info@aerotourmm.com

Туристическа виза за Русия

Съществуват два типа туристически визи: виза тип „Туризм” и тип „Туризм целевой”.

 1. Целта на пътуването по виза тип „ТУРИЗЪМ” е пакетна туристическа програма със съответното хотелско настаняване, разглеждане на забележителности, театри, опери и т.н.
 2. Визата трябва да бъде оформена като „ТУРИЗМ ЦЕЛЕВОЙ” в случай, че е осигурено хотелско настаняване, но целта на посещението не е чисто туристическа, съответно участие в преговори, семинари, изложения, форуми, осъществяване на медицински и козметични процедури.

За оформянето на туристистическа виза е необходимо предоставяне на покана-основание, състояща се задължително от два документа, а именно – „Ваучер” и „Подтверждение о приеме иностранного туриста”.

„Ваучер” – договор за платени и указани туристически услуги, сключен с представител на руска туроператорска фирма с указан валиден МВТ номер на съответната канеща организация.

„Подтверждение о приеме иностранного туриста” – потвърждение от руска туроператорска фирма за хотелско настаняване с указани паспортни данни на туриста, съответно фамилия, име, презиме, дата на раждане, номер на задграничен паспорт.

Аеротур ММ оказва съдействие за цялостната организация на Вашето пътуване, като Ви предоставя атрактивни цени на хотели в голям брой градове на територията на Руската Федерация, самолетни и влакови билети, трансфери, рент-а-кар, посещение на музеи и забележителности, билети за театри, опера, цирк, информация за международни изложения и съдействие при организиране на тяхното посещение.

Фирмата съдейства за цялостната процедура по получаване на покана и оформяне на входно-изходна еднократна или при необходимост и съответната заявена екскурзионна програма с точно указани датите на първия и втория вход – двукратна туристическа виза. При желание за оформяне на туристическа виза с период на валидност до 30 дни е необходимо заявяване и заплащане на съответна туристическа програма. Многократна туристическа виза не може да бъде оформена и таково понятие не съществува.

Срокът за полагане на туристическа виза за граждани на Република България и държави членки на ЕС е съответно 10+1 работни дни (1 ден за обработка на документи и подаване във визов център и 10 дни за полагане на виза в Консулски отдел) по стандартна процедура и 3+1 работни дни по бърза процедура.
В случай на форс-мажорни обстоятелства  визата за Русия може да бъде оформена за 2 работни дни  (с изключение при оформяне на виза + хотел, поради недостатъчното техническо време )
Таксата за полагане на виза включва консулска такса и сервизна такса визов център.
За граждани на Канада, Австралия, САЩ, Великобритания срокът за полагане на туристическа виза е от 11 до 20 работни дни. Туристически визи на граждани на потенциално-опасни държави не се полагат.

*работните дни се броят от момента на подаване на документите в Консулски отдел на Руска Федерация
** не се броят официални почивни дни на Русия

Необходими документи за оформяне на туристически визи за Русия:

 1. Електронен формуляр за визова анкета
  Формуляри за визови анкети се попълват на уеб-сайта на Консулския департамент на Министерството на външните работи на Русия. Аеротур ММ оказва съдействие на фирми и граждани за оформяне на формуляри за визови анкети в електронен вид и осигурява необходимия пакет документи за получаване на виза.
  Аеротур ММ носи цялата отговорност за обработката на Вашите личните данни. Фирмата е регистрирана по Закона за защита на личните данни в Инспекцията по защита на личните данни на Република България и е упълномощено лице обработващо информация, съдържаща лични данни.
 2. Задграничен паспорт.
  Паспортът трябва да има не по-малко от две чисти страници, предвидени за визи. Срокът на действието му не трябва да изтича по-рано от шест месеца от датата на изтичане на срока на действие на визата.
  За гражданите на други държави, кандидатсващи за виза в София, е необходимо да предоставят допълнително ксерокопие на ID карта за разрешение за пребиваване в Република България.
 3. Снимка с размер 3,5 Х 4,5 см, цветна и актуална.
  Снимката трябва да бъде на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла и без шапка, забрадка, кърпа. Изключение за чужди граждани се прави, когато носенето на шапка е задължителен атрибут от тяхна национална или религиозна принадлежност, при условие, че той е сниман с такава на снимката в паспорта.
 4. Ксерокопие на първата страница на паспорта.
 5. Медицинска застраховка с минимално покритие от 30 000 евро. Периодът на застраховката трябва да съвпада с периода на визата.  На полицата трябва ясно да се четат трите имена, ЕГН / ЛНЧ и застрахователния период.  Медицинската застраховка  е възможно да се направи и на място в офиса на Аеротур ММ.
 6. Договор от руска туристическа фирма за настаняване в хотел по установен образец. Договор („Ваучер” и „Подтверждение о приеме иностранного гостя”) за оказани туристически услуги, сключен с чужда туристическа фирма / частно лице и  руска туроператорска фирма с  активен МВТ референс номер. Аеротур ММ оказва съдействие за осигуряване на необходимите документи. 

Съгласно Вашите планове и желание е възможно да направите хотелска резервация в Русия през Аеротур ММ, в този случай на Вас  се предоставят безплатно Оригинален договор („Ваучер” и „Подтверждение  о приеме иностранного гостя”) за полагане на виза, заплащат се само нощувки и съответните такси и сборове. В този случай количество на потвърдените и платените нощувки трябва да съответстват на периода на виза, като за клиентите на Аеротур ММ се предоставя бонус  – удължаване на виза с една нощувка.

Аеротур ММ предлага резервации в повече от 1800 лицензирани хотела на територията  на Руска Федерация, работи с online-системи за резервации в Интернет, както с глобалните (GDS), така и с алтернативните (ADS) резервационни системи.

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави
13/04/2021
Туровете до Русия за ваксинация със Sputnik-V процъфтяват в Европа.
12/03/2021
Нови работни визи
11/03/2021

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност