info@aerotourmm.com

Работна виза за Русия

Целта на издаване на тип ”Работна” входно-изходна виза въз основа на оригинална покана от „ФМС” (Федерална Миграционна Служба) е осъществяване на трудова дейност на територията на Руската Федерация.

Поканата за работна виза може да бъде оформена за еднократно (до 90 дни) или многократно посещение на Руската Федерация и трябва да бъде предоставена в оригинал.

  • За еднократна работна виза се предоставя полица на медицинска застраховка с покритие не по-малко от 30 000 евро за периода на визата. За многократна работна виза с валидност от 1 до 3 години се предоставя медицинска застраховка с покритие от 30 000 евро за периода на първото посещение на Руската Федерация, съпроводена с удостоверяващ пътуването документ като самолетен / влаков билет, залена карта за лек автомобил.
  • Задължително за оформянето на многократна работна виза с валидност над 90 дни се предоставя актуален (направен до 3 месеца преди подаване на документи за виза) тест за СПИН (AIDS). Съпровождащите лица (роднини по пряка линия – съпруга, деца под 18 навършени години), за които е оформена покана от типа „сопровождающий член семьи” към поканата за работна виза, не е необходимо да предоставят тест за спин. Валидността на международния паспорт трябва да бъде не по-малко от 1,5 години от момента, в който влиза в сила визата, както и не по-малко от 6 месеца след крайната дата на многократната покана. Консулската такса за еднократна или многократна работна виза се отличава от таксата за останалите типове визи. За повече информация се обърнете към сайта на Консулския отдел на Посолството на Руската Федерация.
  • Срокът на еднократната работна входно-изходна виза може да бъде удължен на територията на Руската Федерация съобразно сключения договор, без за целта да е необходимо връщане на територията на Република България. Действащата еднократна виза се анулира и се поставя стикер на нова работна многократна виза.
  • Срокът за полагане на работна виза за граждани на Република България и държави членки на ЕС е съответно 10+1 работни дни по стандартна процедура и 3+1 работни дни по бърза процедура.
  • При необходимост от смяна на международния паспорт с действаща работна виза, поради запълнени страници с печати, желание за полуване на виза за посещение на трета държава и липса на свободни страници за полагане стикера на визата, то задължително следва да се уверите, че разполагате с достатъчно време, както и възможност за осъществяване на пренос на визата от стария в новия валиден паспорт. Според законодателството на Руската Федерация, действаща виза в стар паспорт се счита за невалидна и съответно трябва да бъде извършен пренос в новия паспорт срещу съответната такса и оформено заявление по образец.

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност