Многократни частни визи за близки роднини на руски граждани

На 1 септември 2021 г. съгласно промените във Федералния закон от 1 юли 2021 г. № 270-ФЗ „За изменения в Федералния закон„ За процедурата за излизане от Руската федерация и влизане в Руската федерация “и член 5 от Федералния закон Закон „За правния статус на чуждестранните граждани в Руската федерация“, предвижда възможност за издаване на многократни частни визи за период до 1 година на близки роднини на граждани на Руската федерация по искане на руски гражданин без да е необходимо да оформят покани в миграционни учреждения на Министерството на вътрешните работи на Русия.
Общо правило е, че разрешеният период на пребиваване на чужд гражданин в Руската федерация с многократна виза не може да надвишава 90 дни в рамките на всеки период от 180 дни.

От 1 септември това ограничение изчезва по отношение на чуждестранни граждани, които са близки роднини на руски граждани и които са получили обикновена частна многократна виза въз основа на заявление, което ще даде право на пребиваване на руската територия Федерация както изцяло, така и непрекъснато по време на цялата валидност на тази виза.

Основанието за издаване на виза е решението на ръководителя на дипломатическо представителство или консулство на Руската федерация за издаване на виза на чужд гражданин, прието при писмено заявление в Руския визов център от руски гражданин за влизане в Русия Федерация на негов близък роднина, който е чуждестранен гражданин.

TURPROM.RU

Аеротур ММ | aerotourmm.com | Политика за поверителност | Платформа за ОРС | 2001-2022
Туроператор с Удостоверение №04625 / 28.01.2005 | Администратор на лични данни с идентификационен №115643 / 20.05.2013

cross