Чуден град, древен град 7 дни

Чуден град, древен град
7 дни / 6 нощувки (четвъртък – сряда)

Екскурзионната програма включва: ВДНХ, музей на космонавтиката, автобусна обзорна екскурзия по града, пешеходна екскурзия по Червения площад, Московския Кремъл, Третяковската галерия, Музей под открито небе Кусково, екскурзия по Московския метрополител, пешеходна екскурзия по улица Арбат, Коломенское.  

Екскурзии по желание срещу допълнително заплащане: разходка по река Москва с парахода „Радиссон Ройал“, автобусна екскурзия „Сити Тур“, москвариум, вечерна екскурзия „Светлините на големия град“.

1 ден, четвъртък
Излитане от Аерогара София, терминал 2 с авиокомпания по избор. Кацане на летище Шереметьево. Посрещане с табелка “Името на клиента” и трансфер до избрания хотел в Москва. Регистрация на реценция и настаняване.  Свободно време. Нощувка.

2 ден, петък
Закуска на шведска маса
09:00ч Среща с представител на фирмата-партньор на рецепцията на хотела от 09:00 до 10:30ч.  Предоставяне на материали по програмата, избор и заплащане на допълнителни екскурзии.
11:00ч – тръгване на групата пеша от хотела.
Пешеходна екскурзия „Съветския Версай“ с посещение на ВДНХ. Уникалният архитектурно-парков комплекс ВДНХ обхваща 49 паметници, 45 от които от национално значение. По време на екскурзията ще узнаете историята за създаването на изложбения комплекс, ще видите знаменитите павилиони и фонтани на ВДНХ. Ще узнаете какво е изобразено на арката на южния вход, как се е появила кръговата кинопанорама, където и сега приемат в пионерска организация, където синоптици „правят заклинания над метеорологичните условия“, ще си намислите желание при „Щастливото семейство“ и ще видите зеления театър.
Екскурзия в музея на космонавтиката. В него ще видите свидетелства за първите успехи на отечествената космонавтика: скафандри и изкуствени спътници на Земята, както и космически апарати за изучаване на спътниците и планетите от Слънчевата система.
През 2006 година е проведена мащабна реконструкция на музея. След нея значително е разширена територията на експозицията, което позволява да се демонстрира ракетно-космическа техника в реален мащаб. Музеят също така е пълен с интерактивни експонати, които включват тренажори, идентични на разположените в центъра за подготовка на космонавтите. В музея се намира интерактивната кабина „Буран“ с панорамно стереоизображение, познавателни и обучаващи класове, изпълнени под формата на кают-компании. Изградения в миниатюра Център за управление на полетите ще Ви позволи в реално време да наблюдавате Международна космическа станция.
Край на екскурзията на територията на ВДНХ не по-късно от 14:00ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела. Нощувка.  

3 ден, събота
Закуска на шведска маса
09:00ч – Отпътуване за екскурзионната програма с автобус.
Обзорна екскурзия по града „Многоликата Москва“. Обзорната екскурзия с професионален екскурзовод е една уникална възможност да се запознаете със столицата на Русия в цялата й красота и многообразие, да се насладите на градските пейзажи, да узнаете множество интересни исторически факти и завинаги да се влюбите в този град.
Ще минете по известните крайбрежни булеварди и улици в историческата част на града: Бульварен и „Садови“ кръгови булеварди, Кутузовски проспект; ще видите Большой театър и Манеж, сталинските небостъргачи, Триумфалната арка, позлатения купол на храма Христос Спасител, лебедовото езеро до стените на Новодевичи манастир, „Воробьевы горы“, сградата на Московския държавен университет МГУ, стадиона „Лужники“, съвременните небостъргачи в Москва – Сити и много други забележителности. В края на обзорната екскурзия ще минете по знаменития паваж на Червения площад, ще видите многоцветните куполи на събора Василий Блажени, ще се насладите на великолепните панорами на древния Кремъл, откриващи се от крайбрежната Софийска улица на река Москва.

Посещение на територията на Московския кремъл (самостоятелно разглеждане на забележителностите). Входният билет Ви дава възможност да видите Съборния площад, архитектурния ансамбъл от Средновековието: църкви, камбанарията на Иван Велики, забележителните произведения на руското леярско изкуство – Цар-пушка и Цар-камбана, както и уникалните интериори на Успенския, Архангелски и Благовещенски събори.

Екскурзия в Третяковската галерия – художествения музей на Москва, основан през 1856 г. от търговеца Павел Третяков и притежаващ една от най- значителните в света и богати колекции на руското изобразително изкуство. В музея можете да видите оригиналите на известни от детството Ви картини, ще почувствате величието на руската култура и ще се насладите на великолепни произведения на декоративно-приложното изкуство от XI до началото на XX век, съпроводени от едни от най-добрите екскурзоводи.

Край на екскурзията в центъра на града не по-късно от 17:00ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела с обществен транспорт. Нощувка.

