Покажете ни Москва, московчани!

Покажете ни Москва, московчани!
6 дни / 5 нощувки (четвъртък – вторник)

Екскурзионната програма включва: Вечерна екскурзия „Светлините на големия град“, автобусна обзорна екскурзия по града, пешеходна екскурзия по Червения площад, Московския Кремъл, Третяковската галерия, Музей под открито небе Кусково.  

Екскурзии по желание срещу допълнително заплащане: разходка по река Москва с парахода „Радиссон Ройал“, автобусна екскурзия „Сити Тур“, москвариум, ВДНХ, музей на космонавтиката, Московски метрополитен, ул. Арбат.

1 ден, четвъртък
Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Москва. Регистрация на реценция и настаняване.  Свободно време. Нощувка.

2 ден, петък
Закуска на шведска маса
09:00ч Среща с представител на фирмата-партньор на рецепцията на хотела от 09:00 до 10:30ч.  Предоставяне на материали по програмата, избор и заплащане на допълнителни екскурзии.
20:30ч – Отпътуване за екскурзионната програма с автобус.
Автобусна екскурзия „Светлините на Големия град“. Автобусната екскурзия по вечерна Москва – това е уникална възможност да видите града в блясъка на разноцветни огньове и необикновено осветяване на сградите! Ще имате прекрасна възможност да се разходите по Червения площад, да се насладите на многостранните и разноцветни куполи на храма Василий Блажени, да видите грандиозния храм Христос Спасител, да се полюбувате на знаменитото лебедово езеро до стените на Новодевичи панастир и разбира се, да се потопите в зашеметяващата панорамна гледка към Москва, откриваща се от „Воробьевые горы“, водени от професионален екскурзовод. Връщане с автобус в хотела след края на екскурзията. Нощувка.

3 ден, събота
Закуска на шведска маса
09:00ч – Отпътуване за екскурзионната програма с автобус.
Обзорна екскурзия по града „Многоликата Москва“. Обзорната екскурзия с професионален екскурзовод е една уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в цялата й красота и многообразие, да се насладите на градските пейзажи, да узнаете множество интересни исторически факти и завинаги да се влюбите в този град.
Ще минете по известните крайбрежни булеварди и улици в историческата част на града: Бульварен и „Садови“ кръгови булеварди, Кутузовски проспект; ще видите Большой театър и Манеж, сталинските небостъргачи, Триумфалната арка, позлатения купол на храма Христос Спасител, лебедовото езеро до стените на Новодевичи манастир, „Воробьевы горы“, сградата на Московския държавен университет МГУ, стадиона „Лужники“, съвременните небостъргачи в Москва – Сити и много други забележителности. В края на обзорната екскурзия ще минете по знаменития паваж на Червения площад, ще видите многоцветните куполи на събора Василий Блажени, ще се насладите на великолепните панорами на древния Кремъл, откриващи се от крайбрежната Софийска улица на река Москва.
Посещение на територията на Московския кремъл (самостоятелно разглеждане на забележителностите). Входният билет Ви дава възможност да видите Съборния площад, архитектурния ансамбъл от Средновековието: църкви, камбанарията на Иван Велики, забележителните произведения на руското леярско изкуство – Цар-пушка и Цар-камбана, както и уникалните интериори на Успенския, Архангелски и Благовещенски събори.
Екскурзия в Третяковската галерия – художествения музей на Москва, основан през 1856 г. от търговеца Павел Третяков и притежаващ една от най- значителните в света и богати колекции на руското изобразително изкуство. В музея можете да видите оригиналите на известни от детството Ви картини, ще почувствате величието на руската култура и ще се насладите на великолепни произведения на декоративно-приложното изкуство от XI до началото на XX век, съпроводени от едни от най-добрите екскурзоводи.
Край на екскурзията в центъра на града не по-късно от 17:00ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела с обществен транспорт.

4 ден, неделя
Закуска на шведска маса
09:30ч – Отпътуване за екскурзионната програма с автобус.
Екскурзия „Перлата на Европа – музея под открито небе Кусково – един от най-красивите дворцово-паркови ансамбли на Русия! Кусково е имение на графовете Шереметеви на изток от съвременна Москва, съхранило се практически без промяна от втората половина на XVIII  век. На територията на ансамбъла са разположени дворец, църква, павилионите холандски и италиански, павилионите Ермитаж и Грот. Ще имате прекрасната възможност да се потопите в разкоша и изяществото от края на 18-ти век, да се насладите на произведения на руското и западноевропейското изобразително изкуство и да си представите, че сте в центъра на пищни приеми! По настоящем музея под открито небе Кусково е един от най-големите в света, притежаващ колекция от керамика и стъкло от различни страни от античността до днешни дни. Неповторимата архитектура и изискана украса, съхранени до сега, няма да оставят никой равнодушен.
Край на екскурзията в хотела не по-късно от 15:00ч. Свободно време. Нощувка.

5 ден, понеделник
Закуска на шведска маса
Свободен ден без екскурзионно обслужване. Свободно време, нощувка.

6 ден, вторник
Закуска на шведска маса или сух пакет при ранен полет от летище Шереметьево. Освобождаване на стаите. Посрещане на рецепция с табелка “Името на клиента” и трансфер до летище Шереметьево за полет по избор до София.

Период на валидност 01.07.2017 – 26.09.2017, настаняване в хотел „Космос“, хотел „Алтай“, стандартни стаи.

Пакетна цена на човек в евро:  

Настаняване 1/2 DBL Доп. легло SGL
Космос 3* (Standart) 344 339 494
 Алтай 3* (Standart) 323 318 449
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.

Пакетната цена включва:

 • 5 нощувки  в избрания хотел
 • 5 закуски на шведска маса
 • Трансфери летище „Шереметьево” – хотел – летище „Шереметьево ”
 • Екскурзии по програмата: Вечерна екскурзия „Светлините на големия град“, автобусна обзорна екскурзия по града, пешеходна екскурзия по Червения площад, Московския Кремъл, Третяковската галерия, Музей под открито небе Кусково
 • В цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език, входни билети за музеите
 • Транспорт по програмата
 • Съдействие при полагане на руска входна виза
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години застраховката се доплаща).

Пакетната цена не включва:

 • Самолетни билети София – Москва – София, цена от 280 евро
 • Допълнителни екскурзии по желание (Заплащат се на място в Москва)
 • Разходи за полагане на виза за Русия
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание  е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип "Рабочая".
 • Разходи от личен характер.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross