info@aerotourmm.com

Визи за Русия

Подаване на документи:

Документите за оформяне на визи за Русия се подават
в Руския Културно-Информационен Център на адрес
София 1504, ул. Шипка 34.

Телефон: (+359 2) 943 49 00, 943 53 31, 943 53 02
Мобилен телефон: (+359) 878 566 182, 884 881 956
Факс:  (+359 2) 943 53 02
E-mail: info@aerotourmm.com
Skype: aerotourmm

Работно време:
Понеделник до петък от 09:00 до 18:00
Събота и неделя – почивни дни

За клиентите извън София документите могат да бъдат изпратени по куриерски служби. Фирмата има сключени договори за доставка със Спиди, Еконт, Интайм, DHL.
Пощенски адрес:
София, 1504, ул. Шипка 34, партер, за „Аеротур ММ“ ЕООД

Фирмата предоставя на гражданите следващите визови услуги:

– Прием и обработка на документи за оформяне на визи, съдействие при изготвяне на задължителни липсващи документи и необходимите за пътуване туристически услуги;

– Подаване на подготвени пакети документи
в Консулски отдел на Руската Федерация, София, ул. Никола Мирчев, 30  или
в Руски визов център София, ул. Елемаг 22

– Предаване на готови документи в уговорения срок  на заявителя;

– Консултиране по въпроси за получаване на виза, пътуване и регистрация на територията на Руската Федерация.

– Агенцията работи и  с покани на гражданите, консултира, проверява и надлежно оформя визовите пакети, предлагайки гарантирана дата на  готовност на визите.

Ако искате да посетите Русия независимо с каква цел: среща с роднини и приятели, туризъм, екскурзии или пътешествия, участие в изложения, борси, панаири, бизнес контакти, образователни и културни дейности, медицински консултации и лечение във водещи медицински центрове на Руската Федерация – готови сме да Ви предложим цялото си внимание и професионални умения, за да осъществите това пътуване.
Аеротур ММ носи цялата отговорност за обработката на Вашите личните данни. Фирмата е регистрирана по Закона за защита на личните данни в Инспекцията по защита на личните данни на Република България, Удостоверение №115643 и е упълномощено лице, обработващо информация, съдържаща лични данни.

ТИПОВЕ ВИЗИ ЗА РУСИЯ, КОИТО НАЙ-ЧЕСТО СЕ ОФОРМЯТ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Туристическа виза –  най-разпространен тип виза, той може да не съвпада с целта на вашето посещение, например, може да се направи кратка служебна командировка с туристическа виза, която може да се получи по-бързо и на по-низка цена от делова виза. Туристическата виза предоставя възможност за влизане в Русия и престой в страната до 30 календарни дни, и това е практически единствената категория виза, която разполага с възможността да бъде оформена по срочна тарифа, до 2-3 работни дни.

Делова виза – изисква по-дълъг период за оформяне, от 5 до 10 работни дни, може да бъде еднократна, двукратна и многократна, може да бъде издадена за срок от 1 месец, 3 месеца и 1 календарна година.

Делова виза тип „лечение“ – се оформя съгласно поканата от съответстващо медицинско заведение в РФ, визите се оформят като за первичните прегледи, така и за назначеното лечение / операция. Изискват се свидетелство от ТЕЛК или направените изследвания в България / епикриза. Съпровождащи лица трябва да са включени в общата покана за да ползват намалената такса.

Хуманитарна виза  тип „культурные связи“ и „научно-технические связи“  – се оформя изключително съгласно поканата от съответстваща организация, трябва да има действащ данъчен номер и ясно описани мероприятие/дейност, за които се пътува в Русия.  Таксите са намалени и по тази причина е необходима предварителна консултация на поканите.

Хуманитарна виза тип „спортивные связи“ – необходима е покана от съответно спортно учреждение в Русия, размерът на таксите зависи от характера на събитието, на което е канено лицето, от длъжността и възрастта му. Поканите задължително трябва да бъдат предварително проверени.

Хуманитарна виза тип „учеба“ – необходима е покана от съответното учебно заведение. Поканата може да бъде под вид на телекс, визата може да бъде удължена на територията на РФ.

Аеротур ММ оказва пълно съдействие за осигуряване на всички необходими документи за оформяне на визи (без хуманитарни и „лечение“), комплектоване на индивидуални и групови визови пакети и тяхното придвижване до консулските учреждения.
Получаване на готови документи се осъществява в Руски Културен Център, София, всеки работен ден, от 12.00 до 18.00.