Електронните визи за Русия ще бъдат предоставени при условие на закупуване на пакетни турове

Министерството на икономическото развитие на Руската федерация планира да създаде онлайн платформа, където чуждестранните туристи могат да получават електронни визи

В момента Министерството на икономическото развитие на Русия работи по създаването на иновативна платформа за входящ туризъм, която ще позволи на чуждестранните граждани да получат електронна виза, при условие на закупуване на туристически пакети с конкретни услуги и влизане в Русия през Москва или Санкт Петербург.

Предполага се, че електронната виза ще бъде обвързана с набор от туристически услуги за всеки ден пътуване, включително транспорт. Също така на тази платформа не трябва да има огромен брой оферти на туристически пакети - техният брой не трябва да дезориентира туристите, но самите туристически продукти трябва да са уникални по свой начин и много точно насочени към целевата аудитория “, съобщава пресслужбата на министерството С. Галкин.

Според заместник-министъра проектът ще помогне за "активиране" на входящия туристически поток към Русия и ще привлече чужденци към обектите на руската туристическа инфраструктура, която вече е натоварена. Ще бъде издадена виза при закупуване на пакетна обиколка с продължителност от 3 до 8 дни с екскурзии, транспорт и настаняване. Както се очаква, туристите не е задължително да резервират хотелско настаняване директно на пазара.

Чужденците ще могат да купуват хотели по обичайния начин - при резервация и други агрегатори. Задължително условие на началния етап ще бъде да влезете в Русия през Москва или Санкт Петербург и да закупите пакет туристически услуги “, каза С. Галкин.

Той каза, че създаването на нова платформа - пазар - обединява организационните усилия на Министерството на икономическото развитие, правителството на Москва и Министерството на съобщенията на Русия. Те разработват нови продукти за услугата. Вицепремиерът Олга Голодец в четвъртък отчете на Руския инвестиционен форум, че според предварителните резултати 24 милиона чуждестранни туристи са посетили Русия през 2018 г. По-рано през февруари руският президент Владимир Путин обяви, че Русия "постепенно ще върви в посока ползване на електронни визи".

. Електронните визи вече са се превърнали в практика в някои региони, но всички други елементи на системата все още са ограничаващ фактор и обременяват движенията на чужденци.

В тази връзка на 6 декември 2018 г. в Съвета на федерацията се проведе кръгла маса на тема „Актуални въпроси за кандидатстване за електронни визи за чужденци, пристигащи в Руската федерация, и подобряване на законодателството на Руската федерация в тази област“.

Всички участници в кръглата маса подкрепиха идеята за въвеждане на електронни визи. Това е правилният обещаващ подход, който според тях значително опростява финансовите, времевите разходи, включително консулските такси. Има обаче редица значителни проблеми и недостатъци. На първо място, това са въпроси на междуведомственото взаимодействие и защитата на информацията от кибер заплахи.

tourismsafety.ru

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross