Екскурзии в Китай 2023

Китайската цивилизация датира от около 4000 години. От времето на Марко Поло мистериозната Поднебесна империя привлича пътешественици. Китай е невероятната страна, родното място на хартията, барута, коприната и чая. Екскурзиите из Китай ще ви позволят да се изкачите на Великата китайска стена, да видите армията на Цин Ши Хуанг или да посетите легендарния манастир Шаолин. Ние предлагаме екскурзии до Китай до Пекин, до древните градове на Китай (Пекин, Луоянг, Сиан), както и екскурзия Grand Tour (Пекин-Сиан-Лоянг-Манастир Шаолин-Шанхай-Суджоу-Ханджоу).

Пекин е столицата на Китай, вторият град в страната след Шанхай. Пекин е и една от четирите най-стари столици на Китай. Има много екскурзии около Пекин. Туристите особено обичат известния зоопарк в Пекин, където се отглеждат редки животни. Не по-малко интересни са екскурзиите до ботаническата градина, чиято площ е около 133 хектара. И, разбира се, екскурзиите до Пекин не могат да се осъществят без посещение на храмове: Храмът на небето с известната „Стена на връщащите се звуци“, храмът Танжеси, който е построен по време на династията Джин, ламаисткият храм Йонхегонг, където е най-големият Буда статуя или 8 храма са разположени в планината Сишан, които удивляват с величествените си структури. Пекинските музеи също привличат туристи; те особено обичат да посещават музея Гугун и Пекинския музей на синантропите, където през 20-те години на 20 г. През 20 век са открити фрагменти от черепа на пекинския синантроп. Синантропът или „пекинският човек” е представител на най-древните изкопаеми хора.

Екскурзии до Китай се провеждат и в други градове. Хонконг. Поради липсата на земя тук се строят най-малките апартаменти и най-високите жилищни сгради. Най-високата точка в Хонконг е връх Кралица Виктория. Можете да стигнете до тук с кабинков лифт, който предлага прекрасна гледка към околността с небостъргачи и бизнес центрове. По време на екскурзии из Хонг Конг ще се запознаете с полуостров K(o)ulun, океанския парк и културата и селото на династията Сунг. Туристите също обичат Bird Garden, където се продават пойни птици, и Jade Market, който предлага нефрити с всякакви форми и размери.

Екскурзиите около остров Макао стават все по-популярни. Макао се намира в югоизточен Китай, на брега на Южнокитайско море. Най-добре запазеният паметник на християнската култура в Азия е катедралата. Свети Павел. А най-старият храм, който е построен преди 600 години по време на династията Мин, е храмът на богинята А-Ма. През 1557 г. тук се провежда церемония за отдаване под наем на остров Макао на Португалия и едва през февруари 1979 г. Макао започва официално да се счита за китайска територия. Обиколките на Макао включват също посещение на сградата на Oriental Foundation Building и храма Kunyam или Guanyin.

Градът, от който е по-добре да започнете екскурзии около остров Хайнан, е столицата Хайкоу или „морската порта“. Хайкоу се превърна в модерен и красив град през последните двадесет години, а на външен вид вече прилича повече на Хонконг.

След това ще разгледаме екскурзии до Шанхай. Улични артисти и търговци забавляват туристите по Бунд. Бунд също се смята за символ на Шанхай; насипът е особено красив вечер, когато навсякъде светят цветни светлини. Ако видите огромен парк с множество фонтани, цветни лехи или зелени тревни площи, тогава това вероятно е Народният площад, където са разположени правителствените сгради. Много интересна екскурзия из Шанхай до телевизионната кула „Перлата на Ориента“, която се счита за най-голямата кула в цяла Азия. Телевизионната кула има сложна конструкция, а на приземния етаж има музей на историята на Шанхай. Много интересни обиколки на Шанхайския музей, който е проектиран във формата на урна и има 11 галерии. Също така в Шанхай можете да посетите библиотеката, различни къщи музеи или най-големия квартал в Китай - Пудонг.

През последните години Гуанджоу се превърна в символ на управлявана пазарна икономика. Гуанджоу и околностите му са известен туристически район. При екскурзии из Гуанджоу те обикновено посещават храма Liuzhongsi с огромна статуя на Буда, Zhenhailou - популярно пететажна къща, както и различни музеи, паркове и градини.

За тези, които искат да усетят духа на Изтока, е необходимо да посетят екскурзии до Китай и околностите му, защото Китай не е само Великата стена или Мао Цзедун. Тук можете да научите бойни изкуства, борба Шаолин, да научите китайска йога или да се запознаете с интересни кулинарни рецепти.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross