info@aerotourmm.com

Виза за Русия общи разпоредби

Гражданите на САЩ, Канада, Великобритания, Япония и повечето граждани на Европейския съюз се нуждаят от руска виза.

Визата не е необходима за повечето граждани на Латинска Америка, бившия ОНД и някои други страни, притежаващи дипломатически и служебни паспорти. Визовите изисквания на Русия могат да бъдат намерени на уебсайта на  Консульский информационный портал   на Министерството на външните работи на Руската федерация.  Препоръчваме всички кандидати, преди да пристигнат в Русия, отново да се запознаят с изискванията за получаване на виза, като се свържат с най-близкото руско консулство.
Визите не се полагат на пропусквателните пунктове/летища, в настоящия момент се издават еднократни бесплатни краткосрочни електронни визи само за територията на „Дальневосточный федеральный округ“ и „Калининградская область“. Подписан Указ о въвеждане на 01 октомври 2019г. на  електронни визи за територията на Санкт-Петербург и „Ленинградская область“.

Стикерът на виза, който се полага в оригиналния международен паспорт и съдържа следната информация:


№ 1 – номер на визата
№ 2
– дата на полагане;
№ 3 – период на валидност на визата – разрешен срок за пребиваване на територията на Руската Федерация,
№ 4 -.срокът на визата в дни
№ 5 – гражданство;
№ 6 – виза индентификатор
№ 7 – фамилия, име, презиме на кирилица и на латиница (като не е задължително изписване според международния паспорт на кирилица, автоматично е заложен превод на руски на имената, изписани на латиница);
№ 8 – номер на международен паспорт
№ 9 – дата на раждане;
№ 10 – пол
№ 11 – номер на поканата (при делова, работна, частна, хуманитарна виза);
№ 12 – целта на пътуване
№ 13 – канеща организация (при туристическа виза – с указан „МВТ” лицензионен номер, град, в който е регистрирана канещата организация и номер на ваучер);

Граждани на визови държави, пътуващи до Минск (Беларус) и от Минск транзитно през Москва Шереметьево, трябва да имат транзитна руска виза, ако пътуват по маршрута Москва – Минск – Москва, транзитната виза трябва да бъде двукратна.

Моля, обърнете внимание, че на територията на РФ не се допуска влизане с валиден паспорт и виза, поставена в невалиден вече паспорт.  Задължително изискване е визата да бъде пренесена  в действащия документ за пътуване.

Съгласно руското законодателство в един паспорт не може да има две действащи визи. Ако в паспорта вече имате действаща виза, тя ще бъде анулирана при полагане на всяка друга нова, като консулски сборове и такси не се връщат.

Сътрудниците на консулско учреждение по тяхната преценка  могат да поискат допълнителна информация/документи относно вашето пътуване. Наличието на издадена виза не гарантира допускането Ви от граничния контрол на територията на Руската Федерация.  В случай на отказ за издаване на виза, платената такса не се възстановява.

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност