Виза за Русия – цени, документи, срок

Предлагаме пълен  пакет визови услуги за издаването  на еднократни или двукратни туристически и делови еднократни, двукратни и многократни визи за Русия.

В централния офис на фирмата в Руски Културно-Информационен Център / София, ул. Шипка 34,  документите се примемат всеки делничен ден от 9.00 до 18.00.

Фирмата оказва съдействие за оформяне на всички останали типове визи с предоставени покани от клиентите. Обръщаме Вашето внимание на факта, че многократни туристически визи не съществуват.

Оформянето на входно-изходна виза за Руската Федерация става „по документи“, т.е. не се провежда интервю с дипломат, подаването на пакета документи и взимането на паспортите може да бъде направено от друго лице,  при което се изисква  нотариално заверено пълномощно / декларация.  В пълномощното изрично трябва да е упоменато, че упълномощеното лице ще подаде документите от Ваше име и ще вземе паспортът / паспортите, когато са готови.

Предлагаме  и услуга за изпращане на готовите паспорти по куриер,  срещу допълнителна такса съгласно тарифата на желания куриер и за сметка на клиента.

Визите за Русия се издават според  предоставените документи с фиксирани начална и крайна дата на пътуване.  Задължително при предоставяне на документите за оформяне на виза за Русия трябда да укажете период на валидност, съответо да фиксирате дати на пътуване.

За да  можем да Ви предложим самолетни билети и хотелско настаняване на преференциални цени е желателно да не планирате пътуването си в последния момент. Колкото по-рано планирате пътуването си, толкова по-изгодни цени ще Ви бъдат предоставени. Подаване на документи за започване процедура по издаване на виза може да се направи не по-рано от два месеца преди датата на пътуване.

Списък на необходимите документи:
За издаването на виза се изисква следният набор от документи.  Сътрудниците  на фирмата ще Ви окажат пълно съдействие за тяхното осигуряване.

Задграничен паспот:
Трябва да има валидност поне 6 месеца след планираната дата за напускане на Руската Федерация / крайна дата на визата.

Копие на паспорта:
Подгответе предварително копие на първата страница от паспорта и го приложете към документите.

Снимка:
Направете си актуална цветна снимка паспортен формат – с размери 3,5 х 4,5 см, като лицето Ви трябва да заема не по-малко от 80% от снимката.

Застраховка:
За целия период на пътуването трябва да имате валидна застраховка за пътуване в чужбина, с минимално покритие от 30 000 евро.  Медицинска застраховка може да се направи в офиса на Руския културно-информационен център или при всеки застрахователен брокер. При подаването на документите в централния офис оставете копие на полицата, за да бъде приложена към пакета документи, а оригиналът  трябва да бъде с Вас по време на цялото пътуване. Може да възникнат ситуации, при които застраховката да бъде поискана и от граничните власти на Руската Федерация.

Ваучер:
Предлагаме  като готов пакет на всички необходими документи, включително и потвърждение за настаняване – Confirmation of acceptance/ Visa support.   Пакетът документи, предлаган от фирмата, е с гарантирано валиден лиценз и активен МВТ номер във Федералната Агенция по туризъм на Руската Федерация.  По желание на клиента се предлага и услугата регистрация на визата (при пребиваване над 7 календарни дни) в местната структура на ФМС на РФ.

Визова анкета:
Предлагаме услуги при попълване на електронния формуляр на анкетната карта, необходима за подаване на документите и носиме пълна отговорност за личните данни на клиента.

Самолетен билет:
При пътуване в Руската Федерация по краткосрочни визи се издават задължително двупосочни самолетни билети. Лица, които оформят многократни делови визи , работни или учебни визи, е възможно да закупят еднопосочен билет.

В офисите на Аеротур ММ е възможно да се резервират и закупуват самолетни билети всеки ден от седмица (в събота, неделя и официалните празнични дни  до 14.00 ч. в Руския културно-информационен център, а на Летище София, Терминал 2 до 17.00 ч.), като се предлагат полети на всички редовни и чартърни линии.

Фирмата се явява дългогодишен агент на авиокомпании Аерофлот и България Еър с най-висок оборот на продажби на територията на България и предлага на своите клиенти възможно най-добри тарифи и условия.

Необходими стъпки при подаване на документи за руска виза:  

№ 1. Определете периода  на вашето пребиваване в Русия.

№ 2. Уверете се, че паспорта Ви изтича не по-рано от 6 месеца след  планираната дата на напускане на Русия.

№ 3. Проучете вариантите на полети в желаните от Вас дати за пътуване. При закупуване на самолетен билет съобразете датите на полетите с периода на визата.

№ 4. Изберете самостоятелно хотел или се консултирайте с квалифициран служител на фирмата. При резервация и заплащане на хотел  фирмата Ви предоставя безплатни Visa support и регистрация в Русия. Работиме с над 3600 хотела в Москва, Санкт-Петербург, Крим и други региони на Руската Федерация.

№ 5. Направете  медицинска застраховка в Аеротур ММ,  където ще бъдат спазени всички изисквания с оглед оформянето на виза за Русия или посетете друг  застрахователен брокер според Вашите предпочитания.

№ 6. Предоставете актуална снимка паспортен формат с размери 3,5 х 4,5 см.

Внимание ! Наличието на издадена виза не гарантира допускането Ви от граничния контрол на територията на Руската Федерация.

При форсмажор, като отлагане или анулиране на полет и невъзможност да напуснете Русия до 24.00 ч. на датата на изтичане на визата, е необходимо да се явите на летището за планирания полет, за да бъдете премаршрутирани или допуснати в зоната след паспортния контрол. Това  е необходимото условие за да не просрочите визата и да не Ви бъде наложена глоба.