от 90 денонощия.

За въпроси и подаване на документи:
Работно време на централен офис в
София, ул. Шипка 34, Руски Културен Център:
Понеделник – петък, 9.00 – 18.00, събота – неделя почивни дни.
телефони за контакти  24/7/365 :
Viber, WhatsUpp (+359) 884 88 19 56, (+359) 888 835746
е-mail: office@aerotourmm.com

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Данни за получени държавни помощи
11/02/2022
Многократни частни визи за близки роднини на руски граждани
08/09/2021
Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави
04/04/2021

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност