info@aerotourmm.com

Удължаване на работна/учебна виза

Документите за удължаване на обикновена работна или учебна виза трябва да бъдат представени не по-късно от 20 работни дни преди изтичането на визата. Ако има основателна, документирана документация, документите за удължаване на визата трябва да бъдат представени не по-късно от датата на изтичане. За удължаване на работна или учебна виза чуждестранният гражданин трябва да предостави следния пакет документи:

  • анкета в установена форма;
  • валиден паспорт или друг документ, доказващ самоличността на чужд гражданин и признат като такъв от Руската федерация;
  • снимки (2 бр);
  • писмо от организацията, по покана на която чуждестранен гражданин пребивава в Русия;
  • трудов договор, граждански договор или документ, потвърждаващ обучението на чужд гражданин.

Документите могат да бъдат подадени лично или чрез законен представител в един от отделите на ГУВМ МВР  (изберете областта, а след това на страницата, която се отваря – окръга).
Визата се удължава при необходимост – не повече от 10 дни (ако има документи, потвърждаващи необходимостта от такова удължаване, и при условие че общият престой на чужд гражданин в Русия с многократна виза не надвишава 90 дни за всеки период от 180 дни, освен в определени случаи, предвидени в закона).

Обикновената учебна виза и обикновената работна виза се удължават чрез издаване на многократна виза за периода на обучение / за продължителността на трудовия или гражданскоправен договор, но не повече от 1 година за всяка следваща виза. За членове на семейството на чужденци, които работят или учат в Русия, визата се подновява по същия начин.

Ако чужд гражданин не може да напусне Русия, тъй като се нуждае от спешно лечение, сериозно е болен или има близък роднина, живеещ в Русия, визата му се удължава за периода, необходим за предприемане на необходимите мерки и напускане на Руската федерация (след представяне на документ, потвърждаващ наличието на тези обстоятелства). Визата се удължава и ако чужд гражданин не може да напусне Русия поради форсмажорни обстоятелства (екстремни и неизбежни обстоятелства при дадените условия), природни явления.

mos.ru

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове
01/07/2020
Речните круизи ще бъдат пуснати за туристи в края на юни: подробности
26/05/2020
Разяснения във връзка с връщането на консулската такса за издаване на руски визи.
18/05/2020

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност