info@aerotourmm.com

Екскурзии в Русия

Бурно развиващата се Русия през последните години открива нови възможности, които за средностатистическия европеец /и българин/ бяха немислими до скоро. Тя се превръща в интересно място за хора от най-различни слоеве водени от различни мотиви. И препълнените самолети са най-сигурното доказателство за това.

До Москва – културен, исторически и деловия център на Руската Федерация, всеки ден има самолет на авиокомпания Аерофлот.  Аерофлот има своя офис на летище София, Терминал 2. Самолетните билети  на авиокомпания Аерофлот е възможно да се закупи и в офиса на агенция Аеротур ММ на летище София терминал 2, тук вие можете и да смените дати на полета или да заверите вашият самолетен билет в случай на необходимост. Самолетите на Аерофлот летят всеки ден на седмица.

До Москва може да се пътува и със самолетите на България Еър, българската авиокомпания лети четири пъти на седмица, средната цена на двупосочен самолетен билет е 270 евро. Агенцията предлага много изгодни самолетни билети и до градове на Руската Федерация, специално за Минерални Води, Ростов-на Дон, Новосибирск и други.

Освен самолетните билети на туристи, пътуващи по тези дестинации се предлагат изгодни цени на хотелско настаняване и, разбира се, оформяне на визи. Редът на оформяне на оформяне на руски входни визи е еднакъв за граждане на целия Европейски Сюъз.   Да, в Русия днес пътуват с цел не само правене на бизнес, но и търсене на работа, учене, лечение и най-неочакваното – за развлечения, за екскурзии.  Лавината от нефтодолари, която се изсипва върху страната  години подред, както и взривното разрастване на собствената й икономика, доведоха до многократно увеличение на доходите на населението. И тъй като това са руснаци, а не скучни и стиснати немци, това благополучие се превърна във вадещо очите лукс и богатство. Днес улиците на Москва са залети от светлините на многобройни бутици предлагащи всичко което се счита за модно, луксозно и мноооооого скъпо.

Но не бързайте да стягате куфарите за шопинг тур в Москва. Трябва да знаете, че дори в дните на разпродажби, цените на стоките са поне с 20% по-високи отколкото в Милано, Париж или Лондон. Така че Москва едва ли някога ще стане шопинг център за нас.

Но за любителите на нощния живот със сигурност се появи нова дестинация – екскурзия до Москва.  Столицата на Русия уверено води не само по скъпотия в света, но и по открити нови луксозни и модерни ресторанти, в които кулинари от цял свят се надпреварват да задоволят капризите на клиенти знаещи добре как да похапват и пийват. Що се отнася до нощните клубове, то почти всяка нощ в някои от тях пеят, танцуват и забавляват посетителите звезди от световния шоу-бизнес. А за частните вечеринки, купони и концерти се носят легенди оценявани в шест и седем цифрови суми. Не в рубли, а в долари или евро. И не защото чуждите звезди имат нещо против рублата, която е свободно конвертируема и непрекъснато укрепва, а за удобство.

Що се отнася до любителите на класическото и изящното изкуство, то те могат да се насладят на грандиозните по своя мащаб спектакли на руските опера и балет било в Болшой театър в Москва или на Мариинския театър в Санкт Петербург. Стига да имат късмет да ги засекат в Русия между гастролите им в Лондон, Ню Йорк или Париж.

Казаното до тук представлява интерес за хора, които се чудят къде да си похарчат парите. Но днешна Русия предлага възможности и за тези, които биха искали да изкарат пари било като работят там на място или като правят бизнес. Най-голям шанс имат квалифицираните работници в строителството. При едно условие – да издържат на студ. Многото пари превърнаха страната в строителна площадка, където ръстът в този бранш се измерва не в проценти, а в пъти. Плановете на правителството предвиждат още по-голямо нарастване на строителството през следващите години и единствените ограничители засега са недостатъчните квалифицирани работници и някои основни строителни материали като цимент.

Тези, които търсят бизнес проекти в Русия трябва да знаят, че свободни пазарни ниши в Москва и Санкт Петербург практически няма. През последните години бизнесът – руски и чужд – се насочи към провинцията и с ускорени темпове се внедрява там. Нарасналите покупателни способности на руснаците в провицията като магнит привличат стотици фирми от целия свят.

Първоначални контакти могат да се установят на някои от многобройните изложби, борси и панаири в Москва и Санкт Петербург. Пътуването до там е без проблеми – всеки ден летят Аерофлот и България Еър, стига разбира се да имате виза и да сте си намерили хотел в претъпкана Москва.

По-сложно е пътуването от столицата към провинцията, независимо дали искате да стигнете до Южна Русия, Поволжието, Урал или Сибир. В Москва трябва да смените не само авиокомпанията но и летищата. И добре е ако след като сте кацнали на Шереметиево – 2 трябва да излетите от Шереметиево – 1, ще загубите само няколко часа. Лошото е, ако ще трябва да се предвижите до Домодедово, откъдето излитат почти всички самолети на изток към Сибир и Централна Азия. Ще трябва да изминете десетки километри и то през центъра на Москва и да се молите да не изпуснете следващия самолет заради умопомрачителните задръствания. По-сигурния вариант би бил да преспите в Москва и да продължите на следващия ден, но тук възниква въпроса с настаняване в хотел с предварителна резервация и не малката цена за това.

Тези проблеми могат да бъдат решени, ако имате опитен и надежден партньор, който да ви помогне. Руски културно-информационен център и агенция Аеротур ММ, лицензиран туроператор и турагент, концентрираха дейноста си през последните двадесет години се върху предоставянето на пълен набор от услуги, необходими за пътуване, работа и правене на бизнес в Русия и страните от ОНД.

Освен богати по съдържание екскурзионни програми предлага настаняване в хотели категории от 2 до 5 звезди в Москва, Санкт-Петербург, други градове на Русия,  както и хотелско-туристическо обслужване в 220 града във всички 15 държави на бившия СССР.  Нашите цени на хотели са изключително конкурентноспособни и специално за Руска Федерация са обвързани с облегчена процедура за получаване на визи.

Оказваме съдействие за оформяне на руски входни визи, документите се подават всеки работен ден в офисите на фирмата.

Предлага самолетни билети за Руска Федерация с всички авиокомпании, в това число и промоционални тарифи на директни полети на авиокомпании „Aeroflot” и „Bulgaria Air” от летища София, Варна и Бургас.

Предлагаме възможност да се закупят ж/п билети на действащи към момента на заявка разписания на движение на влаковете между Москва и други градове на Руска Федерация, Украйна, Източна и Централна Европа, Кавказ и Транссибирските дестинации. Предлаганите цени са възможно най-ниските към момента на Вашата заявка, в която Вие можете да посочете желаните от вас дати, време, дестинации и места. Билетите са електронни и се получават до 24 часа след направеното от Вас плащане към. За заявката са необходими паспортни данни или личен документ, с който Вашите клиенти ще пътуват в Руската Федерация. Заявките се подават на info@aerotourmm.com