info@aerotourmm.com

Визи за Русия / Регистрация

Уведомление о прибытии иностранного гражданина или лица без гражданства в место пребывания
Бланка за Уведомяване за пристигане в РФ /Регистрация/, се принтира на един лист от двете страни !

От 25 март 2011 г. действа Федерален закон № 42-ФЗ приет на 20 март 2011г.

„За внасяне на изменения във Федералния закон „За миграционен отчет на чужди граждани и лица без гражданство в Руската Федерация“ и отделните законодателни актове на Руската Федерация”, според които регистрацията на визата означава следното:

 • Чужд гражданин може да бъде регистриран за миграционен отчет на адрес, на който живее, след лично заявление на собственика на жилището, или на адреса на приемащата организация.
 • В течение на 7 дни след пристигане в мястото на пребиваване в Русия, чуждият гражданин е длъжен да се регистрира за миграционен отчет, като изпрати попълнена бланка „Уведомяване за пристигане на чужд гражданин в мястото на пребиваване” в местния орган на ФМС и получи на ръка откъснатата част от документа за Уведомяване.
 • Регистрацията на Вашата виза (т.е. изпращане на документа за Уведомяване) след 7-я ден от пристигането в Русия се наказва с глоба, която се плаща в полицията.
 • Преди отпътуване за друго място на пребиваване или напускане на РФ чуждият гражданин не е дължен да се отписва от миграционен отчет в местния орган на ФМС, а е длъжен да предаде откъснатата част от бланката за Уведомяване на граничните власти. По време на престоя си в РФ чуждият гражданин трябва да носи в себе си постоянно отрязъка от  бланката за Уведомяване и да го представя при поискване на полицейските органи.
 • Регистрацията на визата се повтаря всеки път при ново влизане в РФ (за двукратни и многократни визи) или смяна на мястото на пребиваване в РФ.
 • Липсата на регистрация няма да Ви позволи да извършвате определени правови действия и ще бъде причина за глоба и задържане в полицията.
 • В различните региони на Русия изискванията за регистрация в отделенията на ФМС могат да се отличават.
 • Ако Вие се настанявате в хотел, то администрацията ще извърши регистрацията на Вашата виза за периода на Вашето пребиваване.
 • Ако Вие отсядате не в хотел, то регистрацията на визата може да направи собственикът на жилището или зарегистрираният наемател, при който Вие сте отседнали. За това е необходимо да попълни бланката за Уведомяване (виж горе) и да я предаде в местното отделение на ФМС или изпрати през отделение на пощите на Русия. При това собственикът или наемателят трябва да представи:
  –  своя паспорт или други документи, подтвърждаващи неговото право на собственост или наемане на жилището, в което живее;
  –  копия от Вашия паспорт, виза и миграционна карта, получена на граничния пункт при влизане в РФ;
  При изпращане на бланката за Уведомяване по пощата се заплаща.
  Списък на пощите в гр. Москва може да получите в офиса на Аеротур ММ.

Аеротур ММ оказва услуга по регистриране за миграционен отчет в г. Москва и г. Санкт Петербург. За това е нужно веднага след пристигане в РФ да изпратите на електронен адрес: office@aerotourmm.com

 • ксерокопие на паспорта
 • ксерокопие на визата;
 • ксерококопие на миграционната карта;
 • адрес на който живеете в Москва;
 • телефон за контакт.

Процедурата по регистрация в УФМС Русия г. Москва изисква 1–2 работни дни, след което Вие ще получите по електроннта поща откъснатата част от бланката „Уведомяване за пристигане на чуждия гражданин”.

При напускане на РФ,  то обязателно вземете със себе си откъснатата част от бланката за Уведомяване, която трябва да представите на границата.

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност