Визи за Шри-Ланка в условията на пандемия

Аеротур ММ оказва цялостно съдействие за оформяне на документи и получаване на разрешение на въезд в  Шри-Ланка.

Пътуване до Шри Ланка 2021 г. 

 • Не се изисква карантина
 • Няма изисквания за минимален престой
 • Хотелското настаняване се извършва задължително в хотели със сертификат за безопасност Safe & Secure Level 1 за престой до 14 дни
 • Изисква се отрицателен PCR тест направен в акредитирана лаборатория не повече от 96 часа преди полета
 • Задължителна застраховка за КОВИД – 19 с покритие 50 000 $ за един месец
 • Заплатени 2 PCR тестове (стойността на 1 бр. тест е 40 $. Тестовете са в зависимост от броя на дните престой)
 • Оформянето на визата се извършва онлайн. Стойността на визата е 35 $
 • Двупосочен самолетен билет

PCR тестове

Всеки пътуващ до Шри Ланка е длъжен да предостави отрицателен PCR тест направен в акредитирана лаборатория не по-късно от 96 часа преди полета. Деца до 12 г. също подлежат на задължително тестване преди полет.

За получаване на виза се изисква заплащането на PCR тестове в зависимост от броя на дните престой. Всеки тест е на цена от 40 щ. д. Първият тест е задължителен и се извършва на пристигане преди настаняването в хотела. Ако престоят е до 5 дни се заплаща едни тест, при 5 до 14 дни – 2 теста, при повече от 14 дни – 3 теста. Деца до 12 г. са освободени от тестуване. Въпреки това обаче при изявяване на симптоми или контакт с пациент ще е необходимо да преминат през PCR тест. За момента не се правят изключения за ваксинирани лица. Всички защитни протоколи следва да бъдат спазени без изключения.

PCR тестовете на гостите се организират от хотела в обособен лабораторен сектор или отделна лаборатория. Движението на туристите в хотела трябва да бъде сведено до минимум до получаване на резултатите от теста - в рамките на 24 до 36 часа. След получаване на отрицателен резултат от първия тест клиентите могат свободно да се придвижват в хотела и плажната зона, както и да се включват в организирани от туроператора екскурзии.  Използването на общи пространства в хотела като спа зона или басейни се разрешава при стриктно спазване на противоепидемичните мерки съобразно протокола на здравните власти и при социална дистанция.

Вторият тест се взима от 5-тия до 7-мия ден след пристигането. При престой над 14 дни се прави и трети тест между 10-тия и 14-тия ден от пристигането.

В случай на позитивен PCR тест

 • Лица без симптоми с положителен PCR тест се изолират в отделен сектор на хотела
 • Лица с по-тежки симптоми се хоспитализират
 • Задължителната COVID-19 застраховка покрива разходите за болнични такси и лекарства до 50 000 щ. д. за период от 1 месец. Медицински разходи, които не касаят състояния свързани с COVID-19 се поемат лично от допълнителната медицинска застраховка на пациента (застрахователна полица „Помощ при пътуване“ направена в България. Аеротур ММ съдейства при издаването на застраховки „Помощ при пътуване в чужбина“).

Хотелско настаняване в Шри Ланка

Настаняването за първите 14 дни се осъществява задължително в сертифицирани хотели Save & Secure Level 1. Level 1 Hotel List as at 29th Jan 20211261881102.pdf (sltda.gov.lk)

Няма задължителен минимален престой. По време на 14-дневния си престой туристът може да смени хотела само с друг от категорията Level 1 със сертификат за безопасност и с предоставяне на отрицателен PCR тест.

На туристите е позволено да се движат извън хотела през първите 14 дни само на одобрени туристически обекти чрез т. нар. bio-safety bubble. Има определени времеви интервали обособени за туристи. След изтичането на 14-тия ден туристите могат да сменят хотела с място за настаняване без сертификат за безопасност, да се придвижват самостоятелно, да контактуват с общността, да посещават ресторанти, магазини, туристически забележителности и пр.

телефони за контакти  24/7/365 : (+359) 884 88 19 56
е-mail: sales@aerotourmm.com

Заповядайте, очакваме Ви!

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross