info@aerotourmm.com

Туристическа виза за Русия

Уважаеми дами и господа,

Радваме се да Ви съобщим, че от 01.07.2021г. правителството на Руската Федерация е възобновило издаването на туристически визи за български граждани след прекъсването поради пандемичната ситуация и затварените граници.

Туристическата виза е най-достъпният вид виза, подходящ  за кратко посещение в Русия (до 30 календарни дни).  С туристическа виза Вие можете да посетите страната  не само с цел туризъм, но и, например, да проведете бизнес преговори, да посетите частно лице или да отидете на медицински преглед. Официалната цел на вашето посещение обаче трябва да бъде туризмът.

Предлагаме цялостната процедура по кандидатстване за виза – попълване на електронни формуляри, оформяне и подаване на пакета с необходими документи към Руското посолство и получаване на готовите паспорти с положени визи.

Необходими документи за издаване на туристическа виза:
– Международен паспорт с  минимум 6 месеца валидност след приключване на визата;
– 1 брой цветна снимка на хартиен носител- с размери 3,5 х 4,5 см;
– Туристически „Ваучер“ и „Подтверждение“
– Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро.

Предлагаме услуга по осигуряване на необходимите документи:

1. Туристически „Ваучер“ и „Подтверждение о приеме частного гостя“, издадена само от руска туристическа компания, вписана в «Единния федерален регистър на туроператорите на Руската Федерация».  Потвърждаването на резервацията от хотела, в това число и на Booking.com,  не се явява основание за издаване на виза.

Документът задължително се състои от две части, а именно – „Ваучер“ за пътуване, указващ, че сте закупили туристически пакет до Русия, договор за платени и указани туристически услуги, сключен с представител на руска туроператорска фирма с указан валиден МВТ номер на съответната канеща организация и „Подтверждение о приеме иностранного туриста” искане до консулството за издаване на виза на чужд гражданин. Обикновено поканата за туристическа виза може да бъде предоставена на консулството под формата на копие.

Тези документи задължително трябва да съдържат информация за туроператора, издал поканата на гражданина на ЕС в Русия (номер на туроператора в Единния федерален регистър (МВТ), неговото име, данни за контакт, паспортни данни на самия чуждестранен турист, информация за маршрута му за пътуване в Русия и местата на пребиваването му. Също така в поканата се посочват датите на планираното пътуване и кратността на визата. Вие сте длъжни да указвате точните дати за начало и край на действие на визата, въпреки че можете да извършите пътуването до Русия по всяко време в течение на този период. Препоръчваме Ви да указвате възможния максимален период за туристическа виза – 30 дни. Помнете, че не можете да влезете в Русия по-рано от началната дата на действие на визата и не можете да излезете от Русия по-късно от крайната дата на визата. Формата  на туристическата покана не е регламентирана, следователно всеки туроператор я издава на своя фирмена бланка.

Удължаването на туристическа виза е възможно само в изключителни случаи, например в случай на сериозно заболяване. Препоръчваме Ви да спазвате датата на изтичане на вашата виза, за да избегнете проблеми при напускане на Русия.

За удобство на гражданите ние предлагаме отделно и само услуга за оформяне на виза, в случаите когато гражданите сами са си подсигурили хотелско настаняване в Русия и също така  цялостна организация на Вашето пътуване, като предлага атрактивни цени на хотели в голям брой градове на територията на Руската Федерация, самолетни и влакови билети, трансфери, рент-а-кар, посещение на музеи и забележителности, билети за театри, опера, цирк, информация за международни изложения и съдействие при организиране на тяхното посещение. 

В случай, че хотелската резервация е направена през нас, на Вас  се предоставят безплатно туристическата покана, заплащат се само нощувките и съответните такси и сборове. Количеството на потвърдените и платените нощувки трябва да съответства на периода на визата, като за нашите клиенти се предоставя бонус  – удължаване на визата с една нощувка.
В Руски културен център се предлагат резервации в повече от 1800 лицензирани хотела на територията  на Руската Федерация, работим с online-системи за резервации в Интернет, както с глобалните (GDS), така и с алтернативните (ADS) резервационни системи.

2. Медицинска застраховка за вас с необходимото покритие 30 000 евро, с/без Covid покритие, предлагат се и отстъпки.

Срокът за полагане на туристическа виза за граждани на Република България и държави, членки на ЕС е съответно 10+1 работни дни (1 ден за обработка на документите и подаване във визов център и 10 дни за полагане на виза в Консулски отдел) по стандартна процедура и 3+1 работни дни по бърза процедура.  В случай на форс-мажорни обстоятелства  визата за Русия може да бъде оформена за 2 работни дни  (с изключение при оформяне на виза + хотел, поради недостатъчното техническо време ). За граждани на Канада, Австралия, САЩ, Великобритания срокът за полагане на туристическа виза е от 11 до 20 работни дни.
*работните дни се броят от момента на подаване на документите в Консулски отдел на Руска Федерация
** не се броят официалните почивни дни на Руска Федерация.

За удобство на гражданите ние предлагаме отделно и услуга за оформяне на виза, в случаите когато гражданите сами са си подсигурили хотелско настаняване в Русия и също така  цялостна организация на Вашето пътуване, като предлага атрактивни цени на хотели в голям брой градове на територията на Руската Федерация, самолетни и влакови билети, трансфери, рент-а-кар, посещение на музеи и забележителности, билети за театри, опера, цирк, информация за международни изложения и съдействие при организиране на тяхното посещение. В случай, че хотелската резервация е направена от нас, в България, на Вас  се предоставят безплатно туристическата покана, заплащат се само нощувките и съответните такси и сборове. Количеството на потвърдените и платените нощувки трябва да съответства на периода на визата, като за граждани се предоставя бонус  – удължаване на визата с една нощувка.
Ние предлагаме резервации в повече от 1800 лицензирани хотела на територията  на Руската Федерация, работи с online-системи за резервации в Интернет, както с глобалните (GDS), така и с алтернативните (ADS) резервационни системи.

Срокът за полагане на туристическа виза за граждани на Република България и държави, членки на ЕС е съответно 10+1 работни дни (1 ден за обработка на документите и подаване във визов център и 10 дни за полагане на виза в Консулски отдел) по стандартна процедура и 3+1 работни дни по бърза процедура.  В случай на форс-мажорни обстоятелства  визата за Русия може да бъде оформена за 2 работни дни  (с изключение при оформяне на виза + хотел, поради недостатъчното техническо време ). 
*работните дни се броят от момента на подаване на документите в Консулски отдел на Руска Федерация
** не се броят официалните почивни дни на Русия

За въпроси и подаване на документи:
Работно време на централен офис в
София, ул. Шипка 34, Руски Културен Център:
Понеделник – петък, 9.00 – 18.00, събота – неделя почивни дни.
телефони за контакти  24/7/365 :
Viber, WhatsUpp (+359) 884 88 19 56, (+359) 888 835746
е-mail: office@aerotourmm.com

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Многократни частни визи за близки роднини на руски граждани
16/09/2021
Промени при оформянето на частни визи за близките роднини на руски граждани, имащи българско гражданство.
21/07/2021
Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави
13/04/2021

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност