info@aerotourmm.com

Туристическа виза

Уважаеми дами и господа,

Радваме се да Ви съобщим, че правителството на Руската Федерация е възобновило издаването на туристически визи за български граждани.

Считано от 08.07.2021 можете да подавате Вашите документи в Руския Културно Информационен център в София или в офисите на агенцията в гр. Пловдив и гр. Варна. Нашите офиси са отворени ежедневно от 09:00 до 18:00ч (с изключение на почивните и празничните дни). Така също се предоставя възможност за подаване на документите по куриер.

Обърнете внимание, че при посещението носенето на медицински защитни маски е задължително.

Очакваме Ви скоро!

Туристическата виза се явява най-достъпният вид виза, подходящ  за кратко посещение в Русия (до 30 календарни дни).  С туристическа виза Вие можете да посетите страната  не само с цел туризъм, но и, например, да проведете бизнес преговори или да посетите частно лице. Официалната цел на вашето посещение обаче трябва да бъде туризмът.

За удобство на гражданите Аеротур ММ предлага отделно само услуга за оформяне на виза, в случаите когато гражданите сами са си подсигурили хотелско настаняване в Русия и също така  цялостна организация на Вашето пътуване, като предлага атрактивни цени на хотели в голям брой градове на територията на Руската Федерация, самолетни и влакови билети, трансфери, рент-а-кар, посещение на музеи и забележителности, билети за театри, опера, цирк, информация за международни изложения и съдействие при организиране на тяхното посещение. В случай, че хотелската резервация е направена през Аеротур ММ, на Вас  се предоставят безплатно туристическата покана, заплащат се само нощувките и съответните такси и сборове. Количеството на потвърдените и платените нощувки трябва да съответства на периода на визата, като за клиентите на Аеротур ММ се предоставя бонус  – удължаване на визата с една нощувка.
Аеротур ММ предлага резервации в повече от 1800 лицензирани хотела на територията  на Руската Федерация, работи с online-системи за резервации в Интернет, както с глобалните (GDS), така и с алтернативните (ADS) резервационни системи.

Срокът за полагане на туристическа виза за граждани на Република България и държави, членки на ЕС е съответно 10+1 работни дни (1 ден за обработка на документите и подаване във визов център и 10 дни за полагане на виза в Консулски отдел) по стандартна процедура и 3+1 работни дни по бърза процедура.  В случай на форс-мажорни обстоятелства  визата за Русия може да бъде оформена за 2 работни дни  (с изключение при оформяне на виза + хотел, поради недостатъчното техническо време ). 
*работните дни се броят от момента на подаване на документите в Консулски отдел на Руска Федерация
** не се броят официалните почивни дни на Русия

За оформяне на туристическа виза  в Аеротур ММ е необходимо да се предоставят следните документи: 
– Електронен формуляр за визова анкета.
– Задграничен паспорт
– Снимка
– «Ваучер» и «Подтверждение», ваши или поръчани в Аеротур ММ
– Медицинска застраховка
– Ксерокопие на първата страница на паспорта.

Документите се подават всеки работен ден от 9.00 до 18.00 в офиса на фирмата в Руски културен център.

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Промени при оформянето на частни визи за близките роднини на руски граждани, имащи българско гражданство.
21/07/2021
Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави
13/04/2021
Туровете до Русия за ваксинация със Sputnik-V процъфтяват в Европа.
12/03/2021

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност