Коломенское - околностите на Москва

Музеят е разположен 17 км южно от центъра на Москва по Каширско шосе, на западния бряг на Москва река.


Ако искате да прекарате един великолепен следобяд на открито, можете да го направите, дори без да напускате столицата. Мястото, към което трябва да се отправите, е Коломенское. Разположено но висок стръмен участък от брега на реката, в миналото имението елитна резиденция на московските князе и царе.

Днес то функционира като обществен парк, в който ще видите няколко музея, действаща църква, старинни руски къщии множество други атракции. През последните години коломенско се превърна в място, където в края на февруари или в началото н амарт се чества празникът Масленица. В парка на имението се организират традиционни руски забавления като юмручен бой, състезания с чували и дърпане на въже. Поднасяните на всички гости блини символизират пролетното слънце. Качете се на метрото и слезте на станция Коломенская. Поемете по склона на хълма. След десетина минути ще се озовете пред входа на парка.

 

Когато наближите Коломенское, погледът ще ви бъде пленен от сините кубета на на храма на казанската Света Богородица, действаща църква, отворена за поклонение. В миналото срещу се издига дървен палат, построен за бащата на петър Велики, цар Алексей. Именно тук, младият Петър прекарва голяма част от деството си. Днес нищо не напомня от за внушителната дървена постройка /през 1767 Екатерина Велика заповядва тя да бъде разрушена/но все пак тук можете да видите неин макет. Музеят е посветен на руската дървена алхитектура и народните занаяти и се намира в паркщ ана имението, в края на обградената с дървета пътека, започваща при главния вход.

 

Най-забележителната ецърква „Възнесение Господне” Тя е разположена на издигащо се край реката възвишение. Храмът датира от 30-те години на ХVІ век и е реставриран през ХІХ в. Неговата кула е образец на пирамидалните конструкции, характерни за руската архитектура през ХVІ в. Изгледът от стръмния град впечатлява с контрастите си – ако преместите погледа сиот другата страна на реката ще видите бетонните жилищни сгради от ХХ в. Които увенчават хоризонта на съвременната столица. През лятото московчани се къпят в реката под. Църквата. През зимата околностите се изпълват с ентузиазирани любители на ски-бягането.

 

Всъщност коломенское имузей на открито , в които сая изложени образц|, на дървената архитектура от различни области на Русия. В залесената месткност , където преди се издигал дървеният дворец на цар Алексей, ще видите сибирска затворническа кула от ХVІІ в. Отбранителна кула от Бяло море и фабрика за медовина от селцето Преображенское. Една от най.атрактивните постройки е автентичната дървена къща от Архангелское, в която Петър Велики е живял при изграждането на руската флота. Тя е преместена тук през 1934г.

 

Fodor's

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross