info@aerotourmm.com

Електронна виза за Азербайджан

Визова анкета за електронна виза

Получаване на електронна  туристическа виза за Азербайджан с коридор до 30 дни пребиваване в страната

От април 2013 има нова процедура за получаване на входна виза в Азербайджан – електронна туристическа виза.  Ние извършваме цялата процедура по оформяне на електронна виза . След получаване  тя се изпраща на клиента в PDF формат  и е необходимо само да се разпечата  и да сепокаже на границата.

С въвеждането на процедурата за получаване на електронни визи вече не е необходимо получаване на виза от консулството на Република Азербайджан. С електронна виза посетителите могат да влязат безпроблемно в границите на Азербайджан.

Визата се издава с датата на влизане на туриста в Република Азербайджан.

Готовата  електронна виза  се получава в срок до 15 работни дни.

Предлагат се опции за експресно получаване на електронни туристически визи за 2-4 работни дни, без национални празници и почивните дни в Азербайджан. За справки – office@aerotourmm.com.

Документите, които е необходимо да предоставите за оформяне на електронна виза са както следва:

  • Попълнена бланка – заявка с лични данни на кандидатстващия
  • Сканирано копие на първата страница на задграничния паспорт
  • Две снимки, паспортен формат (размер 3 × 4);
  • Туристическийваучер (предоставен от Аеротур ММ)

Важна информация:

Задграничният паспорт трябва да има срок на валидност – минимум 6 месеца след край на визата.
В паспорта трябва да има две цели свободни страници, за да може върху тях да бъде положена входната виза при преминаване на границата. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол. В  случай, че сте посещавали Нагорно-Карабахската област е възможно да Ви бъде отказана виза. Заплащането на таксите  на електронната виза не се връща.

След приемане на заявлението за оформяне на електронна виза не могат да бъдат направени никакви изменения по датите на влизане в страната.

Списъкът на документите, срокът и датите на изготвяне и издаване на визите, както и консулските такси могат да бъдат променяни в съответствие с нормативната уредба на Министерството на външните работи на Република Азербайджан.

Операторът не носи отговорност за  неизпълнение или ненавременното издаване на визи в  Консулския отдел на Посолството на Азербайджан в чужбина или за отказ за издаване на виза. Изискванията и таксите подлежат на промяна без предизвестие. Правилата за влизане и визите постоянно се променят, в интервал от 30-40 дни, така че е препоръчително преди пътуване да се свържете с нашия офис.