info@aerotourmm.com

Електронна виза

Внимание!!! За да се гарантира държавната сигурност, защитата на здравето на населението и неразпространението на нова коронавирусна инфекция на територията на Руската Федерация от 18 март 2020 г. е преустановено издаването на електронни визи за посещение на Далекоизточния федерален окръг, Калининградска област, Санкт-Петербург и Ленинградска област.


За пътуване в Руската Федерация чуждите граждани могат да оформят обикновена/неелектронна виза в Консулски отдел на Посолството на Руска Федерация или да получат електронна виза.

Вземи e-Visa | 20 лв.

Електронна виза – нов вид визов документ, с който в Русия могат да влизат граждани от 51 държави (списък)

Електронните визи могат да бъдат само от следните категории: обикновена бизнес (цел на пътуване – бизнес), обикновена туристическа (цел на пътуване – туризъм), обикновена хуманитарна (цел на пътуване – спортни връзки, културни връзки, научни и технически връзки).

Електронната виза е еднократна и се издава за период от 30 календарни дни, считано от датата на издаване. Разрешеният престой в Руската федерация по електронна виза е до 8 дни, считано от датата на влизане в рамките на срока на валидност на визата. Срокът на валидност на електронната виза и/или разрешения период на престой за нея не подлежат на удължаване. Към настоящия момент 8 дни е максималния срок за пребиваване.

Можете да попълните заявление за електронна виза не по-рано от 20 дни и не по-късно от 4 дни преди очакваната дата на влизане в Руската федерация. За получаването на електронна виза за чужденци не е необходима покана за Русия и до края на 2020г.  визата се издава безплатно. От 01 януари 2021 г. трябва да заработи услугата по издаване на единни еднократни електронни визи, с които чужденци ще могат да пътуват по цялата територия на Русия.

Чуждестранните граждани, пристигнали в Руската федерация с електронни визи, имат право на свободно движение в рамките на територията на субекта на Руската федерация, за която са направени, с изключение на посещение на територии, организации и съоръжения, за които се изисква специално разрешение за влизане в съответствие с федералните закони на Руската федерация.
Чуждестранните граждани напускат Руската федерация изключително през контролно-пропускателни пунктове на състава на Руската федерация, през които са влезли.

Ако електронната виза по някаква причина не Ви устройва:

 • посещавате регион, в който електронната виза още не действа;
 • страната ви не присъства в списъка от държави на гражданите, на които може да бъде издадена електронна виза за Руската Федерация;
 • срокът на планираното пребиваване е по-голям от 8 дни;
 • целта на вашето пътуване не е туристическа, делова или хуманитарна;

тогава ви препоръчваме да подадете документи за получаване на обикновена виза в международния ви паспорт. За тази цел е възможно да се възползвате следната инструкция – Визи за Русия.

В случай, ако вашият паспорт има валидна руска виза, не е необходимо да получавате електронна виза специално за посещение на Калининградска област, Далекоизточен окръг, Санкт-Петербург и Ленинградска област. Можете да ги посетите с обикновена виза в рамките на срока на нейната валидност, без ограниченията предвидени за електронната виза. Валидността на редовна виза не се удължава чрез получаване на електронна виза.

Също така трябва да се помни, че електронната виза, както и хартиеният стикер, не гарантират влизане в Руската Федерация. Окончателното решение за влизането на чуждия гражданин в страната се взема на КПП на държавната граница, което отговаря на международната практика.

По статистика от граничната служба на Руската Федерация около 15% от чуждестранните граждани правят грешки при попълване на анкетите за оформяне на електронни визи и на границата им отказват влизане в Руската Федерация. За да се избегне подобна ситуация Ви препоръчваме да ползвате помощта на нашата фирма.

Вземи e-Visa | 20 лв.

Пълна инструкция стъпка по стъпка как да получите електронна виза за Русия:

С помощта на тази инструкция можете да направите всичко необходимо за получаване на вашата електронна виза. След 4 работни дни ще получите електронна виза на електронната си поща (не се брои деня за подаване на запълненото заявление на сайта)

За получаването на електронна виза е необходимо:

 1. Преди да попълните заявление за електронна виза, ще трябва да дадете съгласие за автоматизираната обработка, пренос и съхранение на данните, посочени в заявлението Ви за кандидатствате за електронна виза.
 2. Моля подгответе сканирано копие на първа страница на паспорта си във формат JPEG. Краят на срока на валидност на Вашия паспорт трябва да има поне 6 месеца от датата на кандидатстване за електронна виза. В паспорта трябва да има свободно място за печати при преминаване на границата.
 3. Моля подгответе сканирана цифрова снимка във формат JPEG(ширина и височина 35 х 45 мм).
 • Снимката трябва да е цветна, на бял фон, в анфас и актуална към момента на подаване на документите;
 • Форматът на снимката е като за български задграничен паспорт, размер 3,5 см на 4,5 см;
 • Лицето и горната част на раменете трябва да се виждат, размерът на лицето трябва да заема 80% от цялата площ на снимката;
 • Осветяването на снимката трябва да е равномерно, без сенки, без ефект „червени очи“;
 • Очите трябва да са отворени и да се виждат, да не са скрити от косата;
 • В случай, че лицето е с диоптрични очила е задължително очите да се виждат, без отразяване на светкавицата в очилата, без затъмнени стъкла, очилата не трябва да закриват очите.

4. За пътуване в Русия е необходимо да имате медицинска застраховка с покритие 30000 евро. Периодът на застраховката трябва да съвпада с периода на вашето пребиваване в Русия. Според желанието ви застраховката може да бъде оформена и от нас и изпратена на вашата електронна поща. Застраховката се заплаща онлайн допълнително, стандартната цена за 8 дни престой е 15,96 лв за възрастен до 65 навършени години.

5. Да попълните Вашите данни в нашия сайт.

Ние ще свършим цялата работа по подаване на заявлението ви за електронната виза и до 4 работни дни (без деня за подаване на запълненото заявление на сайта) вие трябва да я получите по електронната си поща.

Както можете да се уверите, всичко е много просто!

Вземи e-Visa | 20 лв.

Как изглежда електронната виза?

Електронната виза за Русия представлява уведомление за резултата от разглеждане на заявлението във вид на файл в PDF формат, съдържащо сведения за чужденеца. Този файл трябва да се разпечата. Ако нямате възможност да го разпечатате, то трябва да го съхраните на мобилното си устройство или таблет, за да може да го покажете във формат PDF на представители на транспортната компания по време на напускане на превозното средство, както и на сътрудниците на граничната служба по време на минаването на паспортен контрол в пункта на пропуск при влизане в Русия.

Защо да използваш нашите услуги?

 • Конкурентни цени
 • Персонално отношение
 • Дългогодишна репутация
 • Помощ по всяко време

Сигурно плащане чрез Stripe

Можете да платите сигурно директно с Вашата карта Visa, MasterCard и American Express.