Визи за Русия

Подаване на документи!

Документите за оформяне на визи за Русия се подават в централния офис, в Руския Културно-Информационен Център на адрес София 1504, ул. Шипка 34.

Телефон: (+359 2) 943 49 00, 943 53 31, 943 53 02
Факс:  (+359 2) 943 53 02
E-mail: info@aerotourmm.com

Работно време:
Понеделник до петък от 09:00 до 18:00
Събота и неделя – почивни дни

За клиентите извън София документите могат да бъдат изпратени по куриерски служби. Фирмата има сключени договори за доставка със Спиди, Еконт, Интайм, DHL.

Фирмата предоставя на гражданите следващите услуги:

 • Прием и обработка на документи за оформяне на визи, съдействие при набава на задължителни липсващи документи и необходимите за пътуване туристически услуги;
 • Предаване на документи за разглеждане
  в Консулско учреждение на Руска Федерация
  (София, ул. Никола Мирчев, 30, тел: (02) 963-40-21, sofia@cons.russia.bg)
  или
  в новооткрития Руски визов център (работи по  договор с  Посолството на Руска Федерация от април 2017г.)
  намира се в София, на ул. Елемаг 22, моб: 0877385612, нямат уеб-сайт.
 • Издаване на документи на заявителя;
 • Консултиране по въпроси за получаване на виза, пътуване и регистрация на територията на Руска Федерация.

Ако искате да посетите Русия независимо с каква цел: среща с роднини и приятели, туризъм, екскурзии или пътешествия, участие в изложения, борси, панаири, бизнесконтакти, образователни и културни дейности, медицински консултации и лечение във водещи медицински центрове на Руската Федерация – ние сме готови да Ви предложим цялото си внимание и професионални умения за да осъществите това пътуване.

Всички клиенти, частни лица и фирми,  оформили документите си последните 30 дни, са получили индивидуална отстъпка при следващо организирано пътуване. Свържете се с нас  в случай, че не сте.

Моля обърнете внимание на допълнителната информация относно видовете и условията за оформяне на визи за Русия.

ВЪПРОСИ – ОТГОВОРИ :

ТИПОВЕ ВИЗИ ЗА РУСИЯ, КОИТО НАЙ-ЧЕСТО СЕ ОФОРМЯТ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА ЗА РУСИЯ
Това е възможно най-бързия начин да получите виза за кратко пребиваване в Русия.

Необходими документи за оформяне на туристически визи за Русия:

 1. Електронен формуляр за визова анкета
  Формуляри за визови анкети се попълват на уеб-сайта на Консулския департамент на Министерството на външните работи на Русия https://visa.kdmid.ru/PetitionChoice.aspx
 2. Оказваме пълно съдействие на фирми и граждани за оформяне на формуляри за визови анкети в електронен вид и осигуряваме необходимия пакет документи за получаване на виза.
  Аеротур ММ носи цялата отговорност за обработката на Вашите личните данни. Фирмата е регистрирана по Закона за защита на личните данни в Инспекцията по защита на личните данни на Република България, Удостоверение №115643, и е упълномощено лице обработващо информация, съдържаща лични данни.
 3. Задграничен паспорт
  Паспортът трябва да има не по-малко от две чисти страници, предвидени за визи. Срокът на действието му не трябва да изтича по-рано от шест месеца от датата на изтичане на срока на действие на визата.
  За гражданите на други държави, кандидатсващи за виза в София, е необходимо да предоставят допълнително ксерокопие на ID карта за разрешение за пребиваване в Република България.
 4. ВНИМАНИЕ!От 01.03.2019 всички руски визи, издавани в София вече са с положени снимки
  Молим Ви да обърнете внимание към следните изисквания !

  • Снимката трябва да е актуална (не повече от 6 месеца) към момента на подаване на документите. Формат снимка като за български задграничен паспорт.
  • Цветна снимка на бял фон, в анфас
  • Размер 3,5 мм на 4,5 мм
  • Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат на снимката, размерът на лицето трябва да заема 70-80% от цялата снимка
  • Снимката трябва да е разпечатана на висококачествена гланцова фотохартия
  • Осветяването на снимката трябва да е равномерно, без сенки, без ефект „червени очи“
  • Очите трябва да са отворени и да се виждат, да не са скрити от косата
  • Осветяването на снимката трябва да е равномерно, без сенки, без ефект „червени очи“
  • Ако на снимката лицето е с диоптрични очила, е задължително очите да се виждат, без отразяване на светкавицата в очилата, без затъмнени стъкла.
  • Очилата не трябва да закриват очите
 5. Ксерокопие на първата страница на паспорта.
 6. Медицинска застраховка с минимално покритие от 30 000 евро. Периодът на застраховката трябва да съвпада с периода на визата.  На полицата трябва ясно да се четат трите имена, ЕГН / ЛНЧ и застрахователния период.  При кандидатстване за двукратна или многократна виза е достатъчно да се предостави застраховка за датите на първото пътуване.
  Медицинската застраховка  е възможно да се направи и на място в офиса на фирмата в Руски Културно-Информационен Център.
 7. Потвърждение от руска туристическа фирма за настаняване в хотел по установен образец. Оригинал на договор („Ваучер” и „Подтверждение о приеме иностранного гостя”) за оказани туристически услуги, сключен с чужда туристическа фирма / със задгранично представителство на руска туроператорска фирма.

Аеротур ММ оказва съдействие за осигуряване на необходимите документи. 

ДЕЛОВА (БИЗНЕС) ВИЗА ЗА РУСИЯ

Необходими документи за оформяне на делови  визи за Русия:

 1. Електронен формуляр за визова анкета.
 2. Задграничен паспорт.
  За многократни годишни визи: Многократните визи със срок за една година се оформят само ако през изминалата година (12 месеца) заявителят поне веднъж е влизал в Русия  по някаква виза освен транзитна, и е използвал визата в съответствие с руското законодателство (например, лицето не е превишило допустимият срок за пребиваване в страната).  Ако лицето е получило еднократна виза, но не я е използвало, тогава то няма основания да му бъде издадена многократна годишна виза.
 3. Снимка с размер 3,5 Х 4,5 см, цветна и актуална.
 4. Ксерокопие на първата страница на паспорта.
 5. Медицинска застраховка с минимално покритие от 30 000 евро. ЛНЧ и застрахователния период.  При кандидатстване за двукратна или многократна виза е достатъчно да се предостави застраховка за датите на първото пътуване.
  Медицинската застраховка  е възможно да се направи и на място в офиса на на фирмата в Руски Културно-Информационен Център.
 6. Оригинална покана на бланка от МВнР, ФМС на Русия, или писмено обръщение на официална бланка от руското юридическо лице, държавни и местни органи на РФ, организационни комитети на търговско-промишлени изложения, конференции провеждани на територията на Руската Федерация с покана към съответния чужденец.

Оказваме пълно съдействие за осигуряване на необходимите документи.

За многократни годишни визи: Многократните визи със срок за една година се оформят само ако през изминалата година (12 месеца) заявителят поне веднъж е влизал в Русия  по някаква виза освен транзитна, и е използвал визата в съответствие с руското законодателство (например, лицето не е превишило допустимият срок за пребиваване в страната).  Ако лицето е получило еднократна виза, но не я е използвало, тогава то няма основания да му бъде издадена многократна годишна виза.

В отделните случаи Посолството  или Генералното консулство на Русия  могат да изискат допълнителни документи или данни.