4 ден, неделя
Закуска на шведска маса
09:30ч – Отпътуване за екскурзионната програма с автобус.
Екскурзия „Перлата на Европа – музея под открито небе Кусково – един от най-красивите дворцово-паркови ансамбли на Русия! Кусково е имение на графовете Шереметеви на изток от съвременна Москва, съхранило се практически без промяна от втората половина на XVIII  век. На територията на ансамбъла са разположени дворец, църква, павилионите холандски и италиански, павилионите Ермитаж и Грот. Ще имате прекрасната възможност да се потопите в разкоша и изяществото от края на 18-ти век, да се насладите на произведения на руското и западноевропейското изобразително изкуство и да си представите, че сте в центъра на пищни приеми! По настоящем музея под открито небе Кусково е един от най-големите в света, притежаващ колекция от керамика и стъкло от различни страни от античността до днешни дни. Неповторимата архитектура и изискана украса, съхранени до сега, няма да оставят никой равнодушен.

Край на екскурзията в хотела не по-късно от 15:00ч. Свободно време. Нощувка.

5 ден, понеделник
Закуска на шведска маса
11:00ч – Отпътуване за екскурзионната програма с обществен транспорт.
Екскурзия в московския метрополитен „Подземните дворци на Москва“. Уникална възможност да чуете разказите за московското метро, да видите великолепните метростанции „Площадь революции“, „Киевская“, „Комсомольская“, „Новослободская“, „Белорусская“ и да се насладите на неповторимата архитектура и мозайка, уникални за всяка една от тях.

Пешеходна екскурзия „Ах, Арбат, мой Арбат“. Ще се разходите от Арбатските врати до площад Смоленский. Ще можете да се потопите в атмосферата на миналото, да узнаете къде са обичали да прекарват времето си велики литературни деятели, да се полюбувате на изпълението на улични музиканти и художници, без които е невъзможно да си представите тази известна улица.

Край на програмата в центъра на града не по-късно от 14:00ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела с обществен транспорт.  

6 ден, вторник
Закуска на шведска маса
11:00ч – Отпътуване за екскурзионната програма с обществен транспорт.
Екскурзия „Царска резиденция Коломенское“ с посещение на двореца на цар Алексей Михайлович с разглеждане на „мъжката“ половина. Музеят под открито небе в Коломенское е една от най-древните резиденции в Русия на великия княз Василий III и цар Иван Грозни. Дворецът на Алексей Михайлович се явява уникален пресъздаден паметник на руската архитектура от дърво от XVII век. Основна особеност в архитектурата на двореца е успешното съчетаване  на изкуството на традиционната, допетровска Русь и Западна Европа. Експозицията включва 24 пресъздадени интериора. Благодарение на високото ниво на изпълнение, майсторство, декорации, разнообразие на използваните техники и материали, се създава приказна атмосфера и добро настроение.

Край на екскурзионната програма до метростанция „Коломенское“не по-късно от 16:00ч. Свободно време. Самостоятелно връщане в хотела с обществен транспорт. Нощувка.

7 ден, сряда
Закуска на шведска маса или сух пакет при ранен полет от летище Шереметьево.
Освобождаване на стаите. Посрещане на рецепция с табелка “Името на клиента” и трансфер до летище Шереметьево за полет по избор до София.

Период на валидност 01.07.2017 – 25.09.2017, настаняване в хотел „Космос“, хотел „Алтай“, стандартни стаи.

Пакетна цена на човек в евро:  

Настаняване

1/2 DBL Доп. легло

SGL

Космос 3* (Standart)

405

400 578

 Алтай 3* (Standart)

381 377

531

 • Плащането се извършва в лв. по курса на БНБ
 • Фирмата си запазва правото да внася изменения в реда на посещение на екскурзионните обекти или тяхната замяна с равностойни, без да се изменя пълния обем на предоставените услуги.
 • Туристическите програми, в които взимате участие, са сборни, с присъединяване към групи туристи, пътуващи на гарантирани дати. Екскурзионното обслужване е на руски език.
 • Цената на допълнителна нощувка между посочените периоди се потвърждава допълнително.

Пакетната цена включва:

 • 6 нощувки  в избрания хотел
 • 6 закуски на шведска маса
 • Трансфери летище „Шереметьево” – хотел – летище „Шереметьево ”
 • Екскурзии по програмата: ВДНХ, музей на космонавтиката, автобусна обзорна екскурзия по града, пешеходна екскурзия по Червения площад, Московския Кремъл, Третяковската галерия, Музеят под открито небе Кусково, екскурзия по Московския метрополител, пешеходна екскурзия по улица Арбат, Коломенское
 • В цената на екскурзиите са включени екскурзоводски услуги на руски език, входни билети за музеите
 • Транспорт по програмата
 • Съдействие при полагане на руска входна виза
 • Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро за периода на пътуване (за лица над 70 навършени години застраховката се доплаща).

Пакетната цена не включва:

 • Самолетни билети София – Москва – София, цена от 280 евро
 • Допълнителни екскурзии по желание (заплащат се на място в Москва)
 • Разходи за полагане на виза за Русия
 • Аеротур ММ извършва цялата процедура по оформяне на руски входни визи, по Ваше желание  е възможно оформянето на всички категории визи, освен тип "Рабочая".
 • Разходи от личен характер.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross