Семеен уикенд в Москва

Семеен уикенд в Москва (за родители с деца)
6 дни / 5 нощувки (четвъртък – вторник) 

Екскурзионната програма включва: ВДНХ, музей на космонавтиката, автобусна обзорна екскурзия по града, пешеходна екскурзия по Червения площад, Московския Кремъл, разходка по река Москва с параход, Зоопарк, 3 обяда.  

Екскурзии по желание срещу допълнително заплащане: автобусна екскурзия „Сити Тур“, москвариум, ВДНХ, Московски метрополитен, ул. Арбат, Третяковската галерия, вечерна екскурзия „Светлините на големия град“.

1 ден, четвъртък
Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Москва. Регистрация на реценция и настаняване.  Свободно време. Нощувка.

2 ден, петък
Закуска на шведска маса
09:00ч Среща с представител на фирмата-партньор на рецепцията на хотела от 09:00 до 10:30ч.  Предоставяне на материали по програмата, избор и заплащане на допълнителни екскурзии.
11:00ч – тръгване на групата пеша от хотела.
Пешеходна екскурзия „Съветския Версай“ с посещение на ВДНХ. Уникалният архитектурно-парков комплекс ВДНХ обхваща 49 паметници, 45 от които от национално значение. По време на екскурзията ще узнаете историята за създаването на изложбения комплекс, ще видите знаменитите павилиони и фонтани на ВДНХ. Ще узнаете какво е изобразено на арката на южния вход, как се е появила кръговата кинопанорама, където и сега приемат в пионерска организация, където синоптици „правят заклинания над метеорологичните условия“, ще си намислите желание при „Щастливото семейство“ и ще видите зеления театър.
Екскурзия в музея на космонавтиката. В него ще видите свидетелства за първите успехи на отечествената космонавтика: скафандри и изкуствени спътници на Земята, както и космически апарати за изучаване на спътниците и планетите от Слънчевата система.
През 2006 година е проведена мащабна реконструкция на музея. След нея значително е разширена територията на експозицията, което позволява да се демонстрира ракетно-космическа техника в реален мащаб. Музеят също така е пълен с интерактивни експонати, които включват тренажори, идентични на разположените в центъра за подготовка на космонавтите. В музея се намира интерактивната кабина „Буран“ с панорамно стереоизображение, познавателни и обучаващи класове, изпълнени под формата на кают-компании. Изградения в миниатюра Център за управление на полетите ще Ви позволи в реално време да наблюдавате Международна космическа станция.
Обяд в кафетерия в града.
Край на екскурзията на територията на ВДНХ не по-късно от 14:00ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

3 ден, събота
Закуска на шведска маса
09:00ч – Отпътуване за екскурзионната програма с автобус.
Обзорна екскурзия по града „Многоликата Москва“. Обзорната екскурзия с професионален екскурзовод е една уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в цялата й красота и многообразие, да се насладите на градските пейзажи, да узнаете множество интересни исторически факти и завинаги да се влюбите в този град.
Ще минете по известните крайбрежни булеварди и улици в историческата част на града: Бульварен и „Садови“ кръгови булеварди, Кутузовски проспект; ще видите Большой театър и Манеж, сталинските небостъргачи, Триумфалната арка, позлатения купол на храма Христос Спасител, лебедовото езеро до стените на Новодевичи манастир, „Воробьевы горы“, сградата на Московския държавен университет МГУ, стадиона „Лужники“, съвременните небостъргачи в Москва – Сити и много други забележителности. В края на обзорната екскурзия ще минете по знаменития паваж на Червения площад, ще видите многоцветните куполи на събора Василий Блажени, ще се насладите на великолепните панорами на древния Кремъл, откриващи се от крайбрежната Софийска улица на река Москва.
Посещение на територията на Московския кремъл (самостоятелно разглеждане на забележителностите). Входният билет Ви дава възможност да видите Съборния площад, архитектурния ансамбъл от Средновековието: църкви, камбанарията на Иван Велики, забележителните произведения на руското леярско изкуство – Цар-пушка и Цар-камбана, както и уникалните интериори на Успенския, Архангелски и Благовещенски събори.
Обяд в кафетерия в града.
Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела с обществен транспорт.

4 ден, неделя
Закуска на шведска маса
10:00ч Отпътуване от хотела с обществен транспорт до пристанището „Новоспасский мост“.
Речна разходка с параход в центъра на Москва. Централния линия за разходка по река Москва е маршрут по целия център на столицата от Новоспаския мост до „Воробьевые горы“ и обратно. Тръгвайки от пристанището на Новоспаския мост параходът минава по воден път в центъра на столицата, от борда на парахода се открива гледка от необикновен ракурс към забележителностите на Москва – Кремъл, Съвора Васили Блажени, Храм Христа Спасителя, паметника на Петр на стрелката на река Москва и много други. Параходът ще има кратки спирки на Големия Устински мост, Големия Каменен мост (театър на естрадата), Кримския мост, Парка Горки и „Воробьевые горы“. След два часа параходът се връща обратно до Новоспаския мост. По време на разходката за гостите на борда работи кафетерия с голям асортимент закуски, топли и студени блюда, безалкохолни и алкохолни напитки.
Обяд в кафетерия в града.
Посещение на Московския зоопарк. Това е един от най-старите зоопаркове на Европа, основам на 31.01.1864 година. Това е истински кът на живата природа, удобно разположен в самия център на столицата. Отдавна зоопаркът е извоювал репутацията на най-любимото място за отдих както на гостите на столицата, така и за самите московчани.
Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.

5 ден, понеделник
Закуска на шведска маса
Свободен ден без екскурзионно обслужване. Свободно време, нощувка.

6 ден, вторник
Закуска на шведска маса или сух пакет при ранен полет от летище Шереметьево. Освобождаване на стаите. Посрещане на рецепция с табелка “Името на клиента” и трансфер до летище Шереметьево за полет по избор до София.

Период на валидност 22.06.2017 – 22.08.2017, настаняване в хотел „Космос“, стандартни стаи.  

Пакетна цена на човек в евро:  

Настаняване 1/2 DBL Доп. легло SGL
Космос 3* (Standart) 359 347 509
 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.

Пакетната цена включва:

 • 5 нощувки  в хотел Космос
 • 5 закуски на шведска маса в хотел Космос
 • 3 обяда в кафетерии в града
 • Трансфери летище „Шереметьево” – хотел – летище „Шереметьево ”
 • Екскурзии по програмата: ВДНХ, музей на космонавтиката, автобусна обзорна екскурзия по града, пешеходна екскурзия по Червения площад, Московския Кремъл, разходка по река Москва с параход, Зоопарк, 3 обяда
 • В цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език, входни билети за музеите
 • Транспорт по програмата
 • Съдействие при полагане на руска входна виза
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години застраховката се доплаща).

Пакетната цена не включва:

 • Самолетни билети София – Москва – София, цена от 280 евро
 • Допълнителни екскурзии по желание (Заплащат се на място в Москва)
 • Разходи за полагане на виза за Русия
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание  е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип "Рабочая".
 • Разходи от личен характер.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross