info@aerotourmm.com

Учебни визи

Уважаеми дами и господа,

Учебна виза  се издава на чуждестранен гражданин, който желае да посети Руската Федерация с цел обучение в учебно заведение.

Предлагаме цялостната процедура по кандидатстване за учебна виза –  получаване на телекси и електронни указания от учебни заведения, попълване на електронни формуляри съгласно данните на телекси, оформяне и подаване на пакета с необходими документи към Руското посолство и получаване на готовите паспорти с положени визи.

Необходими документи за издаване на учебна виза:
– Международен паспорт с  минимум 6 месеца валидност след приключване на визата;
– 1 брой цветна снимка на хартиен носител- с размери 3,5 х 4,5 см;
Покана / телекс. Поканата за еднократна учебна виза се издава от „УФМС” („Управление Федеральной миграционной службы“) на Руската Федерация, като трябва да се предостави покана на оригинална бланка или под формата на телексно съобщение до Консулски отдел на Посолството на Руската Федерация.
– Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро.

Учебна виза  може да бъде със срок на действие до 90 дни. Този тип виза може да бъде удължен на територията на Руската Федерация без да е необходимо връщане в Република България за полагане на нова виза. Това последващо удължаване се извършва чрез анулиране на входната еднократна виза и издаване на многократна виза със срок на валидност до 365 дни според договора за обучение, сключен съобразно законодателството на Руската Федерация. В случай, че срокът на договора е по-дълъг от този на многократната виза, то се издават последователно следващи визи със срок на валидност не повече от 365 дни всяка. Паспортът трябва да има валидност не по-малко от 6 месеца след крайната дата на последната виза.

При необходимост от краткосрочно обучение на територията на Русия като стаж, курс, семинари, основание за полагане на учебна виза може да бъде писмено обръщение до Консулски отдел на посолството на Руската Федерация, оформено на официална бланка на учебното заведение с указани юридически адрес, телефон и валиден данъчен номер „ИНН”. В поканата трябва да бъдат посочени персоналните данни на лицето, за което е предназначено обръщението, а именно: фамилия, име, презиме на кирилица и латиница, дата и място на раждане, номер на международен паспорт и период на валидност, пол и гражданство.

За въпроси и подаване на документи:
Работно време на централен офис в
София, ул. Шипка 34, Руски Културен Център:
Понеделник – петък, 9.00 – 18.00, събота – неделя почивни дни.
телефони за контакти  24/7/365 :
Viber, WhatsUpp (+359) 884 88 19 56, (+359) 888 835746
е-mail: office@aerotourmm.com

Имаш въпрос?

Ние сме тук за да отговорим.
Избери най-удобния за теб начин да се свържеш с нас.

+359 884881956
+02 943 49 00

office@aerotourmm.com

Полезни статии

Промени при оформянето на частни визи за близките роднини на руски граждани, имащи българско гражданство.
20/09/2021
Многократни частни визи за близки роднини на руски граждани
16/09/2021
Русия от 1 април възобновява редовните пътнически полети с шест държави
13/04/2021

АБОНИРАЙTE СЕ

за да получавате нашите нови
програми и промоционални оферти.

С натискане на бутона "ИЗПРАТИ" се съгласявате с политиката за поверителност