info@aerotourmm.com

Висше образование в Русия

1. Обща информация
Руските университети предлагат няколко възможности за обучение. Може да бъде на пълен работен ден – всички часове се провеждат през деня, с лично присъствие на студенти в университета. Заочното обучение включва часове вечер в делнични дни и следобед през почивните дни. Има и заочен курс – студентите посещават курс на въвеждащи лекции, след което учат у дома по специално разработена програма, след което идват в университета, за да вземат тестове и изпити. Нивата на висшето образование също се различават: можете да учите в бакалавърски, специализирани, магистърски, следдипломни програми и т.н. 
За повече подробности на studyinrussia.ru

2. Университети в Русия
Има голям брой университети в Русия, разположени в цялата страна – от Калининград до Владивосток. Някои образователни центрове предлагат пълен набор от програми в повечето специалности, докато други са високоспециализирани – например медицински или технически университети. Картата показва руски университети, участващи в Проекта за повишаване на конкурентоспособността 5-100. На страницата на всеки университет ще намерите информация за актуалните образователни програми. Удобният филтър за търсене ще ви помогне да изберете необходимата програма за обучение по предмета и специализацията. Можете също да го използвате, за да видите кои програми са свързани с всяка от формите на обучение – бакалавърска, специалност, магистърска и следдипломна квалификация. Вижте новините, снимките и рецензиите на чуждестранни студенти и се регистрирайте в личния си акаунт. Можете да подадете неограничен брой заявления – бързо, безплатно и без посредници. 
Повече подробности на studyinrussia.ru 

3. Образователни програми
Вфициален сайт за висше образовании на Министерство на науката и висше образование представени около 4000 образователни програми, предлагани от най -добрите държавни университети в Русия. С помощта на услуга за търсене можете да изберете както основната програма (бакалавърска специалност, магистърска, следдипломна, резидентура), така и допълнителна (подготвителен отдел, лятно / зимно училище, курсове по руски език и други). В описанието на всяка програма са посочени цената, езикът на преподаване и контактите на лектора.  
Повече подробности на studyinrussia.ru

4. Олимпиади.
Образователната олимпиада е интелектуално състезание за кандидати, което дава възможност да отидете в университет без приемни изпити, да получите държавна стипендия или значителна отстъпка от таксите за обучение. Участието в олимпиадите е абсолютно безплатно. Някои от олимпиадите се провеждат само за чуждестранни кандидати. Целта на такива състезания е да привлекат най -талантливите студенти в руските университети. Университетите ги провеждат както независимо, така и с подкрепата на държавни организации, асоциации на образователни организации и големи държавни корпорации. В Русия също има цяла система от олимпиади за ученици от гимназията. На някои от тях могат да присъстват кандидати от други страни. Олимпиадите са от I, II или III ниво. Зависи от мащаба и сложността на задачите. Наградите могат да бъдат различни: прием в университета без приемни изпити, максималният резултат от USE (единен държавен изпит на Руската федерация) по предмета на олимпиадата или държавна стипендия (квота) за обучение. Моля, обърнете внимание, че за участие в тези олимпиади често се изисква силно владеене на руски език. По правило всички олимпиади се провеждат на два основни етапа – квалификационен и състезателен. Вътрешно всеки етап може да бъде разделен на няколко отделни етапа. Етапът на подбор започва с подаване на онлайн портфолио, след което участниците се интервюират. Етапът на състезанието може да включва отделни състезания по специалности и теми. До 2020 г. много олимпиади се провеждаха главно персонално. Възможно е да се кандидатства дистанционно, но самото участие изисква лично присъствие. Поради ограничения на COVID-19 правилата се промениха. Сега можете да се класирате, да участвате и да спечелите онлайн, без да напускате страната си. 
За повече подробности на studyinrussia.ru

5. Такси за обучение в Русия.
Колко струва висшето образование за чужденци в Руската Федерация? Ученето в руски университет на договорна база е оптимална комбинация от цена и качество: чуждестранните студенти получават фундаментални знания и престижни дипломи на много разумна цена. Таксите за обучение в руските университети могат да варират, но във всеки случай те са по – ниски, отколкото в Европа или в други страни. В същото време качеството на руското образование по нищо не отстъпва на това на Европа. Минималната такса за обучение се определя от Министерството на науката и висшето образование на Руската федерация – тя не може да бъде по -малка от сумата, която държавата инвестира в образованието на един студент. Разбира се, цената на обучение в руски университети зависи от конкретната учебна програма, от нейната продължителност и от университета, където ще се проведе обучението. Освен това разходите за домакинство в Русия (жилища, храна, транспорт, здравно осигуряване и други) са по -ниски, отколкото в много страни. Редовните чуждестранни студенти получават различни предимства, същите като руските студенти. Някои руски университети понякога възнаграждават талантливи студенти и им осигуряват отстъпки за обучение.

Колко струва обучението в бакалавърска степен в руски университет? Ученето по бакалавърски програми продължава четири години, след завършване студентите получават бакалавърска степен и диплома за висше образование. След това студентите могат да продължат обучението си в магистратурата. Редовното бакалавърско обучение струва средно 240-260 000 рубли * (3 430-3 715 долара) годишно. Минималната цена е 122 500 рубли (1 750 долара) годишно; максимумът е 880 000 рубли (12 570 долара) годишно.

Колко струва обучението в магистърска програма в руски университет? Обучението в магистърски програми продължава две години и ви позволява да придобиете по – задълбочени знания в изучаваната област. Бакалаври и специалисти могат да кандидатстват за магистърска степен. След завършване завършилите получават диплома и магистърска степен. Редовната магистърска степен струва средно 260-280 000 рубли * (3 715-4 000 долара) годишно. Минималната цена е 147 000 рубли (2 100 долара) годишно; максимумът е 460 000 рубли (6 570 долара) годишно.

Колко струва обучението в следдипломно обучение в руски университет? Програмите за следдипломно обучение продължават най -малко три години; могат да влязат завършили магистърска степен и специалист, които желаят да се занимават с изследователска и преподавателска дейност. След защита на дипломната работа, аспирантите получават степента на кандидат на науките. Редовното следдипломно обучение струва средно 280-300 000 рубли * (4 000-4 285 долара) годишно. Минималната цена е 79 300 рубли (1 133 долара) годишно; максимумът е 413 000 рубли (5 900 долара) годишно.

Повече подробности на studyinrussia.ru

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Многократни частни визи за близки роднини на руски граждани
08/09/2021
Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави
04/04/2021
Промени при оформянето на частни визи за близките роднини на руски граждани, имащи българско гражданство.
12/03/2021

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност