info@aerotourmm.com

Делови визи

Уважаеми дами и господа,

Считано от 08.07.2021 можете да подавате Вашите документи в Руския Културно Информационен център в София, също така се предоставя възможност за подаване на документите по куриер.

Целта на пътуването по виза тип „делова“ се явява посещение на Руската Федерация за установяване на бизнес контакти, срещи с настоящи и бъдещи партньори, участие в семинари, изложения и панаири, промотиране на дейността на фирмата с цел сключване на договори за сътрудничество в съответната сфера, контрол и надзор над дейността на съвместни предприятия, откриване на представителство.

Предлагаме цялостната процедура по кандидатстване за делова виза – попълване на електронни формуляри, оформяне и подаване на пакета с необходими документи към Руското посолство и получаване на готовите паспорти с положени визи.

Необходими документи за издаване на делова виза:
– Международен паспорт с  минимум 6 месеца валидност след приключване на визата;
– 1 брой цветна снимка на хартиен носител- с размери 3,5 х 4,5 см;
– Покана / телекс;
– Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро;

Предлагаме услуга по осигуряване на необходимите документи:

  1. Попълване на електронен формуляр за визова анкета;
  2. Осигуряване на покана за делова виза като електронно указание УФМС или писменно обръщение към консулски отдел (в зависимост от нуждите на клиента)

За полагане на делова виза е необходимо предоставяне на покана-основание от следния тип: 

  • Покана на бланка на Министерството на Външните работи или „УФМС” („Управление Федеральной Миграционной Службы”) на Руската Федерация, по изключение за оформяне на еднократна / двукратна виза може да се предостави цветно копие на поканата, за полагане на многократна виза е необходимо предоставяне на покана на оригинална бланка. При този тип покана лицето, кандидатстващо за виза, не е необходимо да е посещавало РФ.
  • Телексно указание от Консулски Департамент на Министерството на Външните работи на Руската Федерация, изпратено до съответния консулски отдел, в който ще бъдат подадени документи за оформяне на делова виза. При този тип покана лицето, кандидатстващо за виза, не е необходимо да е посещавало РФ. Оформянето на виза може да стане по срочна процедура.
  • Писмено обръщение до Консулски отдел, оформено на официална фирмена бланка с указани юридически адрес, телефон и валиден данъчен номер –  „Индентификационный Налоговый Номер” на съответната компания, учреждение, предприятие, организация, руско юридическо лице, организатори на изложения/ симпозиуми/конференции с различна тематика на територията на Руската Федерация. В поканата трябва да бъдат посочени персоналните данни на лицето, за което е предназначено обръщението.

Деловата виза може да бъде еднократна или двукратна за срок на валидност до 90 дни или многократна за срок до 180 / 365 дни. Престоят по делова многократна виза не може да надвишава 90 дни на всеки 180 денонощия, т.е за всяко полугодие максималният сумарен престой по всички посещения на територията на Руската Федерация е не повече от 90 денонощия.

Деловата виза може да бъде тип „деловая”, „коммерческая”, „техобслуживание”. Този тип виза не позволява сключване на трудов договор, осигуряване и работа на територията на Руската Федерация. Типа виза „техобслуживание” позволява консултантски услуги и надзор над извършвани дейностти на територията на Руската Федерация, но съответното лице се осигурява на територията на Република България на трудов договор към българска фирма или чуждо предстаителство.

3. Застраховка Medical assistance за пътуване, като застрахователен брокер предлагаме такива с покритие 30 000 евро.
При оформяне на еднократна делова виза медицинската застраховка трябва да покрива периода на визата, при оформяне на двукратна/ многократна делова виза – достатъчно да покрива периода на първото посещение на Руската Федерация с приложена резервация на самолетен билет, влак или зелена карта за лек автомобил.

При оформяне на многократна годишна делова виза по писмено обръщение е необходимо лицето да е посещавало територията на Русия в рамките на последните 12 месеца, съответно да потвърди това посещение с предоставяне на копие на страница/и на задграничния паспорт с положен стикер на предходна виза и входно-изходни печати. При положен стикер, но неизползвана виза или при последно посещение преди повече от 12 месеца е възможно полагане единствено на двукратна 90-дневна виза.

Срокът за полагане на делова виза за граждани на Република България и държави членки на ЕС по покана на бланка на Министерството на Външните работи или „ФМС”, съответно телексно указание е съответно 10+1 работни дни по стандартна процедура и 3+1 работни дни по бърза процедура.
Срокът за оформяне на делова виза по писмено обръщение до Консулски отдел за еднократна/двукратна делова виза е от 7 до 11 работни дни, за многократна делова виза – 10+1 работни дни.
*работните дни се броят от момента на подаване на документите в Консулски отдел на Руска Федерация
** не се броят официални почивни дни на Русия

За граждани на Канада, Австралия, САЩ, Великобритания делова виза се полага само по оригинална бланка  на Министерството на Външните работи или „ФМС”, съответно телексно указание. На поканата трябва да бъде указано място на полагане на делова виза – Република България. Делова виза по писмено обръщение до Консулски отдел за граждани на посочените държави не може да бъде положена.

За роднини по пряка линия на лицето, кандидатстващо за делова виза – съпруг, съпруга, деца под 18 навършени години, могат да бъдат оформени делови визи, тип „сопровождающий член семьи”. За целта е необходимо получаване на персонални покани от ФМС за всеки член на семейството и съответно вписване на паспортните данни на съпровождащите лица в писменото обръщение до Консулски отдел.
В отделните случаи Посолството  или Генералното консулство на Русия  могат да изискат допълнителни документи или данни.

За въпроси и подаване на документи:
Работно време на централен офис в
София, ул. Шипка 34, Руски Културен Център:
Понеделник – петък, 9.00 – 18.00, събота – неделя почивни дни.
телефони за контакти  24/7/365 :
Viber, WhatsUpp (+359) 884 88 19 56, (+359) 888 835746
е-mail: office@aerotourmm.com

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Многократни частни визи за близки роднини на руски граждани
08/09/2021
Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави
04/04/2021
Промени при оформянето на частни визи за близките роднини на руски граждани, имащи българско гражданство.
12/03/2021

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност