Двойно гражданство

Много руски граждани получават паспорти от други страни, след като живеят в продължение на законово определеното време извън Руска Федерация. В международен аспект, получаването на двойни гражданства е нормална практика, превърнало се в част от общността държави по техен собствен избор безпрепятствено да пътуват до Русия и страната на второто гражданство, като плащат данъци по избрана от тях схема. Но притежанието на двойно гражданство има и особености.

В кои страни е забранено двойното гражданство?
Възможност за получаване на два или повече паспорта зависи от наличието на международни споразумения. Например, можете едновременно да бъдете гражданин на САЩ и Русия. Но в Германия, ще се наложи да се откажете от руско гражданство, когато получавате немски паспорт.
Двойно гражданство не е възможно в следните държави:
∙ По-голямата част от африканските страни (с изключение на западната част на континента);
∙ всички страни от Централна Азия, включително и островните държави на Изток;
∙ Украйна, Беларус и балтийските държави;
∙ Редица страни в Централна Европа, както и в Испания.
В Северна и Южна Америка, има само няколко малки държави, които отказват международни споразумения за притежание на двойни гражданства. Практически по целия цивилизован свят може да бъде издаден втори и дори трети паспорт, оставяйки жител на Русия.

Двойно гражданство - плюсове и минуси
Необходимо е да се направи разграничение между двойно гражданство и два отделни паспорта. Двойно гражданство в Русия е достъпна само за жители на Таджикистан и Туркменистан. В другите случаи става дума за два паспорта. Човек със статут на двойно гражданство ще получи следните предимства:

∙ свобода на действие и използване предимствата на гражданството на различни държави;
∙ свобода на движение, без да се налага получаване на виза за Русия;
∙ възможност за избиране на страната за получаване на социалните помощи и заплащането на данъци;
∙ свободен избор на гражданство на децата

Не трябва да се забравя, че всяко законодателство има своите особености, по отношение на тези лица. Например, ако имате американски паспорт и руски, не можете да скриете това, когато пътувате до Руската федерация, като показвате само руските документи, възможно ще ви е необходима виза за Русия

Това ще се счита за грубо нарушение на законодателството в областта на миграцията. Отидете с този набор от документи, да речем в Германия и Индия, ще бъде по-трудно - в оформянето на визата ще има много препятствия.

Ако изпитвате трудности при получаването на пътнически документи при наличие на два или повече паспорта, следва да се обърнете към специалисти.

Служителите на Аеротур ММ в Руски Културно Информационен Център, София ул Шипка 34 ще Ви предложат най-добрите решения на най-трудните ситуации и ще Ви помогнат да се организира пакет от документи и заявления за визи за Русия.
Можете също така да получите съвети за съответните правни актове при двойно гражданство в Руска Федерация.

По материалите на Visardo.ru

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross