Визи за Шри-Ланка

От 01.01.2012г кандидатстването за разрешение за получаване на краткосрочна туристическа виза за Шри-Ланка трябва да става предварително он-лайн през Министерството на имиграцията и емиграцията на Шри-Ланка.

Аеротур ММ оказва цялостно съдействие за оформяне на документи и получаване на разрешение за туристическа виза за Шри-Ланка. Разрешението  е валидно до 30 дни от датата на пристигане и може да се удължава до шест месеца.

 Общи инструкции

Ако планирате екскурзия или почивка в Шри-Ланка, трябва да кандидатствате и да получите разрешението  преди пристигането Ви в страната. Можете да кандидатствате за туристическа двукратна виза със срок 30 дни от датата на пристигане.

 В офисите на Аеротур ММ се  попълва формуляр за кандидатстване он-лайн, който се изпращане до Министерството на имиграцията и емиграцията.

След което се получава подтвърждение, копие на което да представите на граница.  При получаване на разрешение пътникът ще бъде своевременно уведомен. Заплатената сума в случай на отказ не подлежи на връщане. След получаване на разрешение трябва да влезете в Шри-Ланка в течение на три месеца след издаване на ЕТА. В случай на отказ можете да се обърнете към най-близкото Посолство на Шри-Ланка за по-нататъчно съдействие.

Притежателите на разрешението трябва да отговарят на следните условия при преминавани на граничен контрол:

– Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пристигане

– Потвърден билет за връщане

– Необходимите средства, за да посрещнете разходите си по време на престоя в Шри-Ланка.

Кандидатстването за туристическа виза се прилага за следните случаи:

  • почивка;
  • екскурзия с цел разглеждане на забележителности;
  • посещение на роднини и приятели;
  • медицинско обслужване като Аюрведа (билколечение) и йога;
  • участие в спортни събития, състезания и дейности с културна цел.