Как Южна Африка се превръща в топ туристическа дестинация в Африка.

Южна Африка е най-южната държава в Африка и същевременно една от най-богатите и най-развитите. В сравнение с други страни на континента, Република Южна Африка се счита за много модерна и безопасна за туристите. Тук пътниците могат както да се запознаят с местната екзотика и история, така и да се възхищават на големи градове с небостъргачи и исторически паметници.

На пръв поглед за мнозина изглежда, че Южна Африка е много отдалечена част от Европа. Източен Лондон, Дърбан, Порт Елизабет, Претория, Кейптаун и Йоханесбург са африкански градове, но те създават европейска атмосфера, която много пътници харесват. Такава република стана благодарение на колонизаторите от Великобритания, които откриха тези земи през 19 век.

Страна, богата на диаманти, красиви пейзажи и плажове, сега привлича туристи от различни страни, но цената на обиколките в Южна Африка е висока. Но тези, които са успели да посетят Южна Африка, казват, че пътуването до тази страна си струва всякакви пари. Скъпите ваучери и самолетни билети се изплащат напълно от факта, че посетител на Южна Африка може да срещне в тази страна: нос Добра Надежда, Драконовите планини, десетки природни резервати, крокодили, антилопи, стотици други животински видове и дори пингвини!

Основни ваканционни дестинации в Южна Африка

Страната е разделена на 9 региона и всеки от тях се счита за пълноценна дестинация за добра почивка, тъй като всяка от провинциите е уникална. Северозападна провинция, Хоутенг, Лимпопо, Източен нос, Северен нос, Западен нос, Квазулу-Натал, Мпумаланга, свободен щат - пълен списък на южноафриканските провинции. Те се различават помежду си по климат, размер, ландшафт и етнически групи, населяващи регионите.

Едно от най-популярните забавления за пътуващите в Република Южна Африка и местните жители е ловът. Тук има толкова много дивеч, че властите харчат много пари за развитието на ловната инфраструктура и разрешават лова в обществени и частни земи.

Столицата на страната е Кейптаун (законодателна), Претория (административна) и Блумфонтейн (съдебна). Описаните по-горе градове са включени в списъка на най-туристическите, но повечето пътници летят до Република Южна Африка в името на природните резервати и националните паркове.

Как да стигнем до страната
Южна Африка има няколко международни летища, разположени в Кейптаун, Дърбан и Йоханесбург. Всеки ден има полети до Йоханесбург с прекачване в Истанбул, Париж, Франкфурт, Лондон или Цюрих, в зависимост от избраната авиокомпания. Средната продължителност на полета е 14-15 часа, без да се взема предвид времето, прекарано на връзки.

Пътуващите се съветват да сключат медицинска застраховка преди полет, тъй като в Африка има много заболявания, които могат да застрашат живота.

Митниците на Южна Африка са доста лоялни, така че гостите могат да внасят и изнасят от страната всякакво количество чуждестранна валута под всякаква форма. Въпреки това местните южноафрикански рандове могат да се изнасят в количества до 500 единици . Забранено е внасянето в страната на каквото и да е оръжие, с изключение на ловното, за което е необходим лиценз - той може да бъде получен на граничния пункт. Освен това граничните служители няма да пуснат наркотици, пресни зеленчуци и плодове в Южна Африка.

Необработените диаманти нямат право да се изнасят от държавата. Носенето вкъщи на местни бижута от благородни метали и скъпоценни камъни, както и кожи от диви животни, ще изисква разрешителни и сертификати от държавните агенции.

Придвижване из африканска страна
Въздушната комуникация между градовете на републиката е добре развита, така че можете да пътувате със самолет между градове, които са отдалечени един от друг.

Все повече хора предпочитат да пътуват на дълги разстояния с влак, а за туристите има специални туристически маршрути от Претория до Кейптаун и от Кейптаун до Крюгер Парк. Любителите на пътуването с автобус могат да си купят билет до почти всеки град в страната и да тръгнат на пътя в добри луксозни превозни средства с климатик и широки седалки. Автобусите се движат редовно, но в по-малките градове качеството им е по-ниско и пътуващите препоръчват да наемете личен автомобил или да вземете такси, което е по-скъпо.

За да наемете кола, водачът трябва да е на възраст над 23 години и да има международна шофьорска книжка. Наемната цена включва застраховка и депозит за пълен резервоар бензин. Ако шофьорът върне колата заредена той ще получи своите 400 ранда обратно. Лице, което наема кола в един град и я връща в друг, трябва да заплати допълнителна такса от 250 ранда. Пътни карти и атлас на страната се предоставят безплатно.

Безопасност на пътниците и хотели
Въпреки че Република Южна Африка се смята за една от най-добрите страни в Африка, престъпността тук не е рядкост. На гостите на Южна Африка не се препоръчва да се разхождат по улиците през нощта и да носят много пари, скъпи бижута и дрехи. Всички ценности трябва да бъдат скрити в сейфа на хотелската стая. Разходките или шофирането сами през нощта също не се насърчават, тъй като местните жители може да сметнат такива туристи за лесна плячка.

Южната страна има много високо ниво на слънчева радиация, така че е по-добре туристите да излизат със слънчеви очила, да носят шапки и леки дрехи, които ще покриват ръцете и краката им. Пиенето на бутилирана вода е безопасно, така че можете да я пиете закупена от всеки магазин.

Страната не изисква никакви ваксинации, с едно изключение - трябва да се ваксинирате срещу жълта треска, преди да пътувате до Южна Африка. Има малък риск от заразяване с малария, но можете да хванете болестта само на границата с Мозамбик.

Българските граждани, притежаващи обикновени паспорти, желаещи да влязат на територията на Република Южна Африка, могат да получат виза от нейното посолство в София, виж. Визи за Южна Африка.

Добрите хотели в Южна Африка не са по-ниски от европейските по отношение на качеството на обслужване. Има бюджетни хотели и луксозни хотели с 5 звезди, а в националните паркове можете да наемете бунгала, хижи, къмпинги, хижи и покрити хижи. Интериорът на тези апартаменти е колоритен: животински кожи, дървени мебели, зеленина.

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross