info@aerotourmm.com

Визи за Русия

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми колеги, скъпи клиенти!

Информираме ви, че Екипът ни продължава да работи в условията на изключително засилени мерки за сигурност. Считаме, че е наш дълг да бъдем на Ваше разположение, когато имате нужда от нашите услуги и най-вече в моментите на кризи.

В съответствие с нормативната база на Руската Федерация Ви информираме, че от 01 октомври 2020г.  се предлага  оформяне на еднократни и многократни визи за пътуване в Руската Федерация (в това число и категории: „ТЕХОБСЛУЖИВАНИЕ“, „ЧЛЕН ЭКИПАЖА“ и „ЛЕЧЕНИЕ“) с покана-телекс от Министерството на вътрешните работи на Руската Федерация и включване на лицето в списъци на граничните власти за влизане на територията на Русия.

телефони за контакти  24/7/365 :
(+359) 884 88 19 56, (+359) 878 566 182
е-mail: office@aerotourmm.com

Заповядайте, очакваме Ви!

Подаване на документи !
Документите за оформяне на визи за Русия се подават в Централния офис, в Руския Културно-Информационен Център на адрес София 1504, ул. Шипка 34.

Телефон: (+359 2) 943 49 00, 943 53 31, 943 53 02
E-mail: office@aerotourmm.com

Работно време:
Понеделник до петък от 09:00 до 18:00
Събота и неделя – почивни дни

За клиентите извън София документите могат да бъдат изпратени по куриерски служби. Фирмата има сключени договори за доставка със Спиди, Еконт, Интайм, DHL.

Фирмата предоставя на гражданите следващите услуги:

Прием и обработка на документи за оформяне на визи, съдействие при набава на задължителни липсващи документи и необходимите за пътуване туристически услуги;

 • Предаване на документи за разглеждане
  в Консулско учреждение на Руска Федерация, София, ул. Никола Мирчев 30 или В Руски визов център, София, ул. Елемаг 22
 • Издаване на документи на заявителя;
 • Консултиране по въпроси за получаване на виза, пътуване и регистрация на територията на Руска Федерация.

Ако искате да посетите Русия независимо с каква цел: среща с роднини и приятели, туризъм, екскурзии или пътешествия, участие в изложения, борси, панаири, бизнесконтакти, образователни и културни дейности, медицински консултации и лечение във водещи медицински центрове на Руската Федерация – ние сме готови да Ви предложим цялото си внимание и професионални умения за да осъществите това пътуване.

Моля обърнете внимание на допълнителната информация относно видовете и условията за оформяне на визи за Русия.

ВЪПРОСИ – ОТГОВОРИ :

Общи условия

Туристическа виза

Делова / бизнес виза

Работна виза

Частна виза

Хуманитарни и учебни визи

Шофьорски и транзитни визи

ТИПОВЕ ВИЗИ ЗА РУСИЯ, КОИТО НАЙ-ЧЕСТО СЕ ОФОРМЯТ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА ЗА РУСИЯ
Това е възможно най-бързия начин да получите виза за кратко пребиваване в Русия.

Необходими документи за оформяне на туристически визи за Русия:

 1. Електронен формуляр за визова анкета
  Формуляри за визови анкети се попълват на уеб-сайта на Консулския департамент на Министерството на външните работи на Русия https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx
 2. Оказваме пълно съдействие на фирми и граждани за оформяне на формуляри за визови анкети в електронен вид и осигуряваме необходимия пакет документи за получаване на виза.
  Аеротур ММ носи цялата отговорност за обработката на Вашите личните данни. Фирмата е регистрирана по Закона за защита на личните данни в Инспекцията по защита на личните данни на Република България, Удостоверение №115643, и е упълномощено лице обработващо информация, съдържаща лични данни.
 3. Задграничен паспорт
  Паспортът трябва да има не по-малко от две чисти страници, предвидени за визи. Срокът на действието му не трябва да изтича по-рано от шест месеца от датата на изтичане на срока на действие на визата.
  За гражданите на други държави, кандидатсващи за виза в София, е необходимо да предоставят допълнително ксерокопие на ID карта за разрешение за пребиваване в Република България.
 4. Снимка с размер 3,5 Х 4,5 см, цветна и актуална.
  Снимката трябва да бъде на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла и без шапка, забрадка, кърпа. Изключение за чужди граждани се прави, когато носенето на шапка е задължителен атрибут от тяхна национална или религиозна принадлежност, при условие, че той е сниман с такава на снимката в паспорта.
 5. Ксерокопие на първата страница на паспорта.
 6. Медицинска застраховка с минимално покритие от 30 000 евро. Периодът на застраховката трябва да съвпада с периода на визата.  На полицата трябва ясно да се четат трите имена, ЕГН / ЛНЧ и застрахователния период.  При кандидатстване за двукратна или многократна виза е достатъчно да се предостави застраховка за датите на първото пътуване.
  Медицинската застраховка  е възможно да се направи и на място в офиса на фирмата в Руски Културно-Информационен Център.
 7. Потвърждение от руска туристическа фирма за настаняване в хотел по установен образец. Оригинал на договор („Ваучер” и „Подтверждение о приеме иностранного гостя”) за оказани туристически услуги, сключен с чужда туристическа фирма / със задгранично представителство на руска туроператорска фирма.

Аеротур ММ оказва съдействие за осигуряване на необходимите документи. 

ДЕЛОВА (БИЗНЕС) ВИЗА ЗА РУСИЯ

Необходими документи за оформяне на делови  визи за Русия:

 1. Електронен формуляр за визова анкета.
 2. Задграничен паспорт.
  За многократни годишни визи: Многократните визи със срок за една година се оформят само ако през изминалата година (12 месеца) заявителят поне веднъж е влизал в Русия  по някаква виза освен транзитна, и е използвал визата в съответствие с руското законодателство (например, лицето не е превишило допустимият срок за пребиваване в страната).  Ако лицето е получило еднократна виза, но не я е използвало, тогава то няма основания да му бъде издадена многократна годишна виза.
 3. Снимка с размер 3,5 Х 4,5 см, цветна и актуална.
 4. Ксерокопие на първата страница на паспорта.
 5. Медицинска застраховка с минимално покритие от 30 000 евро. ЛНЧ и застрахователния период.  При кандидатстване за двукратна или многократна виза е достатъчно да се предостави застраховка за датите на първото пътуване.
  Медицинската застраховка  е възможно да се направи и на място в офиса на на фирмата в Руски Културно-Информационен Център.
 6. Оригинална покана на бланка от МВнР, ФМС на Русия, или писмено обръщение на официална бланка от руското юридическо лице, държавни и местни органи на РФ, организационни комитети на търговско-промишлени изложения, конференции провеждани на територията на Руската Федерация с покана към съответния чужденец.

Оказваме пълно съдействие за осигуряване на необходимите документи.

За многократни годишни визи: Многократните визи със срок за една година се оформят само ако през изминалата година (12 месеца) заявителят поне веднъж е влизал в Русия  по някаква виза освен транзитна, и е използвал визата в съответствие с руското законодателство (например, лицето не е превишило допустимият срок за пребиваване в страната).  Ако лицето е получило еднократна виза, но не я е използвало, тогава то няма основания да му бъде издадена многократна годишна виза.

В отделните случаи Посолството  или Генералното консулство на Русия  могат да изискат допълнителни документи или данни.

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност